Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecinni Ludzie

Polecane posty

Gość gość

W innym temacie ktoś pisał o ludziach którzy są trochę dziecinni, z kontekstu wynikało, że to jest wada. W związku z tym mam pytanie - co sądzicie o ludziach którzy w swoim dorosłym życiu nadal przejawiają "dziecinne" zachowania? Zakładając, że są w miarę ogarnięci życiowo, a mimo to kupienie zdalnie sterowanej motorówki za chore pieniądze dalej jest dla nich dobrym pomysłem :P

Gość gość
ja takich ludzi bardzo lubie i zaluje, ze ich jest tak mało ;) niestety większość jest zbyt dojrzała, zdziadziała, nawet młodzi zachowują sie jak stare ramole :O

Gość gość
Też to zauważyłam. Sama jestem dość dziecinna i dziwi mnie kiedy ludzie na siłę chcą zachowywać się i wyglądać poważnie. Czasem mam wrażenie, że w ten sposób coś rekompensują, bo ta tendencja jest bardzo silna u osób które chcą coś światu udowodnić.

Gość gość
No tak, ale myślę, że każdy ma swoją definicję dziecinnego zachowania, rozpieszczanie siebie i robienie sobie przyjemności jest bardzo zdrowym przejawem i nie dzieje się nikomu żadna krzywda. Dziecinne, wg. mnie, jest obrażanie się (obrażać to się może kucharka albo gimnazjalistka, to do niczego nie prowadzi, jest właśnie dziecinne i głupie. Dąsanie, strzelanie focha - śmieszą mnie tacy ludzie, co odwrócą się plecami do ciebie i udają, że nie istniejesz :-) Awanturowanie się i kłótnia - i jaki z tego pożytek?!? Niepotrzebne nerwy, szkoda życia! Od takich ludzi jak najdalej

Gość gość
Tu się zgodzę, z drugiej strony czasem kłótnia dobrze robi. Podobnie obrażenie się nie zawsze jest dziecinne, kiedy ktoś się urazi lub jest nieprzyjemny wtedy bycie obrażonym to normalna reakcja.