Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ruchy w 13 tc?!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny dzisiaj w nocy poczulam no wlasnie,nie wiem co,ale mysle ze to ruchy pomimo ze to moja pierwsza ciaza. I odrozniam to od pracy jelit. Uwierzcie mi ze znam kazde "bulgotanie" swoich jelit,jednak takiego uczucia wczesniej nie czulam! Takie jakby "pukanie" od srodka ale oczywoscie bardzo delikatne. Myslicie ze to moze byc to?:)

Gość gość
Mozliwe jest czuc ruchy w 13tc ? Bo jesli nie to nie mam pojecia co to bylo bo takie uczucie czulam po raz pierwszy. To moja pierwsza ciaza

Gość gość
W którym miejscu odczuwasz te ruchy?

Gość gość
Jasne 6cm może dać niezłego kopa.

Gość gość
OcZywiscie w podbrzuszu

Gość gość
Ale konkretnie napisz. ile pod pępkiem, ile od spojenia łonowego itp.

Gość gość
raczej niemożliwe w 13 tygodniu i jeszcze przy pierwszej ciąży. ja czułam w 18tc i to jest już bardzo szybko.

Gość gość
Nie pamietam dokladnie ale na pewno wiem ze blisko spojenia lonowego

Gość gość
może tak, może nie. w każdym razie jeśli to ruchy to będą się powtarzać a ty zyskasz pewność.

Gość gość
ja czułam w 15 i wszystkie debilki, które czuły później wmawialy mi,ze to niemożliwe BO ONE MIAŁY POZNIEJ dla mnie kretynski argument:O poza tym to na bank były ruchy bo z czasem były identyczne tylko wzmagala się ich sila, no ale kretynki ograniczone napiszą Ci jak ta powyżej,ze to nie realne bo ona czula w 18:O

Gość gość
Ja czułam już w szóstym tygodniu, takie właśnie pukanie, nawet myślałam że ciąża jest starsza. Hehehe.

Gość gość
Pierwsze ruchy czułam ok. 15/16 tygodnia. To moja pierwsza ciąża. Myślę, że to mogły być ruchy twojego dziecka. Każda ciąża przebiega inaczej. Gratuluję, to cudowne uczucie ;)

Gość gość
gość dziś ależ kultura od ciebie bije. :O

Gość gość
Wybacz ale to niemożliwe. Dopiero około 19 tygodnia możesz poczuć delikatne "bąbelki". Wyraźne ruchy w pierwszej ciąży to jakoś 22 tydzień.

Gość gość
Pukanie? To nie to. Na pewno nie w 13 tyg.

Gość gość
12.35 aż współczuje twojemu dziecku, że ma taką matkę! patologia! oczywiście, że w 13 tc to nierealne by poczula ruchy.

Gość gość
na początku nie ma pukania, tylko najpierw takie bąbelki, lub jakby rybka ci tam pływała, pukanie jest później. Penie już się nie możesz doczekać, aż poczujesz ruchy i sobie wmawiasz, 13 tc to za szybko, musisz jeszcze troszkę poczekać :)

Gość gość
hahaah .Ja urodzilam dwojke dzieci i dobrze jest mi znane uczucie jak sie dziecko rusza.A wlasnie ostatnio poczulam identycznie jak by sie dziecko ruszalo tylko w ciazy nie jestem .Napewno mozna nie zle sie pomylic z tymi ******** :)A druga sprawa pierwsze ruchy jakie poczujesz raczej nie sa pukaniem tylko jakby delikatne smyranie ,niewiem nawet jak to okreslic jakbys miala robaczka w brzuchu .Intensywnosc ruchow zwieksza sie z wielkszoscia plodu nie sadze by bylo to mozliwe w 13 tyg.

Gość gość
Miałam podobnie jak autorka ostatniej wypowiedzi: byłam 2 razy w ciąży, myślałam, że ruchy dziecka potrafiłabym idealnie odróżnić a parę razy zdarzyły mi się figle, że czułam coś podobnego w ogóle nie będąc w ciąży.

Gość gość
Ja dziś poczułam,jestem 13t3d i to na pewno było to,powtarzają się cały dzień,dziwne uczucie,tak jakby pekaly bąbelki w wodzie,poniżej pępka :)

Gość gość
Gosc 18.01 Ile poniżej pępka poczułaś te bąbelki?

Gość gość
Patologia bo sie pytam ze wzgledu na to ze to moja pierwsza ciaza ? Jestes smieszna . W ogole jak mozna wyzywac kogos bo sie o cos zapytal. Masakra .widze ze niema po co tu pisac. Same zmije na kafe. Ps wspolczuje Twojemy dziecku lub przyszlemu dziecku takiej wrednej i zlosliwej zolzy za matke.

Gość gość
A sory zle przeczytalam ale i tak jestes zolza

Gość FranekWDrodze
Jasne, że możliwe! Ja poczułam w 15 tyg kopniaki, które obudziły mnie ze snu, ale później się długo nie powtórzyły. Pod koniec 16 tygodnia wiedziałam już, że to co czułam tydzień wcześniej przez sen to były właśnie ruchy maluszka :) Mój lekarz twierdził wtedy, że zależy to od budowy ciała mamy, od ułożenia maluszka i od umiejscowienia łożyska. Twierdził, że niektóre jego pacjentki czują ruchy na samym początku drugiego trymestru :)

Gość gość
czułam ruchy w 13 tyg ale w drugiej ciązy, lekarz mówił że to wcześnie że może pomyliłam z ******* jelit byłam pewna i tak tez było. W pierwszej poczułam w 18 tyg

Gość gość
Jest to możliwe. Ja poczułam pierwsze ruchy właśnie w 13 tc. Takie pukanie w podbrzuszu,z czasem stanie sie mocniejsze. Lekarz mi powiedział że tak szybko bo jestem bardzo szczupła(przed ciążą ważyłam 42kg przy 160 cm).

Gość gość
W pierwszej ciąży czułam ruchy od 16 tyg. a w drugiej już w 13 tyg. więc też twierdzę, że to możliwe. :P I tak, jestem pewna, że to było dziecko a nie ruchy jelit :P

Gość gość
Ja jestem bardzo szczupła i ruchy w pierwszej ciąży poczułam w 15 tygodniu.

Gość gość
Dziewczyny, nie badzcie takie pewne, kilka miesiecy temu bym sobie dala reke uciac ze czuje ruchy i to takie jak w 25-26 tygodniu, gdybym nie wiedziala ze w ciazy NIE JESTEM. A przez chwile nawet byla faza ze moze jestem w jakiejs bezobjawowej, ze nie czuje objawow bo karmie niemowle, nie mialam wtedy jeszcze okresu... ale nie, to jelita:) takie pukanie tez czasem czuje w dole brzucha. Wiec jak bylam we wczesnej ciazy to podejrzewam ze wiele razy glaskalam sie czule po brzuszku i rozczulalam nad praca swoich jelit:)