Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grillowy savoir vivre

Polecane posty

Gość gość

Wieczorem zadzwoniłam do sąsiadki czy ma czas do mnie wpaść. Było juz po 19 i ona była juz w tym czasie na grillu u znajomych. Zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć dała mi do słuchawki organizatorkę grilla ktora koniecznie chciała żebym tez wpadła, w końcu po usilnych namowach uległam. Musiałam jeszcze sie umyć i cos zrobić wiec przybyłam dopiero po 9 gdy impreza trwała juz na dobre. Międzyczasie skoczyłam do sklepu i jako ze nie chciałam przyjść z pustymi rekami, 2 razy dopytywałam telefonicznie sąsiadkę czy czegoś nie kupić do picia lub jedzenia, czy ktos z gości cos chce, na co ona stanowczo mówiła ze nic nie trzeba wszystko juz maja. Jako ze sama byłam juz po obfitej kolacji i nie chciałam juz nic jesc, a oni wszystko mieli, to przyszłam tylko z czteropakiem piwa i chipsami. Na miejscu okazało sie ze każda z par przyniosła ze sobą salatke i kilka sztuk mięsa oraz alkohol, było tego duzo.. I zrobiło mi sie bardzo głupio ze tak mało ze sobą przyniosłam. Z jednej strony chyba nie powinnam sie zle czuć gdyż zapewniali mnie ze maja juz duzo jedzenia i picia wiec nie chciałam przynosić jedzenia którego i tak by sie nie wykorzystało... oraz przede wszystkim oni wszyscy wiedzieli o tej imprezie duzo wczesniej i mieli duzo czasu cos przygotować, a ja sie dowiedziałam w ostatniej chwili.... Ale jednak mi głupio :( nie chce zeby ktos potem gadał ze jestem skąpcem :( jak Wy myślicie??

Gość gość
bardzo dobry temat

Gość gość
Teraz to juz po ptokach, ale pozostaje mi tylko miec nadzieje na kolejna imprezę w tym gronie i wtedy przygotuje duzo jedzenia... Jakbym była jeszcze raz w sytuacji zaproszenia na ostatnia chwile to przynioslabym wiecej alkoholu bo to sie nie zmarnuje jak jedzenie którego sie nie wykorzysta... A przede wszystkim dopytalabym ile osob jest i kto co przyniósł :/

Gość kasiullina88
Moim zdaniem to spokojnie, fajnie się i tak zachowałaś bo zabrałaś dla siebie alkohol i jesli nic nie jadłaś to tym bardziej ok. Wiadomo gdybyś wiedziała wcześniej itp. to inaczej a tak nie masz się czym przejmować. A następnym razem ty zaplanuj grilla i zaproś innych i sprawdź jak się zachowają. Poza tym polecam też http://grillata.pl/ dzięki niej potrawy z grilla będa zdrowsze i na pewno zaskoczysz sąsiadów:)