Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Mała wada wzroku korekcja laserem

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Mam dosyć małą wadę wzroku i nie wiem czy warto sobie zrobić w takim wypadku korekcję laserową. Czy wada może mi później wrócić? Czy robi się to raz na całe życie?

Gość gość
Przeważnie korekcję laserową robi się raz na całe życie. Chociaż zdarzają się pojedyńcze przypadki rekorekcji. Jaką masz wadę i dlaczego chcesz poddać się takiemu zabiegowi?

Gość gość
Mam -1,5 i bardzo bym chciała pozbyć się okularów. Mam dużo różnych zajęć, treningów, a noszenie okularów utrudnia tak aktywy tryb życia. Dlatego właśnie myślę o korekcji.

Gość gość
Ja właśnie zdecydowałam się na korekcję z tego samego powodu co Ty. Też miałam dosyć małą wadę, bo -2. Bardzo jestem zadowolona, że podjęłam taką decyzję.

Gość gość
A do której metody zostałaś zakwalifikowana? Czy teraz masz zero? Czy jednak jakaś wada maleńka została? Nie masz żadnych dolegliwości po zabiegu?

Gość gość
tak, mam zero i dlatego jestem tak bardzo zadowolona ze swojej decyzji. Oczy się wygoiły w dosyć krótkim czasie. Praktycznie trzy dni po zabiegu czułam się ok.

Gość gość
A jakimi metodami miałyście robioną korekcję? Słyszałam, że podobno EBK jest teraz jedną z najlepszych i skuteczniejszych metod. Wielu ludzi o niej pisze pozytywnie. Też planuję zrobić zabieg korekcji na jesieni.

Gość gość
Istnieje ryzyko że po takim zabiegu często powstaje wylew krwi ciśnienia pękają żyłki przez osłabienie przez zabieg!

Gość gość
Często??? Pierwszy raz słyszę o takich powikłaniach. A miałam taki zabieg. Oprócz mnie jeszcze dwóch moich znajomych miało EBK i wszystko było ok.

Gość gość
Ja też miałam korekcję i nie słyszałam o takich powikłaniach. W moim przypadku także wszystko dobrze się skończyło.

Gość gość
mam + 7.5 czy ktoś miała robioną na tak dużą wadę i jaką metodą

Gość gość
Chyba tak duża wada nadwzroczności nie kwalifikuje się do zabiegu korekcji laserowej. W Twoim przypadku można zastosować procedurę wszczepienia soczewki fakijnej. Zabieg ten skierowany jest m.in do osób, które mają nadwzroczność w granicach: od +5 do +13D. Najpierw jednak musisz zrobić szczegółowe badania.

Gość gość
A na -2,25 zadziała? Ile trzeba mieć lat? Mam 18lat i chyba już się nie pogłębia wada.

Gość gość
Ważne, żeby wada była stabilna minimum rok. Z tego co się orientuję to trzeba mieć ukończone 20 lat, żeby poddać się zabiegowi. Przy wadzie -2,25 bardziej zalecana jest korekcja laserowa niż soczewka fakijna.

Gość gość
Ja miałam podobną wadę, trochę większą, bo -3D OP i -2,5D OL. Na szczęście pomyślnie przeszłam korekcję. Zabieg miałam wykonywany metodą EBK. Dzięki temu gojenie i cały okres rekonwalescencji przeszłam łagodnie. Nie odczuwałam jakiś bardzo dokuczliwych dolegliwości po korekcji. No i najważniejsze to, że mam teraz dobry wzrok i już nie noszę okularów.

Gość gość
Mój mąż miał wadę -6DP i astygmatyzm i miał laserową korekcję. Lekarz ostrzegł go, że po zabiegu jego widzenie w ciemności może się pogorszyć i tak się stało. I że efekty zabiegu raczej nie będą trwałe. Przez 11 lat nie nosił okularów w ogóle, ale na początku zeszłego roku znowu musiał zacząć. Astygmatyzm też się odnowił.

Gość gość
Skoro lekarze na początku go uprzedzili to wiedział na co się piszę. Na ogół po korekcji widzi się już dobrze do końca życia, chyba że na coś zachorujesz, przecież to trwała metoda.

Gość gość
Czyli Twój mąż miał korekcję 11 lat temu? Chyba od tamtego czasu wiele się zmieniło w tej gałęzi medycyny. Wszystko idzie do przodu. Lasery są teraz o wiele nowocześniejsze. Są też nowe metody korekcji, które mniej ingerują w strukturę oka. Dzięki temu rekonwalescencja przebiega szybciej i łagodniej. Obecnie zbiegi korekcji są bardzo skuteczne. Dzięki nim coraz więcej osób ma doskonały wzrok.

Gość gość
Zapiszcie się na EBK i zobaczycie, że nowe metody są zupełnie inne, a oczy się goja w kilka dni.

Gość gość
Rzeczywiście EBK jest jedną z łagodniejszych ale jednocześnie bardzo skutecznych metod. Z tym, że należy pamiętać, że to nie pacjent wybiera metodę korekcji, tylko lekarz na podstawie wyników badań kwalifikacyjnych.

Gość gość
Wiadomo, że lekarz decyduje:) ale teraz 70% osób ma robioną korekcję tą metodą więc jest duża szansa.

Gość gość
A skąd takie statystyki? Nie spotkałam nigdzie informacji, ile procent pacjentów ma zabieg robiony daną metodą. Natomiast słyszałam, że sporo osób zachwala metodę EBK. Sama mam nadzieję, że się do tej metody zakwalifikuję.

Gość gość
Jestem tydzień po EBK i już doszłam do siebie. Zaraz po korekcji miałam zwiększoną wrażliwość na światło, ale teraz już jest całkiem nieźle. W sumie korekcja dla mnie to nic strasznego. Sam zabieg trwa dosłownie kilka minut, no może ok. 10. A rekonwalescencja też przebiega u mnie łagodnie. Najważniejsze, że widzę teraz super :)

Gość gość
mó mż po zabiegu stal się praktycznie impotentem, w ogóle nie che współrzyc a jesli jusz to raz na miesiac i zblirzenie trwa max 3 minuty :(

Gość gość
Czy to EBK robią w każdej klinice? Czy jest tylko w tym cmo laser? A jeżeli to tak, to czy mają oddział tylko w Wawie? U jakiego lekarza miałaś zabieg?

Gość gość
Na pewno w CMO Laser robią korekcję metodą EBK. Klinika ta słynie z bardzo wysokiej skuteczności. Strasznie dużo pozytywnych wpisów można znaleźć o nich w internecie. Nie orientuję się, jak wygląda oferta innych klinik, ponieważ od początku byłam zdecydowana na zrobienie zabiegu na Grzybowskiej. Uważam, że moja decyzja była słuszna, o czym może świadczyć całkowite usunięcie wady. Słyszałam, że ostatnio otworzyli filię w Siedlcach. Na pewno na ich stronie znajdziesz więcej informacji na ten temat.

Gość gość
Ja też robiłam EBK w CMO Laser. Cud-miód. Wszystko poszło super. Widzę doskonale i jestem bardzo zadowolona, że się zdecydowałam na korekcję w tej klinice. Polecam :)

Gość gość
jeżeli wada nie przeszkadza Ci aż tak w życiu codziennym, to nie widzę powodów do zabiegu, ale to Twoja decyzja. generalnie zabiegów nie trzeba więcej powtarzać, napisz tylko jaka to wada. rzuć okiem http://canteen.pl/

Gość gość
A jak długo trwają badania w CMO Laser? Ile czasu czeka się na korekcję? Czy coś się czuje w trakcie zabiegu? Jak wygląda rekonwalescencja? Czy długo goją się oczy?

Gość gość
Badania trwają około 2 godziny. Korekcję możesz mieć z dnia na dzień tak naprawdę. Jeżeli chodzi o rekonwalescencje to wszystko zależy od metody, oczy goją się dosyć szybko przy EBK, na początku odczuwasz dyskomfort, ból, ale już później się poprawia i zaczynasz dobrze widzieć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować