Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy puszące się

Polecane posty

Gość gość

Co robicie, żeby wasze włosy się nie puszyły? Są na to jakieś kosmetyki albo zabiegi?

Gość gość
Kosmetyki z keratyną, szampon, maski czy odżywki. Osobiście polecam wszystko od Chantal

Gość gość
jestem przesliczna i na serio nie wiem ale faceci to sa dziwni na kazdym kroku 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
Jak mogę dorzucić jeszcze Elastabion od Floslek, bo bardzo przyjemnie na mnie w tej kwestii podziałał.

Gość gość
To może keratyna czekoladowa od amazon keratin. Ona właśnie niweluje ten efekt puszenia.

Gość gość
maski z Kallos, polecam bardzo:) u mnie niwelują puszenie, każda z nich dobrze sprawdziła się do tego celu. zamawiam na www.topdrogeria.pl i teraz każdej koleżance kupuje żeby spróbowała bo za te cene to naprawdę rewelacja:) niektóre droższe marki nie dorównują tym maskom do pięt..

Gość gość
Polecam ci przerzucić się na eko kosmetyki do włosów, a na wilgotne włosy rozprowadzać nieco olejku np. arganowego. Wtedy włosy nie będą się tak puszyć. Z moimi też jest ten problem ale odkad zmieniłam pielegnacje jest o niebo lepiej, tobie tez polecam. Tu masz fajne olejki http://www.biomania.pl/153-olejki-bio-do-wlosow bierzesz kilka kropli wiec cenowo wychodzi bardzo korzystnie, mysle ze na ponad pol roku starczy ci taka butelka

Gość gość
Na puszenie się włosów najlepszy jest zabieg keratynowego prostowania włosów. Robiłam go w http://www.aleja-piekna.pl/ i mija już 2 miesiace, a włosy są proste i lśniące. i co najważniejsze nie puszą się jak jest wilgotne powietrze.

ja odkąd zaczęłam nakładać odrobinę olejku na włosy, zaraz po umyciu, przestały się puszyć. Obecnie używam z Mariona o orientalnym zapachu. I zaznaczam, że ani nie obciąża, ani nie przetłuszcza, a mam wyjątkowo cienkie włosy :)

Gość gość
Na puszące się włosy najlepsze są nawilżające kosmetyki. Ja miałam szampon z oliwą z oliwek i do tego balsam do włosów z tej samej serii i nie mam już takiego problemu. Dokładnie tego używałam https://www.alezielonysklep.pl/glowna/organiczny-szampon-do-wlosow-z-oliwa-z-oliwek-planeta-organica_p4711.html Koleżanka mi kiedyś poleciła i sprawdził się.

ja używam szamponu organicznego z Planetici i sprayu do włosów z olejkiem arganowym, dzięki temu ma gładkie i lśniace włosy :) polecam

Gość gość
Może warto skorzystać z porady dobrego trychologa. Polecam trychologa z Miraflores, panią Elwirę. Ona wie wszystko o włosach, pielęgnacji oraz skórze głowy!

Gość gość
prostowanie keratynowe jest pomocne przy puszeniu :) albo olejki :) mam arganowy od inoaru i wloski sa w lepszej kondycji :)

Gość gość
Olejowanie po prostowaniu keratynowym! Włosy są gładkie i puszyste, ale zabieg robię u fryzjera, bo ma keratynę Amazon Keratin, najmocniejszą - winogronową. Tylko ona radzi sobie z moimi włosami.

Gość gość
A ja miałam robioną keratynę jabłkową, żeby nie wyprostować włosów na druty, tylko, że ujarzmić puszenie i zostawić sobie takie lekkie fale ;)

Gość gość
Polecam Ci z całego serca prostowanie keratynowe INOAR , jako młoda mama mogę Ci powiedzieć że jest to taka wygoda i oszczędność czasu ! Miałam już 3 razy wykonywany zabieg w salonie ,teraz minęło 6 miesięcy a włosy po szybkim wysuszeniu są dalej super , nie ma porównania do włosów przed keratyną Trzeba pamiętać by używać produktów po(szampon i odżywka bez soli i sls) bo one naprawdę potrafią podtrzymać efekt zabiegu na długo .

Ja ostatnio zamówiłam na https://www.tvokazje.pl/ szczotkę termiczna i jestem z niej bardzo zadowolona. Bez problemy rozczesuje włosy wygładzając je i stylizując. Szczotka ma możliwość regulacji temperatury. Ja jestem z niej bardzo zadowolona.

Gość gość
Ja też miałam puszące się włosy szczególnie deszcz albo wysuszenie suszarka i zdecydowałam się na keratyne inoar i włosy się nie puszą nawet w deszcz