Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do wielkich fanek cc na zyczenie

Polecane posty

Gość gość

mieszkam w de. tutaj kazdej rodzacej zaleca sie cwiczenia miesni dna miednicy - wystarczy zapisac sie na kurs, koszty pokrywa kasa chorych. zajecia prowadzone sa albo przez przeszkolone polozne albo przez fizjoterapeutki. i teraz ciekawostka: kobieta po cc ma takie samo ryzyko powiklan okoloporodowych (wypadanie pochwy, nietrzymanie moczu) jak rodzaca sn. lekarze tutaj mowia to wyraznie kobietom po cc, ze miesnie dna miednicy sa scisle powiazane z miesniami brzucha, i kazde cc zaburza wspolprace tych miesni co negatywnie odbija sie na pozycji i kondycji narzadow rodnych. dlatego bez wzgledu na sposob rodzenia i sam przebieg porodu, nad powrotem do formy trzeba pracowac. moral z tego taki ze ciaza tak czy siak zmienia cialo kobiety. cc przed tymi zmianami nie chroni. teraz mozecie sie burzyc.

Gość gość
Ja nie wiem skąd Ty takie wnioski wyciągnęłaś, że my myślimy, że cc nie zmienia ciała kobiety. Zmienia, ale w inny sposób. Mnie póki co te negatywne konsekwencje, które rzekomo dzieją się po cc nie spotkały, a miałam już dwie. pozdrawiam

Gość gość
A Ty widzę, że ucieszona będziesz jak się baby zaczną kłócić pod Twoim tematem? :) a co do tematu, nie znam nikogo po cc kto miałby takie problemy, po sn znam kilka, więc dla mnie to trochę naciągane.