Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabezpieczenie szuflad przed dziećmi

Polecane posty

Gość gość

Jak zabezpieczyć szuflady, by dziecko nie przycięło sobie paluszków? Chodzi mi konkretnie o szuflady, których nie można zabezpieczyć na bokach, bo po obu stronach szuflady jest szafka. Na większości szuflad mam taśmy zabezpieczające zamykane na zatrzaski, takie jak w plecakach. Ale mam 4 szuflady, do których uparcie próbuje się dostać mój synek, a które są w "środku" mebli. Wiem, że są zatrzaski sprężynowe, ale ja bym chciała coś co nie wymaga montażu przy pomocy śrubek.

Gość gość
U nas sprawdziła się tylko i wyłącznie taśma klejąca.

Gość gość
a w jaki sposób ją zastosowałaś? nie odklejała się?

Gość gość
Zależy od tego jakie masz uchwyty do szuflad. U nas były wystające więc posklejaliśmy uchwyty taśmą. Dziś mała ma prawie dwa lata i bardzo lubi taśmę odklejać dla odmiany :D

Gość gość
Może to i nie jest zły pomysł, też mam wystające uchwyty. Obawiam się tylko, czy jak skleję dwa uchwyty ze sobą to czy i tak nie odsunie, tyle że dwóch szuflad naraz. Mam też problem, jak zabezpieczyć pokrętła od kuchenki gazowej, bo mały świetnie już tam sięga i próbuje kręcić.

Gość gość
hej u mnie jedynym rozwiazaniem w kuchni bylo wykrecenie uchwytów w niższych szafkach ;]

Gość gość
w szafkach może i się sprawdzi, ale pokręteł od kuchenki nie wykręcę :D