Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ten przeklęty łupież

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu mój chłopak ma straszny łupież. Kupiłam mu szampon przeciwłupieżowy, ale nie pomaga. Co robić?

Gość gość
No koniecznie odpowiednia pielęgnacja, wizyta u dermatologa, dobry fryzjer który sprawdzi co z włosami. W Millennium plaza jest niezły salon fryzjerski na dole. Tam tez robią usg włosa nie miejscu.

Gość Shoore
Poszukać innego szamponu. Ze swojej strony mogę polecić ofertę Chantal, także na ten problem.

Gość gość
Ja polecam płyn do płukania jamy ustnej Listerine ;) wiem, że to dziwnie brzmi, ale działa. :) wlej do kubka lub szklanki do połowy wodę, a druga połowę napełnij płynem. Polewaj włosy po umyciu szamponem i odżywka, wmasuj i czekaj 5-10 min, potem zmyj. Tylko wcześniej upewnij się że nie masz żadnych ranek na głowie, bo może szczypac :/ najlepszy jest ten oryginalny pomarańczowy. Nie ma za co :)

Gość gość
Polecam salon Miraflores i świetna trycholożkę Elwirę. Bardzo mi pomogła przy nawracającym łupieżu.

Gość gość
a chodzi do trychologa? co do tej pory stosowal? bo ja tak sie leczylam jakims nizoralem z pol roku, a lupiez nadal mnie meczyl. niedawno bylam na swojej pierwszej wizycie u trychologa ( wczesniej nawet nie wiedzialam,ze taka profesja istnieje) i staram sie postepowac zgodnie z jego zaleceniami- przepisal mi m.in. szampon z hair pharma. specjalny przeciwlupiezowy. jest lepiej, wiec moze to kwestia uzywanych produktow ;)

Tez mam straszny problem z ogniskami łupieżu http://www.laroche-posay.pl/s%C5%82owniczek-urody/O/Ogniska-%C5%82upie%C5%BCu-gl150-w3432.aspx . Mam wrażenie, ze jest ich coraz więcej. Jak na razie jakieś apteczne szampony średnio pomagają:/ Ma ktoś coś sprawdzonego?

Gość gość
Ja też myślałam, że mam łupież, a okazało się, że to łuszczyca. Lepiej udać się z tym do dermatologa i zacząć stosować jakieś preparaty (ja, polecam te - http://www.febumed.com.pl/).

Gość Gimroth
Czy jesteś pewna, że to łupież? Na Twoim miejscu wykonałabym badania, które wykluczyłyby łuszczycę. Jeśli to ona, szampony przeciwłupieżowe nie zadziałają. Fajne efekty można za to osiągnąć stosując dermokosmetyki "dr. Michaels", wytworzone z substancji naturalnych, nie zawierające sterydów.

Gość gość
Kup swojemu facetowi Pirolam, bardzo skuteczny szampon i po miesiacu powinniscie mieć już spokój :)