Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co waszym zdaniem lepiej skończyć z tych dwóch opcji?

Polecane posty

Gość gość

Prawo na uczelni prywatnej , czy administrację na uniwersytecie np. na UW?

Gość gość
Aha i nie piszcie nic w stylu " ani jedno ani drugie", bo jestem zdecydowana na albo jeden albo drugi kierunek, zresztą teraz już nie mam wyboru bo na maturze zdawałam takie, a nie inne przedmioty

Gość gość
Najlepiej prostytycję .po niej jest praca

Gość gość
Administrację. Po pierwsze to jednak studia państwowe. Po drugie studia prawnicze są baaaardzo drogie a jeśli faktycznie nie jesteś alfą i Omegą to i tak będzie ci baaardzo bardzo trudno się przebić chociaż tego nigdy do końca nie wiadomo.

Gość gość
Aha, niezły pomysł zastanowie się nad ta prostytucją :P A tak na serio to jeśli nie powiedzie mi się w Polsce z dość dobrze płatną pracą to jeszcze pomyślę o jakimś kursie unijnym i wyjeździe za granicę, ale chciałabym chyba spróbować ze studiami. Tylko teraz pytanie co lepiej wybrać?

Gość gość
Możesz iść na administrację, kuc pierwszy rok i postarać się o przeniesienie na prawo. Możesz też później wziąć drugi kierunek-prawo. Jeśli chcesz mieć pracę w administracji publicznej to wiedz, ze liczą się tylko znajomości. Ale gdybym ja teraz wybierała studia to poszlabym na jakieś studia zaoczne i jednocześnie do pracy.

Gość gość
Niekoniecznie w administracji publicznej, po administracji można pracować też w firmach prywatnych, w bankach, kancelariach prawnych ( oczywiście nie jako prawnik, ale np. asystentka), a jeśli będę miala problemy z pracą pomimo studiów to pomyślę nad wyjazdem właśnie za granicę. W każdym razie mimo wszystko na studia jestem zdecydowana ;) Narazie dziennych,a może później przeniosę się na zaocznę i pójdę do jakiejś pracy, to też dobra mysl