Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co za durni rodzice wybierają się w taka wichurę z dziećmi na spacery?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam na mazurach, zapowiadali gwałtowne burze, nawałnice i być może pojawi się trąba powietrzna. Dzisiaj w południe była spora nawałnica, pozalewane ulice i połamane drzewa. Wystawiam głowę przez okno i malo co mi jej nie urwało. Patrzę, a na dole spaceruje sobie para z koleżanką i wózkiem. Nic dziwnego, że potem dziecko stale chore... Ostatnio widziałam nawet parę z dzieckiem podczas niesamowitej ulewy i burzy. Dzieciak na oko miał rok, na samym bodziaku, bez czapki, bez folii, a ojciec idzie skulony obok w za dużej bluzie z kapturem, mógłby chociaż przykryć ta bluza dziecko. Zapowiadają w pogodzie, fakt często się nie sprawdza, ale jeśli do tego widzimy mega chmurę to uciekamy pod blok, a nie czekamy aż przejdzie bokiem. Szczyt głupoty!

Gość gość
Masz misję ratowania cudzych dzieci? :P

Gość gość
autorko kiedyś był taki huragan że w tv mówili że kto nie musi to niech z domu nie wychodzi. A przedszkolanka zabrała grupę córki na spacer:)

Gość gość
Ja dziś zrezygnowałam ze spceru z moim 8mio miesieczniakiem ale widziałam przez okno ojca uciekającego przed ulewą z wózkiem. Zgadzam się z autorką. Wieje strasznie, byłam w sklepie i po drodze mało mi głowy nie urwało, nie rozumiem jak można z dzieckiem wyjść na taki wiatr.

Gość ttelek
Przesada, ja musiałam dzisiaj wyjść do urzędu i zabrać dziecko ze sobą ale gdyby nie to z domu bym w ogóle nie wychodziła. Dwa razy mało wózka z dzieckiem mi nie wywróciło tak wieje. Szczyt głupoty pchać się na dwór z dzieckiem w taką pogodę na spacerek.

Gość gość
No rozumiem, Ci co muszą wyjść na niezbędne zakupy do osiedlowego sklepu, albo na wizytę u lekarza. Ale kuźwa na spacer?

Gość gość
ja dziś odebrałam syna ze szkoły i poszliśmy na spacer :) tyle ze to nowe osiedle, drzewka są wielkości metra, bo wszystko dopiero co posadzone. poza tym ze wieje i o13 była ulewa, to u nas pogoda nie jest zła.

Gość gość
Tym bardziej takie drzewko wiatr może wyrwać i nieszczęście gotowe. Do tego bardzo łatwo o przewianie. A z jakiego województwa jesteś?

Gość gość
Z Mazowieckiego. takiej kruszyny nie wyrwie-bo ma cienkie gałązki, nie ma dostatecznej powierzchni żeby wiatr porwał...