Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta 800 kcal. Ile schudnę?

Polecane posty

Gość gość

Od tygodnia jestem na diecie 800 kcal. Schudłam przez ten tydzień 2 kg i czuję się wspaniale, mogłabym góry przenosić. Do tej pory czułam się jak wieloryb, teraz zaczęłam wierzyć, że uda mi się schudnać. Ćwiczę 10-20 minut dziennie abs z mel b. Minęła mi ochota na słodycze, któe wcześniej pożerałam cały czas. Tylko czy to jednak nie za mało kalorii? Jem owoce, warzywa, staram się odżywiać zdrowo, piję dużo wody . Czy taka doeta moze zaszkodzic?

Gość gość
Nie tylko może, ale na 99 % zaszkodzi. Kiedy już minie Ci euforia- pewnie za jakieś 2-3 miesiące to rzucisz się na jedzenie i nawet jedząc 1700 kcal przytyjesz bo będziesz mieć spowolniony metabolizm. Teraz Ci się wydaje, że jak już schudniesz to będziesz stopniowo dodawać kalorii i wyjdziesz z diety bez jo-jo, ale to mało prawdopodobne i znając życie przytyjesz do wagi wyjściowej albo nawet ją przebijesz.

Gość gość
Uuu, a tak się łudziłam, że będzie tak cały czas :(

Gość gość
Nie wiem ile masz wzrostu i ile ważysz, ale przy ćwiczeniach mogłabyś jeść według mnie 1500 kcal i też byś schudła, a przynajmniej nie powinno Cię dopaść jo-jo.

Gość gość
Jak sobie zrobisz 2-3 dni to spoko, jeśli dłużej to masz jojo jak w banku.