Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ustapilam dzis ciezarnej i jestem z siebie dumna

Polecane posty

Gość gość

w przychodni , przyszla ostatnia a ja bylam 2 w kolejce. Powiedzialam Jej, ze jesl chce, to prosze, moze isc przede mna. Zrobila wielkie oczy, widac ze to nie jest norma.Szkoda

Gość gość
ja jestem młoda, ale chora, wyglądam na zdrową, tez chce miejsce

Gość gość
BRAWO :* zrobiła zaś oczy bo teraz dużo jest chamów, wiem coś o tym, sama jestem w ciązy

Gość gość
No to pieknie:-) tez jestem w ciazy i na pewno tez Mialabym duze oczy ze zdziwienia :-) pozdrawiam sersecznie.

Gość gość
Gratulacje dla Ciebie :)

Gość gość
Kurcze to aż tak dziwne? Cały czas wydawało mi się że to norma ale na kafe okazało się że wcale nie.

Gość gość
Dziekuje dziekuje, mysle ze nalezy mi sie ;) Najpierw na Nia spojrzalam i mysle sobie cos w stylu" ze mloda dziewczyna nie z mojej bajki". Chodzi o to, ze mocno umalowana, ladnie ubrana, zadbana ogolnie. Usiadla kolo mnie wi dac bylo, ze Jej ciezko nawet oddychac . Przypomnialy mi sie moje ciaze i od razu mowie Jej, zebyw chodzila przede mna :D Mysle, ze bylo Jej mio, tlumaczyla sie , ze tylko po L4, wiec bedzie szybko. Ale ladnie podziekowala. A ja jestem z siebie dumna, bo siedzialo nas z 10 kobiet w tej przychodni i nikt sie nie odezwal. Byc moze ktos by Ja wpuscil pozniej ( chociaz watpie). Mam dzis na koncie 1 dobry uczynek ;) Pozdrawiam ciezarne

Gość gość
Brawo Ty

Gość gość
ja tez jestem w ciazy, w 7 miesiacu. i dzis, zarowno jak i wczoraj w przychodni ludzie mieli pretensje ze pielegniarki biora mnie na wyniki bez kolejki (wczoraj krzywa cukrowa). wieeelka obraza bo przeciez oni tez czekaja. nie sluchalam komentarzy, tylko po wszystkim obrocilam sie na piecie i odeszlam bez 'do widzenia'. chamstwo w naszym kraju nie zna granic.

Gość gość
Tez jestem w ciazy, i tez bardzo zdziwilabym sie gdyby ktos mi ustapil. Ja nie wymuszam nigdy tego napisu w aptekach czy przychodniach, ze kobiety w ciazy sa obslugiwane poza kolejnoscia. Ale ostatnio w przychodni gdy byla kolejka do rejestracji pani recepcjonistka sama z siebie poprosila poza kolejnoscia dwie ciezarne w tym mnie. Ogolnie to jeszcze ani w tej ciazy ani poprzedniej nikt nigdy mi nie ustapil ani w kolejce ani w autobusie, ludzie mysla i czesciowo slusznie ze ciaza to nie choroba. Zgadzam sie, ale starosc to tez nie choroba, a jednak zarowno starszy czlowiek jak i ciezarna moga czuc sie zle, ociezali, czesto im duszno, mdli, zgaga, zapachy, slabo sie robi, czlowiekowi dretwieja konczyny, a jak ciaza zagrozona to kazda dziura w jezdni na ktora wjedzie autobus to strach ze znow obnizy sie macica. Tak, tak ludziska, to samo przechodza ciezarne co i starsi ludzie, moze tylko starszum ludziom nie grozi wypadniecie macicy

Gość gość
tu autorka raz jeszcze :) bylam 2 razy w ciazy, obie przechodzilam fantastycznie a jak nikt, nienawidzę wrecz !!!! tego okreslenia " ze ciaza to nie choroba".Po prostu az mna trzesie jak to slysze. Pamietam doskonale ten ciezar, sikanie co pare mintu, upaly i trudnosci z oddcyhaniem. Ogolnie ciaza jest przereklamowana;)

Gość gość
A jaka była reakcja reszty kolejki?

Gość gość
Nie bylo reakcji. Ona siedziala obok mnie, wiec moja oferte uslyszala tylko Ona. Reszta nie wiem czy sie nawet zorientowala.NIkt nic nie mowil w kazdym razie

Gość gość
Tu gosc z 13.04 Zapomnialam dodac ze niestety potrafie przy kichnieciu lub kaszlu posikac sie... W pierwdzej ciazy tak nie bylo, dopiero po porodzie, a teraz w trakcie ciazy, i znow widac podobienstwo do starosci z tym sikaniem :). Tak jak na starosc ludzie choruja, tak i w ciazy mozna byc chorym, a ani starsza osoba ani ciezarna nie ma tego na czole wypisanego moi drodzy...

Gość gość
hehhe, ja też nie lubie powiedzenia, że ciąża to nie choroba. Może nie choroba, ale stan wyjątkowy :) sama jestem w ciąży i gdyby chodziło tylko o moje samopoczucie to pal licho, ale ludzie chyba zapominają, że w tym wyjątkowym okresie 9 miesięcy najważniejsze jest dziecko i to przede wszystkim ze względu na jego życie i zdrowie wypada ustąpić kobiecie miejsce w autobusie albo w kolejce.