Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poziom życia za granicą i w Polsce a wyjazd

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Piszę do Was, ponieważ męczy mnie świadomość poziomu życia w Polsce. Byłam z mężem 3 miesiące za granicą, zarabialiśmy i jak szliśmy do sklepu to relacja zarobków do cen była śmieszna. Musieliśmy wrócić ze względu na zobowiązania w Polsce. Teraz mąż stracił pracę i nie może znaleźć innej, z której byłby w stanie nas utrzymać. Ja jestem obecnie na l4, rodzę na dniach. Mam dosyć fajną pracę, ale i tak uważam, że musiałam spełnić bardzo wiele wymagań, skończyć studia i szkolenia i po co? By zarobić 2000 netto. To jest dołujące - świadomość tego, że za granicą pracownik produkcji zarabia więcej niż w Polsce wykwalifikowany pracownik (wiadomo nie wszyscy). I teraz męczy mnie temat, czy może wyjechać za granicę. Ja na razie nie będę mogła pracować, pobierać będę macierzyński i zajmować się dzieckiem, ale mąż mógłby coś znaleźć i może by się powiodło.. Myślicie, że warto w innym kraju z małym dzieckiem próbować żyć? Jakbyśmy nie mieli dziecka to nie było by pytania, już by nas nie było. Ale teraz nowe okoliczności są i trochę mam jakiś strach w sobie, jak to będzie z małym dzieckiem.

Gość gość
no jasne to i logiczne na co czekac??po macierzynskim co?

Gość gość
Baranico jedna, w PL wszystko jest tansze. Trzeba bylo sie uczyc to bys zarabiala jak ludzie. Nie znam nikogo w PL co ma mniej niz 4k. I domy mamy i auta dobre lepsze niz niejeden angol. Miernoty yebane po wsbezdcie i kokosów oczekują. Wypad zatem kible pomywać lub na kasie siedziec u helmutów lub angoli. Jeszcze z kilka bachorów se zrób ja prdl :D

Gość gość
Miernotą to Ty jesteś. Ja jestem razem z mężem bardzo wykształconą osoba i przypuszczam, sądząc po Twojej kulturze pisania, do pięt mi nie dorastasz.

Gość gość
wyskrob sie

Gość gość
Każdy dzień w PL to dzień bezpowrotnie stracony. S (Szwecja) - kocham cię bo dałaś mi wszystko czego nie dała mi PL. Życie w normalnym kraju jest bezcenne.

Gość gość
Język polski to taki ptasio-krzyk. Dlatego żaden polski aktor ani piosenkarz nigdy nie zdobyli międzynarodowego uznania.

Gość gość
zyj ze smierdzacymi ciapatymi szmato buehehheaeeeee 💤 💤

Gość gość
A gdzie mieszkasz miernoto? Wyjedź świnio do większego, rozwiniętego miasta i zobacz jak zyja Polacy świnio.

Gość gość
Cwelu Angole tez nic nie zdobyli, po prostu pobili pół świata, wymorodowaly rdzennych mieszkańców, a teraz sami sobie wręczając Oskary. Yebany przyglupie, przecież Amerykanie to także Anglicy. Ty kurfa cwelu bez szkoły.

Gość gość
Zwlaszcza z malym dzieckiem warto wyjechac. Jaka przyszlosc ma dzieciak w Polsce? Zadna

Gość gość
UK to potęga polityczna a przedewszystkim ekonomiczna. Cywilizacja światowa! Pół świata mówi ich językiem a tym rzężącym ptasio-krzykiem tylko kilkanaście miljonów przygłupów nadwiślańskich, którzy muszą się uczyć cywilizowanego języka panów z UK. Bo przecież inaczej nikt ich nie zrozumie. Do doopy z takim prymitywnym językiem! A poziom życia to już całkowita tragedia.

Gość gość
uk imperium:D pekam ze smiechu:D imperium ciapatych chyba i dwoch kurkow w zlewie:D bueheheeeeeeeeeeeee

Gość gość
gość dziś o sobie mówisz CWELU skoro piszesz an polskich forum:D

Gość gość
W uka jest pełno pluskiew, tak jak w średniowieczu. Okna na zewnątrz się otwierają tez jak w średniowieczu he he he

Gość gość
to prawda z pluskwami, bachory ciapatych przynosza do przedszkola i w całym flacie potem jest syf i odkazanie przez miesiac :(

Gość gość
Pluskwy to ja ostatnio widziałem w Warszawie i nikt nie reagował, bo to w PL takie normalne.