Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek a karmienie trzylatka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Za kilka dni rodzę, karmię piersią trzylatka. Czy są na forum mamy które karmily w tandemie? Chciałam karmić starszego do samoodstawienia. Zastanawiam się czy wystarczy pokarmu dla obojga dzieci. Z góry dziękuję za kulturalne wypowiedzi.

Gość gość
Jak będzie miał 9 lat i dalej będzie chciał cycka, to będziesz mu dawać? Kobiety, powinnyście się udac do psychologa.

Gość gość
Marne prowo :D

Gość gość
Jak można tak długo karmić dziecko? To jest potrzebne dziecku, czy TOBIE?

Jak dla mnie chore jest karmienie 3 latka piersia :o Pokarm po takim czasie jest bezwartosciowy, dziecko w takim wieku powinno jesc juz wszystko po za mlekiem matki.. Wiekszosc dzieci w tym wieku chodzi juz do przedszkola, bo mama wraca do pracy, jak wyobrazasz sobie karmienie w takiej sytuacji? Zacznij odstawiac od cyca i nie popelnij tego samego bledu przy drugim maluszku, bo tylko robisz tym krzywde dziecku.

Gość gość
To nie prowo. O co wam chodzi?? Zadalam proste pytanie. Za głupie odpowiedzi dziękuję bardzo.

Gość gość
I co z tego że idzie do przedszkola. Nie chcę odstawiac na siłę. Dziecko domaga się piersi i chcę dalej pić to co mam zabronić?

Gość gość
A jak będzie domagał się atrakcji i będzie chciał skoczyć przez okno, to tez mu pozwolisz? Ty jesteś matką, Ty ustalasz zasady, nei dziecko. Przecież to mleko, nie ma juz zadnych wartości odżywczych dla 3latka. Piszesz, że boisz się, że zabraknie pokarmu, więc co zrobisz jak zabraknie dla niemowlaka, bo starsze wszytsko wydoi? Kobieto, Ty naprawdę udaj się do psychologa.

Tak, powinnac 'zabronic'. Moim zdaniem domaga sie piersi, bo to nawyk, takie dziecko juz duzo rozumie i powinnac wytlumaczyc, ze teraz tego pokarmu potrzebuje braciszek/siostrzyczka i to drugie dziecko karmic piersia do max 9-12 mjesiaca ..co twoj pediatra na to, ze karmisz tak duze dziecko piersia? Do kiedy masz zamiar je karmic? Do 18?

Gość gość
Pediatra mówi że powinnam karmić jak najdłużej. Sama też chcę jak najdłużej karmic. Mleko matki jest najzdowsze a mój syn w ogóle nie choruje. Jest małym cycoholikiem i nie mam zamiaru na siłę odstawiac. Poza tym nie obchodzi mnie zdanie hejtujacych matek które karmią syfem z puszki

Gość gość
Na pewno pediatra powiedział Ci, że masz karmić jak najdłużej, uważaj, bo uwierze. Karm misia do 18, później znajdź mu dziewczynę i niech ona go cycusiem karmi, a może w przyszłości jak jego żona zajdzie w ciąże, to on będzie mleczko zjadał z cycka, a dziecku mm dadzą. Jebnij się w łeb.

Karm 3latka piersia, a mlodemu daj mm, bo co masz zrobic.. Ja mam zamiar karmic dziecko do 9-10 miesiaca, ale wczeaniej zaczac wprowadzac inne pokarmy, tak ze jak calkiem odstawimy cyca ok roku to juz nie bedzie potrzebowalo mleka, ewentualnie raz dziennie na dobranoc czy cos. I sory, ale nie wierze, ze petiatra nie ma nic przeciwko karmienia duzego dziecka piersia. To twoje 'mleko' to juz woda bez zasnych wartosci odzywczych. Mleko do 6 miesiecy jest pelnowartosciowe, a potem powoli traci swoje wlasciwosci ..

Gość gość
Hej autorko. Karmilam w tandemie przez rok. Miedzy dziecmi sa niecale dwa lata roznicy. Mleka wystarczylo, pewnie jakbym miala blzniaki to tez bym wykarmila, bo pokarm produkje sie wedlug potrzeb. Chcialam kp do samoodstawienia ale nie starczylo mi sil, odstawilam corke przez 3 urodzinami.

Gość gość
W skutkach są receptory które wykrywają silne i disrosuja mleko do potrzeb i noworodka i starszaka

Gość gość
karm jak najdluzej , one ci bardzo zazdroszcza bo to leniwe babska , nie chcialy dac dziecku co najlepsze moj synek ma 11 lat i jeszcze karmie , nie choruje w ogole , rano go przed szkola karmie , pozniej on przychodzi na dlugiej przerwie bo blisko szkoly cale szczescie mieszkamy i nie musze do niego jezdzic do szkoly w ciagu dnia na karmienie i pozniej wieczorne karmienie ma to co najlepsze dala natura

jak Cie nie stac na psychiatre prywatnie to do takiego na NFZ nie trzeba skierowania, takze zadzwon jutro z rana i zarejestruj siebie i syna. Chlopcy w wieku 11 lat zaczynaja interesowac sie dziewczynami, a przez widok piersi matki w takim wieku ma chlopak zjechana psychike do konca zycia.. chociaz w sumie jak pisal ktos wczesniej - karm do konca zycia. Jak bedzie dorosly i bedzie przyjezdzal ze swoja rodzina na niedzielny obiad to wszyscy rosol i kurczak, a twoj syn piers matki..