Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie jezioro polecacie na wakacje ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, poszukuje jakiegoś pięknego i spokojnego jeziora na południu Polski. Bardzo mi zależy na takim miejscu gdzie nie ma zbyt dużo ludzi i można naprawdę się zrelaksować. Jeśli chodzi o nocleg to najlepszy byłby niedrogi domek.  Z góry dziękuję :).

Gość gość
Fakty w skrócie Namysłów – miasto w województwie opolskim, w powiecie namysłowskim, położone nad Widawą. Miasto jest położone w granicach historycznego Dolnego Śląska. Siedziba gminy miejsko-wiejskiej Namysłów.Wikipedia Liczba ludności: 16 297 (2008) Powierzchnia: 22,62 km²

Gość gość
A jakie jest tam jezioro ? :)

Gość gość
Znasz może jakieś jeziorko troszkę bliżej Krakowa ? Coś bliżej Katowic albo Rzeszowa ? Ale oczywiście też jakieś spokojne miejsce :).

Gość gość
koło miasta namysłów jest jezioro w miejscowości michalice (nie michałowice) wpisz sobie michalice ps podoba ci się namysłów?

Gość gość
Ok, dziękuję. A może znasz jeszcze jakieś inne jeziorka jak wcześniej napisałam troszkę bliżej Krakowa, Katowic, Rzeszowa ? Tak, bardzo ładne miasto :). A nad tym jeziorkiem jest w miarę spokojnie ? ;)

Gość gość
Koło Krakowa nie znam ps podoba ci się namysłów?

Gość gość
A jakieś na Śląsku jeziorko ? Tak podoba mi się :).

Gość gość
Namysłów jest na śląsku opolskim na Opolszczyźnie jest jeszcze jezioro turawskie nyskie otmuchowskie :)

Gość gość
A dużo jest tam ludzi czy spokojnie ? :)

Gość gość
Bo bardzo mi zależy na spokojnym miejscu :). Można tak wynająć jakieś domki ?

Gość gość
Tak średnio jezioro nyskie i otmuchowskie są 30 km od gór opawskich kojarzysz góry opawskie? To jedyne góry na Opolszczyźnie wpisz sobie w Google góry opawskie oraz Głuchołazy oraz jarnołtówek pokrzywna one leżą w górach opawskich zobacz zdjęcia z tych jezior jest piękny widok na góry opawskie polecam

Gość gość
Ok, dziękuję. Nie, nie kojarzę. A nad jeziorem Michalickim jest spokój czy też tak średnio, bo gdzieś przeczytałam, że to spokojne miejsce ?

Gość gość
Tam jest bardzo spokojne na Michalicach wpisz sobie góry opawskie pokrzywna jarnołtówek Głuchołazy zobacz też zdjęcia gdybyś np na nyskim i otmuchowskim była to 30 km mogła byś wstąpić

Gość gość
No ok, dziękuję Ci bardzo ;). Gdyby przyszło Ci jeszcze jakieś fajne miejsce do głowy to daj znać ;).

A czy koło Namysłowa jest jakieś miejsce campingowe, aby móc autem tam wjechać. Mamy zamiar wynająć http://campernord.pl/ . Znajomi też chcą z nami jechać. Dlatego myślę, że fajnie będzie, tylko miejsca trzeba znaleźć ciekawe.

Gość gość
Jezioro Łabędzie.

Gość gość
My jeździmy do Mrągowa na kajaki. Bardzo polubiłam ten sport i uprawiam go co sezon. Teraz jako zapalony kajakowicz zamówiłam sobie już swój kajak z firmy www.koza.info.pl. Bardzo mało jest firm w Polsce zajmującą się własnie produkcją kajaków.

Polecam Zalew Zegrzyński. Spokojna malownicza okolica, na miejscu wiele atrakcji - port, blisko park linowy, ścieżki rowerowe. A tutaj namiar na fajny hotel http://jachranka.pl/

A może coś bardziej w kierunku Borów Tucholski, Kaszub, Mazur? Z tym, że Mazury raczej są oblegane, także jeśli pragniesz spokoju to najlepiej ciut przed i po sezonie :)

Gość gość
Super jest nad zalewem Zegrzyńskim bo jest tam super klimat. Jestem zapalonym fanem sportów wodnych. W zeszłym roku nawet zamówiłem sobie swój osobisty kajak z http://koza.info.pl/ - super sprawa.