Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje najgorsze wspomnienie z dzieciństwa..?

Polecane posty

Gość gość
Moja mama zmarła jak miałam 4 lata. Najpierw opiekunki , później [ok 7 lat] stała partnerka - tworzyliśmy nową rodzinę. Partnerka ojca zła nie była,dała się lubić a i mnie chyba lubiła. Ogólnie od niej bezpośrednio nigdy nie zaznałam niczego złego. O wszystkich sprawach ze mną związanych informowała ojca - rozumiem. No i pewnego dnia poinformowała ojca, że byłam na zbiórce harcerskiej i śpiewałam piosenkę o jakichś majtkach na okręcie. To był ostatni mój pobyt w rodzinnym domu, skatowana przez ojca [ona mnie nie była w stanie obronić, ale wezwała na pomoc sąsiadów] Ja ci k...a dam majtki, majtki ci przeszkadzają... chcesz się ... Miałam tylko niecałe 8 lat. I tak znalazłam się w domu dziecka w wieku 8 lat. Dziadkowie już za starzy na opiekę, ale kuzynka mamy przyjęła mnie pod swój dach, dała mi miłość i bezpieczeństwo. Luksusów nie było, ale dobrze się w tym domu czułam. A piosenka o gaciach, która doprowadziła do konfliktu... Kto majtkiem na okręcie służył, wesołe życie ma, w dalekiej ciągle jest podróży... Dzisiaj mam 32 lata, wspaniałą swoją rodzinę, wspaniałych "rodziców" - kuzynostwa mamy, którzy mnie wychowali, wykształcili, dali mi serce i miłość.

Gość gość
19:08 i tak trzymaj :) to jest najważniejsze :)))

Gość gość
Bardzo mi przykro to wszystko czytać. Te historie są chore, przerażające. Nie wiadomo skąd to sie wszystko bierze w ogóle. Gdzie ci dorośli zagubili rozumy w tych chorych łbach.

Gość gość
12:20 Jeśli można spytać. Jak się potoczyły dalsze losy waszej rodziny kiedy zaczełaś dorastać itd ? 19:50 Spotkałaś ojca od tamtej pory ?

Gość gość
19.50 masakra co za prymityw ten ojciec ..brr. A te historie przypominają mi sporo autentycznych wydarzeń ,niektóre są przerażająco kompatybilne z opowieściami koleżanek .Jakbym niektóre z nich znów słuchała :Odoslownie 100% podobieństwa, inne znane z otoczenia .

Gość gość
Był kiedyś podobny topik i to chyba więcej niż jeden tylko nie wiem czy akurat na tym samym dziale. Może były tytuły inne o chorych relacjach z rodzicami czy coś takiego. Kojarzę historię dziewczyny którą wychowywał samotnie ojciec i on był zły dla niej, już nie pamiętam szczegółów ale najbardziej pamiętam, że ona przez to jaki ten ten ojciec dla niej był to patrzyła by jak najszybciej wynieść się z domu i gdy to zrobiła to on spalił rzeczy które po niej zostały. To było bardzo przykro czytać. Inna osoba pisała że gdy była dzieckiem to rodzina celowo ubierała ją w brzydkie rzeczy a gdy jechali autobusem to kazali w pewnej odległości od nich siedzieć bo wstyd.

Gość gość
"Ja z kolei mam za zle mojej matce, ze rzucila swoje zycie zawodowe dla mnie i mojej siostry. Na poczatku bylo fajnie, ale szybko nuda dnia codziennego ja pokonała. Nie chcialo sie jej juz ugotować nic smacznego na obiad (upichcila byle co), w domu nie chcialo sie jej sprzatac, prac, czas spedzala przed telewizorem. Mam wapomnienie zaniedbanej matki i zaniedbanego domu, ojciec rozkrecal wtedy wlasna firme (prosperuje do dzis) i tak sie podzielili obowiązkami. Zazdroscilam innym dzieciakom ambitnych mam. " Przypuszczam, że gdyby twoja matka pracowała to nie byłoby lepiej (też byś miała pewnie jakieś pretensje), a w domu może nawet byłoby gorzej. Co do sprzątania to pytanie też do ciebie czy współpracowałaś z matką w sprzątaniu czy tylko patrzyłaś by ona zapieprzała ze szmatą a sama zajmowałaś sie swoimi sprawami ? Nie musisz odpowiadać, bo wiadomo, że kafe jak papier wszystko przyjmie. Pewnie napiszesz, że pomagałaś, ale ile procent tego pomagania było to już tylko ziemia wie.