Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrzej77

pomóżcie

Polecane posty

Gość andrzej77

Witam mam problem może ktoś wie co zrobić? Od 2013 jestem z żoną w nieformalnej separacji a w 2014 w grudniu dostałem wyrównanie rodzinnego z Niemiec gdzie żonę poinformowałem o tym bo te pieniądze miały być na przyszłość dla dzieci. Niestety ona stwierdziła inaczej i w styczniu 2015 złożyła wniosek o rozwód i domaga się całej kwoty (ponieważ dzieci są z nią ). Czy jest jakiś sposób aby te pieniądze wpłacić na konta dzieci tak abym ja ani żona nie mogli z tego korzystać ?Bo zdaję sobie sprawę że jak ona osiągnie swój cel to dla dzieci może zabraknąć. Jeszcze jedno nie jestem zwyrodniałym TATĄ przez ten cały czas wysyłałem żonie pieniądze jakieś 600/700eu . Pozdrawiam

Gość gość
Oddaj żonie to co jej się należy. Ona będzie wiedziała jak tym rozporządzać.

Gość gość
widzę że masz problem z dokładnym czytaniem tekstu ja tego nie przepiłem ani nic takiego a wiem że ona to po prostu straci. Tak ciężko zrozumieć że chcę aby dzieci miały coś na start w dorosłość . Nie wszyscy faceci to DUPKI i nie wszystkie kobiety są takie jak się wydaje.

Gość gość
Co ona zrobi z pieniędzmi to nie twój problem. Oddaj jej to co jej się należy.

Gość gość
baby to k****y

Gość gość
A myślicie że kto zapierdziela w Niemczech a kto siedzi w domu i myśli że się JEJ wszystko NALEŻY ???????????? do d**y z takim prawem.

Gość gość
Wnieuczciwy jesteś i tyle. Pewnie dlatego cię zostawiła.

Gość gość
Bo wy jestescie takie super ! chce dzieciom zapewnić przyszłość to zle ale spoko myslałem że może ktoś wie jak z tej sytuacji wybrnąć a tak na marginesie: nie znacie mojej sytuacji ani mnie więc PROSZĘ nie oceniać i ustawiać mnie w swoje dziwne SCHEMATY .

Gość gość
Te pieniądze nie są twoje tylko twojej żony. I nic ci do tego jak ona je użyje. Trzeba się było nie rozwodzić albo jeszcze lepiej nie zawierać małżeństwa.

Gość gość
"chcesz zapewnić dzieciom przyszłość" z wyrównania zasiłku??? będziesz trzymał te pieniądze u siebie aż będą pełnoletni??? do tego czasu mają jeść suchy chleb? te pieniądze się im należą bo to wyrównanie za czas kiedy nie dostawały - a nie prezent od tatusia na wejście w dorosłość, złodzieju! patrzcie jaki cudowny tatuś! da w prezencie dzieciom ich własne pieniądze (na które zrzucili się podatnicy!)

Gość gość
Przyznaj się że chcesz zagrabić tą kasę.

Gość gość
Taka jest twoja wersja złodziejaszka a jaka jest jej wersja?

Jak on jest zlodziejaszek, to ona jest pasozytem.Jej sie nic nie nalezy, bo to nie ona w DE pracowala, tylko on - jak chce miec rodzinne które jej sie nalezy, to niech zlozy podanie o rodzinne w PL

Gość gość
DZIĘKUJĘ za te słowa i pozdrawiam serdeczni

Gość gość
ani jemu się nie należy ani jej - to są pieniądze dla dzieci i na ich potrzeby!!!

Gość gość
i dlatego zwróciłem sie o pomoc co można w tej kwestji zrobić aby to dzieciaki dostały i tylko one najlepiej po ukonczeniu pełnoletności od (rodziców) mimo że między nami się nie układa .Niestety w bankach nie ma lokat ani rachunków gdzie było by dziecko właścicielem a zdaje sobie sprawę z tego że studia czy wynajecie mieszkania kosztuje i było by to im bardzo potrzebne

Gość gość
studia? wynajmowanie mieszkań? to ile jest tych pieniędzy z zasiłku??? 100.000 euro?

Gość gość
190 Euro miesiecznie na dziecko. Po kilku latach niezla suma.

Gość gość
nie dociera do ciebie że to są pieniądze dla dzieci na ich bieżące wydatki??? nie masz prawa przetrzymywać tych pieniędzy i robić łaski z przekazaniem ich własnym dzieciom zasiłek jest na bieżące potrzeby - jak chcesz im dać pieniądze na studia to zacznij odkładać i daj ze swoich!

Gość gość
gość wczoraj 190 Euro miesiecznie na dziecko. Po kilku latach niezla suma. xxx napiszesz w końcu jaka to kwota czy dalej będą te rebusy matematyczne?

Gość gość
O 190 Euro miesiecznie pisalam ja nie autor. Nie wiem ile ma dzieci i za Jaki okres Kindergeld.

Gość gość
Dajcie mu spokój darmozjady. Facet chce dobrze, to jego zasiłek rodzinny nie jej bo to on pracuje w de... Napewno jakiś bank oferuje konto tz oszczędnościowe, ja pamietam miałam coś takiego i tylko z dowodem mogłam wypłacić. Dowiaduj sie w bankach. Powiedz o co ci chodzi i niech Ci przedstawia swoją propozycje.

Gość gość
to jest zasiłek na dzieci a nie dla niego "bo on pracuje"!!! zasiłku się nie odkłada, nie obraca nim, nie chowa przed dziećmi czy przed żoną, nie robi się z niego lokaty ZASIŁEK JEST NA BIEŻĄCE POTRZEBY DLA DZIECI a nie do odkładania dla tatusia!