Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzciny w sobotę

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś robił chrzciny w sobotę? Czy było to na mszy czy można np wcześniej jakoś się umówić z księdzem. Bo o 18 to trochę późno? Czy jak ktoś robił wcześniej to czy była to godzinna msza czy krótsza?

Gość gość
znajomi mieli,nie było mszy ,tylko przyszli na chrzciny ,ksiądz udzielił sakramentu i tyle często tak jest jak rodzice nie mają ślubu kościelnego a ostatnio kolezanka tez miała chrzciny swojej córci,było na mszy o 17 czy 18,a impreza w niedziele,obiad etc w knajpie

Gość gość
Wszystko kwestia dogadania z księdzem. Byłam raz na chrzcinach na normalnej mszy o 18 i byłam na skróconej o g 15.

Gość gość
Ślub mamy, po prostu myśleliśmy o sobocie, bo nie będzie tylu ludzi. Mamy spokojne dziecko, ale trochę się stresuję, że zacznie piszczeć i całą mszę przepłacze, a jednak wśród samych znajomych i rodziny to nie wstyd ;) no i podobno takie msze są krótsze.

Gość gość
Mój syn miał chrzest w sobotę na mszy o 18.30. W niedzielę mielismy obiad w restauracji dla najblizszej rodziny.

Gość gość
Ktoś był może na chrzcinach krótkich w sobotę? Była to całą msza czy może sam sakrament?

Gość gość
My tak będziemy mieli w lipcu. Ksiądz sam nam zaproponował w sobotę o 14 tylko udzielenie sakramentu chrztu, modlitwa w obecności najbliższej rodziny i tyle. Podobno trwa to około 20 minut. Chcieliśmy w sobotę bo większość zaproszonych gości jest z daleka i nie bedą musieli spieszyć się z powrotem. Moja koleżanka była na takim chrzcie i mówiła że jej się podobało.

Gość gość
My mieliśmy na 16 gości na kawę, ciasto i tort. wtedy msza na 18, po mszy chrzest i w domu kolacja. (kościół 30m od domu). Było to w sobotę :)