Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sierpniowe szczęście

Wyprawka

Polecane posty

Termin porodu mam za 2 miesiące . Mam już wózek ,łóżeczko, ciuszki,przewija , mąż kupił nosidełko, wanienke ,nie wiem jakie kosmetyki kupować dla noworotka jak i co jeszcze dokupić żeby nie wydawać pieniędzy na rzeczy które będą potrzebne na miesiąc I gdzie bez nich da się żyć ;) to moje pierwsze dziecko , oczywiście że chcę żeby miało wszystko ale też nie ma potrzeby kupować tzw pierdół , bardzo bym była wdzięczna o jakieś rady od kobiet będących mamusiami :) i ostatnie pytanie , gdzie mozna kupic tanio stelaz do wanienki ,bo dla mnie 60 zł za metalowe kijki to za dużo ;)

Gość gość
Jesli chodzi o stelaz to popatrz na olx tam sprzadaja uzywane w dobrym stanie. Pamietaj ze teraz wszytko mozna dostac od reki ze tak powiem wiec bez sensu kupowac za duzo. Ja kosmetyki uzywalam i uzywam z nivea albo z bialego jelenia. Przez pjerwszy miesiac tylko kapalam mala w emolientach to miala bardzo sucha skore ale po miesiacu minelo. Jesli planujesz karmic piersiac to przydatny jest laktator czy do pobudzenia laktacji czy odciagnac troche pokarmu w razie jakiegos wyjscia. U nas bardzo przydal sie lezaczek z wibracjami mala lezala w nim i godz za to mata edu to u nas nie wypal nie wiem czy ze 3 razy byla uzyta. Karuzela do lozeczka tez fajny gadzet. Z takich pierdulek to pieluchy tetrowe u nas szly jak woda bo czy do odbicia czy przy karmieniu dosc duzo uzywalismy. Rozek moim zdaniem to zbedny wydatek wolalam ja w kocyk zawinac niz w ten rozek gdzie wogole nie czulam dziecka.

Gość gość
Z rzeczy, które Ci się przydadzą: - stelaż do wanienki może na olx? Albo zobacz w Tesco. - kosmetyki: mydło Bambino (jest delikatne) + dobra oliwa z oliwek w małej ilości do kąpieli. Skóra dziecka na prawdę nie potrzebuje emolientów i miliona kosmetyków. Do włosów polecam szampon Babydream z Rossmana, jest tani i ma dobry skład (delikatny bez agresywnej chemii, polecam również dla dorosłych). - do pupy maść pośladkowa (pieluszkowa), skład znajdziesz w internecie, najlepiej zrobić od razu podwójną ilość. Pediatra może Wam dać na to receptę i wtedy kosztuje ona niedużo a jest rewelacyjna. Nie robią się odparzenia i też ma delikatny skład. Nie kupuj i nie używaj maści na odparzenia typu sudocrem jeśli się nic nie dzieje. A jeśli się nawet coś zacznie dziać to maść pośladkowa powinna pomóc (sama nią właśnie wyleczyłam odparzenia i już nie zamieniłam na inną). - Pieluchy tetrowe, bo dziecko lubi ulewać. Warto kupić lepsze, bo się tak nie niszczą. Min 10 sztuk. - pościel do łóżeczka, prześcieradła (najlepiej takie z "gumą" od środka, bo nie przemokną) - jakiś kocyk cienki

Gość gość
- laktator uratował mi laktację, warto mieć - mata też się przydała, ale w późniejszym okresie, jak dziecko trochę urosło - na później też są fajne puzzle piankowe do rozłożenia na podłodze: nie ślizgają się, a izolują od podłogi i dziecko na z nich frajdę

Gość gość
- fasolka do karmienia - super fajny gadżet, bardzo wygodnie się dzięki niemu karmi, osobiście byłam zachwycona.

Właśnie laktator mam , stelaże mogą być w Tesco ? Nawet o tym nie pomyślałam .. dziękuję za odpowiedzi ;)

Gość gość
Kiedyś w Tesco były stelaże z wanienkami za śmieszne pieniądze, (40 zł?), zobacz, może akurat. A jak nie to pomyśl o olx. Tesco ma też dobre jakościowo ubranka i kocyki, ale warto patrzeć na promocjach, bo niestety ceny do niskich nie należą.

Az przejde sie do tego tesco bo patrzylam właśnie na olx ale wszyscy mają stelaże z wanienka a patrzyłam w mojej okolicy , a tez nie za bardzo chcę kupować od kogoś wanienki .

Gość gość
Na olx możesz kupić stelaż z wanienką za malutką kasę, a wykorzystać sam stelaż (zakładając, że będzie pasował do Twojej wanienki). Swoją drogą warto też się zapisać do grup typu "kupię/sprzedam/oddam" - takich lokalnych, nieraz ludzie oddają jakieś rzeczy za grosze, albo podpowiedzą gdzie w Twoim mieście kupić daną rzecz.

Gość gość
Tez czekam na sierpniowego dzidziusia.U nas wyprawka juz gotowa.zgromadziłam dużo rzeczy a kosmetyki wybrałam z Hipp bo maja fajne opinie.Do pielęgnacji pupy linomag i bepanthen,do pępka octenisept i tribactic.Laktator mam z tommee tippe ale dopiero później zauwazylam ze nie ma zbyt fajnych opinii podobno mleko się wylewa wiec zobaczymy jak z nim będzie,butelki tt i avent.Oslonki na sutki bo pierwsze dziecko bardzo mnie poranilo jeszcze w szpitalu,gruszka i aspirator do noska pól dnia pisania.Sama musisz dojść co ci potrzebne a co zbędne.Ja nie dam rady rzyć bez przewijają i kąpieli w wanience na krzesłach tez sobie nie wyobrażam wiec kupilam komodę kąpielową ale mam porównanie z pierwszym dzieckiem i wiem co lubilam a co nie.

Gość gość
Przepraszam oczywiście znam polski język miało być napisane nie dam rady żyć bez przewijaka

Gość ramko
ja mialam wannienke stawiana na wanne , wyciagalao sie potem korek, woda spływała i nie trzeba było dzwigac... sprawdz czy w obecnej ofercie mają takie: http;//sklep.wisad.pl

Gość gość
Termoforek na ciepłą wodę i dicoflor -Na kołki... Maść majerankowa, inhalator, sól fizjologiczną, czopki na gorączkę -na przeziębienie w razie co