Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka ostrzega mnie

Polecane posty

Gość gość

przed facetami. A was?

Gość gość
Gdyby nie faceci to nie byłoby Cię na świecie ;)

Witam to nie żart szukam dziewczyny na gwałt jak szalony na wczoraj :D pisac priv :) nie interesuje mnie 1 lepsza - jestem dosc wybredny

Gość gość
Nie tylko ostrzegali, wręcz pilnowali, odwozili i przywozili, polecali szczególnej opiece rodzin, u których bywałam np. byłam zaproszona na imieniny. Właściwie to tylko do szkoły chodziłam sama, wszędzie wozili i odbierali mnie rodzice, dziadkowie, ciocie. Każde moje wyjście, spotkanie byłe kontrolowane. I tak przebrnęłam przez podstawówkę, gimnazjum i częściowo liceum. W liceum zakochałam się [z wzajemnością] zdaniem rodziny w nieodpowiednim dla mnie chłopaku [nieodpowiedni status materialny] i zaczęła się polka. Szczęście, że to była końcówka liceum, dostaliśmy się na studia w tym samym mieście, mieszkaliśmy osobno, ale od czego są przyjaciele, chata dla dwojga zakochanych zawsze się znajdzie, a wakacje też częściowo mogliśmy spędzić we dwoje nawet nie oszukując rodziców, ale nie mówiąc im wszystkiego. Studia ukończyliśmy, oboje mamy dobrą pracę, zaręczyliśmy się, w sierpniu nasze wesele z własnych środków, rodzice z obu stron będą gośćmi. I tak jedynaczka, córka wójta [z zawodu geodeta] i stomatolożki wyjdzie za mąż za syna krawcowej i oborowego z dawnego PGR. Obciach dla mojej rodziny, wiem. Jednak nie dla mnie, miłość nie wybiera, a my jesteśmy ze sobą szczęśliwi. Ania z Olsztyna

Gość gość
Inteligencja jest egoizmem tej ziemi.A wykształcenie nie ma nic wspólnego z tym czy jest czlowiek inteligentny i co w nim jest wartościowe.Puste ludzie choć z tytułem naukowym.Nie od dzisiaj się zauważa takie zjawisko

Gość gość
Gdyby nie g***ty na wojnie ludzkość wyginela by.To przykre powiedzenia ma swoje uzasadnienie

Gość gość
Obciach dla mojej rodziny, wiem. Jednak nie dla mnie, miłość nie wybiera, a my jesteśmy ze sobą szczęśliwi. xxx jeśli ty piszesz że to obciach dla twojej rodziny to ja z góry już mu współczuję wyboru baby.... jesteś równie zmanierowana jak twoi rodzice

Gość gość
Nie masz czego współczuć, chłopaka kocham, a jego rodzina jest wspaniała. Problem mają głównie moi rodzice, woleliby dla mnie męża z bogatego domu. Rozumiem stanowisko moich rodziców, ale to tylko ich pogląd. Rodzinę mojego przyszłego męża cenię i szanuję. A, że to dla mojej rodziny jest obciach a nawet mezalians rozumiem ich stanowisko, ale się z nim nie zgadzam. Moja rodzina sądzi, że ja, jedynaczka, dość majętna powinnam sobie znaleźć męża podobnie sytuowanego. Chłopak z PGR z tej zgnilizny, centrum alkoholizmu to nie mąż dla ciebie. Jego rodzice nie piją, nie biją, wychowali 6 dzieci , pomogli zdobyć wykształcenie. Ja ich naprawdę lubię, aczkolwiek moi rodzice mają inne zdanie , mają prawo.