Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rzym i gdzie jechać dalej na wakacjach?

Polecane posty

Gość gość

Drodzy Podróżnicy! Będę bardzo wdzięczna za waszą pomoc! Za tydzień wylatujemy z mężem na 10 dni do Włoch. Lecimy do Rzymu, gdzie spędzimy 2-3 noclegi. I później zaczyna się dylemat: co dalej? Czy wybrać romantyczną Toskanię? Czy raczej pojechać Neapol, Wezuwiusz, Pompeje i zachaczyć jakąś plażę? Na czym mi zależy: - piękne widoki, - urokliwe plaże, na których można poleniuchować - troche zwiedzania, troche plażowania Jedni mówią w Neapolu syf - niewarto, inni, że pięknie. Jedni, że Toskana boska, inni, że nudna. Proszę doradźcie mi, bo musimy zacząć rezerwować noclegi, auto. Ola

Gość gość
hm to dziwne, lecisz za tydzień i nie masz wakacyjnego planu ??? bardzo dziwne. dla mnie. bo ja to zwykle mam opracowany plan na miesiąc przed - ale nie jakiś ścisły co do godizny plan, co to, to nie, ale zarysowany mniej więcej, jednak cenimy sobie też spontan. No, OK, piszę co ja polecam we Włoszech: wybierzcie sie pociągiem do Florencji - tamtejsza katedra mi się bardzo podobała. i ogólnie Florencja. od Florencji rzut beretem można rzec, do Pisy i tam wiadomo krzywa wieża. ale nie tlyko! Santa Maria della Spina - mały kościół w Pizie, ja nie jestem religijna wcale ale zwiedzać kościoły uwielbiam. bazylika San Piero a Grado co do Florencji to jeszcze oczywiście most. co do widoków to uwierz będzie pięknie. W Pompejach nie byłam, JESZCZE. ale kuzyn był i polecał.