Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zdobyć zajęta kobiete

Polecane posty

Gość gość
A jak nawet tę dziewczynę spotkało zauroczenie od pierwszego wejrzenia, wielkie boom, miłość jak z filmów itd. względem autora, to powinna odejść już teraz od tamtego chłopaka. Niezaleznie od twoich ruchów. Wiesz czemu? bo jakby szczerze i mocno coś do ciebie poczuła, to znaczy, że oszukuje w tym momencie swojego chłopaka, trwając z nim w związku i jest wielką egoistką. Nie puści jednej gałęzi, póki nie złapie drugiej... i w takiej sytuacji to wyrafinowana z niej panienka, faktycznie pałająca wielką miłością. Ale problem w tym, że do siebie.. Ona albo powinna odejść jak tylko coś poczuła do ciebie i uświadomiła sobie, że tamtego nie kocha (nie po to, żeby być od razu z tobą, ale żeby tamtego nie oszukiwać), lub powinna urwać z tobą kontakt i ratować swój związek (jeśli uświadomiła sobie, że wciąż kocha swojego chłopaka). Każde inne zachowanie w tej sytuacji wynika z wyrafinowania i egoizmu..

Gość gość
"ze ona kogos ma nie znaczy ze go kocha, nie wiesz co dzieje sie u nich w zwiazku" v a jak nie jest różowo w jej związku i jak nie kocha swojego partnera, to podasz mi choć 1 powód, dlaczego wciąż z nim jest? Zawsze myślałam, że jak się kogoś nie kocha, to powinno się odejść- z szacunku do niego i siebie. Żeby nie żyć w zakłamaniu i żeby dać mu szansę na znalezienie kogoś, kto go nie kocha. A w tej sytuacji panienka nie odchodzi -wygoda? Lepiej być z byle kim niż samemu? Nie jest pewna, czy autor nie odpuściłby zaraz i czy nie zostałaby z niczym? Sorry, ale widzę tu tylko egoizm

Gość gość
jak ktoś mądrze napisał - jeśli uda ci się ją odbić, spodziewaj się z jej strony tego samego, tylko w o wiele gorszej dla ciebie sytuacji kobieta, która będąc w związku, pozwoli się zmanierować innemu, a co gorsza, zostawi pierwszego dla drugiego, nie jest warta splunięcia... taka prawda. no ale w dzisiejszym świecie, może niewiele osób się ze mną zgodzić...

Gość gość
A może to ten jej obecny partner nie jest taki różowy, nie szanuje jej tak i nie kocha jak autor, albo rozgląda się za innymi babami i ona nie czuje się ta jedyną? dlatego ona się zastanawia nad autorem, a gdyby jej facet był inny pewnie do zauroczenia innym człowiekiem by nie doszło. Może zobaczyla że jest wyjątkowa dla kogoś a nie jedną z wielu dla swojego.

Gość gość
Ale bredzisz. Nakręciłaś się strasznie. Nawet nie znasz tych ludzi, a opisujesz tak, jakbyś znała każdy aspekt ich życia. To ich życie, nie twoje. W zasadzie wiesz mało, niewiele, w sumie to nic, a dywagujesz okropnie. Widocznie mało wiesz o życiu lub jesteś młodziutka. Autorze rób to, co dyktuje ci serce. Nie żyj marzeniami, realizuj je. Daj jej do zrozumienia, że ci zależy - napisz do niej, spotkaj się z nią, porozmawiaj... Pamiętaj, że życie mamy jedno.

Gość gość
czytając te wszystkie komentarze, zaczynam się zastanawiać w którą stronę ten świat zmierza... pamiętajcie - jeśli coś nie pasuje w związku, to go kończymy, a nie zachowujemy się jak ostatnie tchórze i pchły bez krzty honoru i tkwimy w związku w egoistycznej obawie przed samotnością, a dopiero kiedy pojawia się okazja, bierzemy drugiego, a tego/tą mamy w d***e... nie na tym życie polega, żeby tylko było nam wygodnie. Związek, to też odpowiedzialność... za drugą osobę... To jest sens związku. DOJRZAŁOŚĆ LUDZIE, dojrzałość!!! Ale widzę, że są pojedyńcze wypowiedzi, które dają jakąś tam nadzieję i wiarę w ludzi... Tylko takich coraz trudniej znaleźć...

Gość gość
przeciez oni nie przyrzekali sobie milosci po grob :) wiec to nie grzech jak sie rozstana, a twoj sposob wypowiedzi troche mnie przeraza ale niewazne nie o tym tu mowa, wiecej luzu kolezanko :)

Gość gość
racja

Gość gość
Autorze nie słuchaj obcych rad, bo będziesz na pewno żałował. Czasami jesteśmy z kimś w związku (i nie piszę tutaj o małżeństwie) i spotykamy właśnie wtedy swoją prawdziwą drugą połowę. Czy powinniśmy rezygnować z miłości w takim przypadku?

Gość gość
gość dziś Mądrze napisane

Gość gość
Jaki byl powod rozstania/niezwiazania sie z ta dziewczyna?

Gość afroafrodyta
gość 19:27 a ty znasz wszystkie kobiety i wszystkie sytuacje w jakich tkwią ze śmiesz je obrażać pisząc ze jak raz się zakochały w kims z poza związku to tego kogos potem tak samo potraktują jak swojego obecnego partnera?a jeśli akurat obecny facet nie dba o kobiete,albo pije,albo jest chamski i jej nie szanuje a ona zauroczy się kims innym bo potrzebuje zainteresowania,doceniania,wsparcia a z różnych względów nie może czy boi się odejść to tez ja postawisz na równi z nałogowymi flirciarami i zdrajczyniami,ktore zmieniają facetów jak rękawiczki gdy tylko im się znudzą?skąd możesz wiedzieć ze jak raz się kims zafascynowala będąc w związku to potem tak samo zrobi z następnym?a jeśli ten następny da jej to czego potrzebuje a oczym wspomniałam wcześniej to niby po co miałaby szukac innych?

Gość gośćTati2402
Jest to możliwe i bardzo realne odbić dziewczynę czy też żonę innemu facetowi,a nawet z dzieckiem. Jeżeli ona sama będzie wstanie zostawić faceta dla Ciebie, to znaczy,że nigdy go nie kochała i nie znaczyl dla niej za wiele.

Gość gość
Co Cię powstrzymuje przed działaniem?

Gość gość
Co masz na mysli piszac platoniczne uczucie? Moze tylko z twojej str? jednostronne? I dlaczego straciliscie kontakt?

Gość gość
skad wiesz, ze jest zajeta?

Gość gość
Ona sama przyjdzie... Po 30 nie mają żadnych hamulców. Chcą się zabawić puki mogą być adorowane. :-) Nie ważne czy dzieci czy nie... Co zrobić w takiej sytuacji gdy wchodzi Ci taka e drogę? Korzystać!! To już chyba 3 w 4 miechy :-) Not this time!!

Gość gość
porównaj z nią powiedz co czujesz przedstaw jak widzisz wasze wspólne życie jeśli cię kocha będziecie razem inicjatywa musi wyjść od faceta kontakt zawsze można odnowić żadna trudność nie szukaj tu porad bo znajdziesz tylko złośliwości kieruj się sercem jeśli czujesz, że i ona coś czuje do ciebie to walcz o was facet który nie potrafi walczyć o miłość jest nic nie wart nie można na niego liczyć ani czuć się bezpiecznie przy nim nie wiadomo kiedy znów się wycofa walcz o miłość i bądź szczęśliwy ☺

Gość gość
gość 19:27 W życiu różnie bywa, kierujesz się starymi stereotypami. Zycie pisze różne scenariusze. Mam w rodzinie podobny przypadek. Moja ciocia związała się z wujkiem który jeszcze nie miał rozwodu z żoną. Wszyscy podobno jej odradzali go bo też tak mówili, że zostawił żonę to potem zostawi ja. Ale tak się nie stało. Są razem przez lata, kochają się i raczej już cioci nie zostawi, jest już po 70 tce. x Ona może być nieszczęśliwa w tym związku, może by chciała odejść ale nie ma dokąd dlatego autor nie powinien odpuszczać jeśli kocha X Wujek tez chciał zostawić pierwsza żonę ale nie miał dokąd isc, w domu rodzinnym został brat który się ożenił i było ciasno. Kiedy poznał ciocie to bardzo szybko wprowadził się do moich dziadków, potem rozwód i ślub z ciocia i żyją razem szczęśliwie a ludzie nie dawali im szans, że on to zły człowiek jest. A on nie był zły tylko nieszczęśliwy. Najłatwiej jest innych oceniać nic nie wiedząc.

Gość gość
Nie znasz mnie i nie rób tu profili psychologicznych facetów. walczy się na wojnie i te never give up wiecie gdzie możecie sobie wsadzić? Ile jeszcze telefon będę miał gorący? Kiedy sobie pojdziecie?

Gość gość
jesteś na diecie ze piepszysz trzy po trzy facet a może masz okres i uzalasz się nad sobą a może migrena biedak tylko kafeteria tb pozostała ale to przykre

Gość gość
stara sie tez o kobiete, w pewnym sensie walczy tj.podejmuje sie wysilek nawet wbrew przeciwnoscia, poniewaz to swiadczy o zaangazowaniu, o meskich cechach i implikuje, ze jak pojawi sie inna trudna sytuacja facet rowniez bedzie staral sie a nie zleje sprawe, bo tak latwiej, wygodniej

Gość gośćjmdag
ładnie napisane,męzczyzna który koch walczy i jest zdecydowany na wszystko

Gość gość
Nie chce mi sie, przeszlo mi z depresja. Czytaj piotrusia....walcz lol... F.YOU? Dla mnie walka to co innego wiec jak masz pisac takie mysli moze w koncu pojdziesz sobie i niech inny sie bije?? Do pracy ide, dziurki same wpadna po drodze

Gość gość
co jest wazniejsze od milosci?

Gość gość
jak zdobyc? zainteresowac ja soba

Gość gość
Normalnie. Porozmawiać z nią.