Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston a odruch wymiotny

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie. Pół roku temu poronilam . Ponieważ miałam bardzo krotkie miesiączki, lekarz dał mi duphaston. Teraz skończyłam drugi cykl, i jestem tydzień po okresie . Duphaston biorę 16-25dc ale trzeci miesiąc (ostatni ) chyba nie będę brała jak lekarz mowil ( 3 cykle) , zostanę przy dwóch. Ponieważ od.pewnego czasu meczu mnie.odruch wymiotny. Zrobiłam test dwa dni temu , negatywny. Czy skutkiem może być duphaston pomimo ze obecnie go nie biorę , dopiero od 16dc powinnam ostatni raz?

Gość gość
Masz pewnie ulotkę prawda? Poczytaj o niepożądanych reakcjach. Tam dokładnie pisze.

Gość gość
Dzisiaj to w ogóle czuję taki ciężar w gardle. Sama nie wiem czy duphaston to wszystko spowodował , i kiedy przejdzie , skoro go nie biorę , bo dopiero powinnam zaczac ostatni miesiac z nim teraz.

Gość gość
Wiem ale czy te nie pożądane reakcje nie powinny byc podczas przyjmowania? A obecnie go nie biorę.

Gość gość
Jak test negatywny to i tak ciąża może być . Test może nie wykryć.

Gość gość
Test wykrył by ciążę.

Gość gość
Kochana ja biorę duphaston juz 4 lata tylko właśnie przez 10 dni w miesiącu od 14 dc i czuje tez mdlosci. To jest normalne to są hormony. I tez się tak czuję w te dni kiedy tych tabletek nie biorę.

Gość gość
Domyślam się ze to jest powodem tych odruchów. Niby został mi ostatni miesiac i może.się przemeczyc i brać? Albo odstawić? Sama nie wiem . Dwa już mam za sobą. Ale to uczucie po prostu jest nie przyjemne.