Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Patrzac na ceny wynajmu w Londynie

Polecane posty

Gość gość

Oraz ceny nieruchomosci w przypadku kupna zastanawiam sie kto moze sobie pozwolic by w Londynie mieszkac ...

Gość gość
to samo sobie mysle, kiedy widze ceny kupna nieruchomosci w Warszawie.

Gość gość
Lekarze, prawnicy, finansisci i jeszcze kilka dobrze zarabiajacych zawodow ;) Ale sytuacja wyglada identycznie w wiekszosci wielkich europejskich metropolii.

Gość gość
No stolice sa drogie, ale Paryz czy Berlin pod wzgledem nieruchomosci sa nieporownywalnie tansze jak Londyn...:/

Gość gość
Oj, nie wydaje mi sie ze tansze... wszystko zalezy od dzielnicy i bezposredniego sasiedztwa ;)

Gość gość
Kto sobie moze pozwolic kupic nieruchomosc w Londynie? Ci, ktorzy kupili conajmniej 6 lat temu... My pierwszy raz zakupu dokonalismy w Londynie 10 lat temu. jak sie wtedy kupilo, to mozna zyc, sprzedac, kupic cos innego, bo ma sie kapital... Teraz jako first time byuers nie stac by nas bylo na nasz dom.

Gość gość
Ta z klockow lego sobie kupiles

Gość gość
Mam znajomych Niencow, kilkoro z nich mieszka tymczasowo w Londynie i kazde jest zszokowane cenami w the miescie w porownaniu do tych jakie sa u nich w stolicy...

Gość gość
My kupilismy 10 lat temu, dom ma teraz 20 lat a wartość wzrosła czterokrotnie wiec spoko. Teraz tylko z mojej pensji spokojnie kupilabym następny ale nie chce mi się w to bawić. A kogo stać? Każdego kto nie zarabia minimalnej. Nie trzeba być prawnikiem czy lekarzem. Wystarczy pensja chociazby nauczyciela.

Gość gość
Tak, z pensji nauczyciela czyli 30-35 tys rocznie kupisz dom w Londynie...

Gość gość
Oczywiście że tak. Znam kilku nauczycieli którzy niedawno kupili domy (nie wiem jaki wkład własny oczywiście) i przynajmniej 5ciu kierowców autobusów a oni zarabiają malutko. Mój kolega zarabia 23k a jego zona 30k i bez problemu dostali kredyt. To są zwykle zarobki. Jak się ma dobry credit score to spokojnie dostaniesz pożyczkę. Problem w tym ze większość tych co tu narzeka nie wie jak przez kilka lat poprawić sobie credit score i wtedy lamentuja jak to ciężko jest.