Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja przyjaciółka nie chodzi do lekarzy

Polecane posty

Gość gość

Nienawidzi lekarzy i nie robi nawet badań kontrolnych. Mówi, że świetnie się czuje i nie będzie chodziła po żadnych przychodniach. Ma 27 lat, więc to już wiek, kiedy trzeba zacząć badać się regularnie... Jak przemówić jej do rozumu? Jak dla mnie to bardzo dziecinne zachowanie. Przekonywałam ją wiele razy, ale mnie zbywa...

Gość gość
a nie słyszałeś, że wiele nowotworów zaczyna się niewinnie i przez wiele lat rozwijają się bez żadnych objawów? tylko dzięki badaniom można w porę je zdiagnozować i podjąć leczenie. Jak mozna nie robić profilaktycznych badań co najmniej raz do roku?

Gość gość
Również mało kiedy chodzę bo to większości matoły i niewielu z nich jest wspaniałych co bardzo dobrze leczą! A przy badaniu ginekolog cipki ja mam zawsze męża i wspierał porody. Pilnuje by nic nie dotykał ginekolog po założeniu rękawiczek bo wtedy dochodzi często do groźnych zakażeń nawet typu C wątroby itp.... ! A mamy prawo do obecności osoby bliskiej podczas badań i zabiegów nawet w szpitalu. Ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta. Tak że chodziïmy raz na dwa lub trzy lata ale robie prywatnie wyniki krwi i moczu co rok!

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Jezu, ja pytam o badania profilaktyczne, a ty mi w drugiej linijce o cipce piszesz... normalna jesteś/

Gość gość
Może nie trafiła dotąd na dobrego lekarza, albo wrecz na takiego który zrazil ja do badan. Polec koleżance przychodnie http://sofimed.pl/ Maja tam świetnych specjalistów z przyjaznym i indywidualnym podejściem do pacjentów

Gość gość
Ja mam 40 i nigdy u lekarza nie byłem

Gość gość
A po cholere ma chodzic do konowalow ? Jak prowadzi zdrowy tryb zycia to jej nowotwor nie grozi a w ogole to mozna go samemu wyleczyc jak ma sie wiedze. A lekarze laduja zabojcza chemie, ktora nie pomaga.

Gość gość
to sprawy indywidualne ,jeśli ona w zamian potrafi o siebie zadbać i robi to świadomie to nie ma w tym nic złego,lekarze nie mają łatwo, wzorowo akademicko zaniedbujecie swoje organizmy do granic rozsądku a oni mając własne wytyczne procedury często nie nadążają mimo wysiłku.Ale niewłaściwe dbanie o własne interesy zdrowia ,jest jak rosyjska ruletka i chyba się nie opłaca.Nie jestem lekarzem ale mam pojęcie i wiem że zdrowie to jeden z najtrudniejszych życiowych tematów,najłatwiej się o nim rozprawia z perspektywy minionego czasu.ON.

Gość gość
Nigdy nie chciał bym być lekarzem ale stawiam wielką kasę za to że nie jeden lekarz chciał by ponad wiedzę którą posiada mieć świadomość i doświadczenie w temacie jakie są udziałem wielu zorientowanych.ON.

Gość gość
Właściwa profilaktyka jest nieocenionym skarbem,mało kto to wie,ale nawet ona pozwala człowiekowi zbłądzić,tylko wtedy skutki napotkanych problemów nie są tak bolesne jak u tych olewających PRAWA NATURY.ON.