Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Undoomed

Dieta wysoko białkowa za mało kalorii

Polecane posty

Gość Undoomed

Chciałbym poruszyć temat diety wysoko białkowej. Mam bardzo prostą dietę bardzo mi pasuje i się czuje dobrze przy niej, jednakże martwi mnie to że mogą być efekty uboczne. Moja dieta składa się z 200g chudego twarogu na śniadanie z 5-10g kreatyny i litrem wody, 2gie śniadanie to 400g kefiru z połową pomidora, obiad to 400g naleśników z szpinakiem lub pierogi z kapustą lub ruskie, a na kolację twarożek wiejski z szypiorkiem. Białka dziennie spożywam około 100g na wagę 85kg tylko problem jest że to tylko 1000-1200 kalorii. Jestem na redukcji tłuszczu około 5-10 kg i ćwiczę codziennie słowo. Efekty diety plus ćwiczeń są jeszcze nie widoczne lecz waga z tygodnia na tydzień spada około 1kg a siła wzrasta dwókrotnie. Pytanie za tym jest takie, czy powinienem dodać więcej węglowodanów do diety np. chleb pełnoziarnisty lub więcej pierogów <3 czy robić to co robię i nie martwić się na czas redukcji?

Gość gość
To jest dieta wysoko białkowa? To co powiesz na 250g białka przy wadze 90kg? Jak ci siła dwukrotnie wzrosła? To co brałeś na płaskiej 60kg i nagle 120kg?

Gość gość
O matko córko i wszyscy święci... Człowieku, ty pojęcia zielonego nie masz ani o diecie jakiejkolwiek, a o redukcyjnej to już chyba najmniejsze... Kcal ponad 2 razy za mało, zero zdrowych tłuszcz (powinny stanowić 1/3 dawki kcal), zero warzyw (przy diecie wysokobiałkowej 1 kg zieleniny dziennie to mus, inaczej zakwasisz organizm), zero urozmaicenia źródeł tego nieszczęsnego białka... Koszmar, jednym słowem koszmar. Idź na MNBBC albo SFD, czytaj albo poproś niech ktoś Ci pomoże ułożyć sensowną dietę. A jak już naprawdę musisz teraz i szybko to bierz dietę z Get Jacket Fast Thibaudeau, ale do tego musi być też trening z tej samej książki. A ten trening zabija...