Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkalina

Odstawienie tabletek anty po 1 lub 2 cyklach...

Polecane posty

Gość gośćkalina

Swoje pytanie kieruję do kobiet,które z jakiś powodów odstawiły tabletki antykoncepcyjne po skończonym jednym lub drugim opakowaniu. Po jakim czasie dostałyście normalny okres? Bo najpierw po odstawieniu jest "krwawienie z odstawienia" czyli to nie jest normalny okres.Więc po jakim czasie od krwawienia z odstawienia dostałyście normalny okres? Ja wiem,że u każdej kobiety to jest inaczej,każda inaczej zareaguje ale mimo to podzielcie się informacjami :)

Gość aaaakkkl
Jakich tabletek używaz? Ja 3dni temu odstawiłam Qlairę i czuję się fatalnie. Brzuch nadęty jak balon, jestem straszna słaba, senna, mam uderzenia gorąca naprzemian z zimnem, nie wiem ile to potrwa? Ale jak ma to tak wyglądać to wracam do tabletek

Gość gość
U mnie normalnie. Krwawienie z odstawienia, 28 dni i miesiączka.

Gość gośćkalina
ja stosuję Novynette

Gość gośćkalina
Myślałam,że dotrwam do końca opakowania ale chyba nie dam rady...Źle się czuję a dokładniej-nasiliły mi się objawy arytmii.Mój kardiolog uprzedził mnie,że tak może być bo moja arytmia była spowodowana zmianami hormonalnymi w organizmie a tabletki anty to hormony i arytmia może (ale nie musi) mi się nasilić. Tak więc zmiana tabletek na inne raczej nic nie da bo to i tak hormony.Jedyne wyjście to je odstawić. Najlepiej byłoby gdybym odstawiła je po skończeniu 1 opakowania bo z tego co czytałam od razu powinien powrócić mi normalny 28-dniowy cykl a jak odstawie w połowie opakowania to mi się cykl rozreguluje i nawet nie będę wiedziała kiedy mam się spodziewać następnego krwawienia (tzn miesiączki).A może mogłabym zrezygnować z dwóch ostatnich tabletek? Czy wtedy będzie większa szansa na powrót normalnego cyklu?