Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy traktujecie poważnie takie nibyfestiwale jak ten w Opolu?

Polecane posty

Przecież tam jest prezentowana prosta muzyka dla prostych ludzi, taki mało wartościowy pop dla typowych januszy i grażyn. Nie chodzi mi o jakąś ideologiczną niechęć do takiej muzyki tylko po porostu takie są fakty. :) Mamy internet i wszyscy mają dzięki temu dostęp do wartościowej ciekawej muzyki, a nadal festiwale jak ten w Opolu mają taką dużą oglądalność - i nadal aspirują do miana ważnego muzycznego wydażenia, kreującego trendy mimo iż są po prostu januszowo-grażynowym show stworzonym przez tvp :) Naprawde, z perspektywy osoby orientującej co się dzieje w muzyce, to jest komiczne, przecież najlepszy festiwal z pozycji kreowania trendów to OFF festiwal w Katowicach, największy festiwal w Polsce to Woodstock a najbardziej modny to Opener :P Więc skąd ta popularność Opola? Wyjaśnijcie to dziewczynie, która sobie teraz namiętnie słucha Peste Noire :P

Gość gość
uwazam cie za kiepską prowokatorke i projekt, ale teraz masz racje... Festiwal w Opolu promowany jest jako niewiadomo co, a to zwykła wiocha, podobnie jak Eurowizja, nie wiem w jakim celu tyle lat jest to utrzymywane

Gość gość
Już w NAMYSŁOWIE Jest lepiej bo NAMYSŁÓW ORGANIZUJE CO ROKU POD KONIEC CZERWCA festiwal rockowy czochraj bobra fest w Opolu to piosenka polska głównie dla starych ludzi Namysłów jest miastem w województwie opolskim zaledwie 40 km od Opola i jest konkurencją bo wiele osób woli Czochraj bobra fest niż to coś w Opolu

Gość gość
Nie traktuję tego poważnie. Tak samo Sopot. Na Sopocie nawet byłam w 2014, ale bo mieliśmy bilety, a my akurat byliśmy w Trójmieście. Ludzie ciągle się kręcili na publice, bo chodzili po piwo i żarcie, a muzyka tak denna z paroma wyjątkami, że ciężko było wytrzymać.

Nie wiem czemu uważasz mnie za "prowokatorke i projekt", skoro mimo moich głupich żartów na ogół piszę poważnie, i nie wiem po co to tutaj podkreślasz za kogo mnie uważasz, skoro nawet nie wiem kim jesteś anonimowa pomarańczko. Co do Eurowizji to też racja, w sumie ciężko to brać na poważnie, i w sumie nie wiem czego ten konkurs dotyczy. Chyba nawet ci co to oglądają, maja świadomośc że te piosenki nie reprezentują scen muzycznych z krajów, które mają niby "reprezentować" i nie wiem co ma wynikać z zwycięstwa jakiejś piosenki. Przecież np. Conchita Wurst jest rozpoznawalna/ny z trochę innego powodu niż jego piosenka, nie znam żadnej osoby która na prawde słuchałaby go jako piosenkarza :D

Gość gość
Co sądzicie o festiwalu w Sopocie Mrągowie i NAMYSŁOWIE?

Oho, gimbusek moon się podszywa, spamuje w temaci i ma frajde, mimo iż twierdzi że jest dorosły, a w rzeczywistości ma pewnie z 14 lat. Kamilaszatanistka1994 to nie mój nick i to z 13:48 to też podszyw(jes OdraDZa zamiast Odraza).

Gość Kamila maj 797
Mizantropia byłam w zeszłym roku w Namysłowie na czochraj bobra fest może byś wstąpiła wstęp jest darmowy dodatkowo piwo namysłów pils z browaru namysłów jest pyszne jestem z Jaworzna a ty?

Gość gość
Kamila maj ja tam nie byłam ale się wybiorę :)

Gość gość
W Opolu to muzyka dla dziwnych ludzi W miastach jak Mrągowo Namysłów Jarocin to jest coś :)

Gość Twój Woodstock
też nie jest specjalnie wysublimowany i "branżowy". Zwykła popijawa, gdzie rzygają wszystkimi kolorami tęczy :P

Gość gość
W tym roku był to festiwal PISu. Kiedys choc zdarzały sie inteligentne teksty, np Mlynarskiego, kabaretony. Teraz kabareton i Mlynarski zakazany - "dobra zmiana"

Gość gość
Nie oglądamy Opola ani Eurowizji, w sumie niezbyt wiele osób z moich znajomych to interesuje, więc trochę mnie dziwi jakim cudem taka oglądalność. Szczerze mówiąc mnie nudzi taka muzyka i cały ten cyrk jaki wokół tego tworzą media. W tym roku zdarzyło mi się odsłuchać piosenkę eurowizyjną zespołu z Cypru. Były zdjęcia, wyglądali mrocznie i zdawało się, że może jakiś metal zagrają, ale nie, zwykła festiwalowa piosenka, nawet wpadająca w ucho i pojawia się w rozgłośniach radiowych. Tyle wiem o Eurowizji w tym roku, przypadkiem jakieś fragmenty pokazywali, ale mnie to nie bawi, nie rozumiem tych zachwytów nad polskim wykonawcą zupełnie, też z ciekawości zdarzyło mi się obejrzeć teledysk z interii, nawet nie cały

Gość gość
Moja rodzina i znajomi też nie oglądają festiwali , nie wiem nawet kogo to interesuje ?