Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłótnia małżeńska oceńcie

Polecane posty

Gość gość

od jakiegos czasu nie uklada nam sie z mezem, coraz wiecej sie klocimy.Zaczyna sie od drbnostek a konczy na wylewaniu jakis pomyj, wyciaganiu brudow sprzed lat. Wczoraj kolejna. Od miesiaca prosze meza aby wyniosl stare doniczki z tarasu ( uschniete drzewka, pelno blota zamiast ziemi itd). Jak grochem o sciane. Przedwczoraj tesc zostawil u nas przez przypadek sadzonke , prosil zebysmy sie nia zaopiekowali i wsadzili do ziemi. Zapomnialm to zrobic. Maz mi zrobil awanture, ze tylko jedna rzec mialam zrobic, ze mnie prosil itd. Dla mnie to robienie z igly widly.Poza tym od mnie olewa od miesiaca jak go o cos prosze a ja mam jeden dzien i wielka afere.Od slowa do slowa wyszlo na to, ze nic w domu nie robie ( nie pracuje), ze malo kreatywnie spedzam czas ( a miedzy innymi sie ucze, zdaje egzaminy jezykowe). Zarzadal dowodow tego, ze sie w ogole ucze ! Z wielkim fochem , ze nie zapewniam mu odpoczunku po pracy ( a zawsze zabieram dzieci na plac zabaw, przynajmniej na godzine, zeby mogl odpoczac). Ogolnie jestem beznadziejna i do poprawki. Oczywiscie nie pozostaje mu dluzna i sie strasznie klocimy ale te wczorajsze przytyki wyjatkowo mnie ubodly. Mamy taki uklad od dawna, ktory podobno byl idealny.Ja prowadze dom, zajmuje sie dziecmi a maz pracuje( zarabia bardzo dobrze). Ale widzie, ze to umowa korzystna tylko na Niego i stworzyl dla siebie prawo decydowania o tym co ja mam i moge robic. Dzis od rana przepraszall.... ale te klotnie strasznie mnie mecza, jest ich coraz wiecej i coraz czesciej. Myslalam nad tym czy , gdybym wrocila do pracy, to cokolwiek sie zmieni.Czy zacznie mnie traktowac jak partnera na tym amy poziomie... ale czy to w ogole ma znaczenie ? Na dodatek zablokowal mi poszukiwania pracy, nie zapisujac dziecka do swietlicy szkolnej....bo przeciez jestem w domu, wiec po co. A w klotniach ze mna mowi "najpierw znajdz prace a potem zapisz dziecko na swietlice", przy czym wcale nie chce zebym szla do tej pracy! Mam go tak serdecznie dosc i widze, ze On mnie tak samo. Chyba wniosę o separacje

Gość gość
Proponuje mu o tym powiedzieć , jak się czujesz kiedy on tak mówi i może nadmienić o separacji plus zacząć szukać pracy aktywnie , niech widzi i się boji. Dupa mu zmieknie jak pokażesz ze wcale nie jest takim.Panem i władca jak sobie myślał że jest. Niestety masa facetów dzisiaj uważa się za niewiadomą kogo bo pracują , a nas kobiety traktują jak darmowa lub tania siłę roboczą do wychowywania dzieci lub zajmowania się domem Nie daj po sobie jeździć

Gość dns dns
stary cię nie szanuje- bo nie pracujesz z drugiej strony dobrze wie, że jak pójdziesz do pracy to gro obowiązków spadnie na niego. Reasumując na zakończenie- idź do pracy, miej własne życie i pieniądze.

Gość gość
Ponoć sprawdza się rozwiązanie takie, że w któryś weekend wychodzisz z domu i nie wracasz do późnego wieczora. Wtedy ze wszystkimi obowiązkami zostaje mąż, będzie musiał ugotować, ogarnąć i zająć się dziećmi. Zobaczy, że to jednak nie jest takie proste i być może wymięknie. To raz. A dwa: mąż wie co robi. Jak pójdziesz do pracy to będzie musiał CI pomagać, a to mu nie pasuje. A Ty do pracy powinnaś iść. Nie po to, żeby nu zrobić na złość, ale po to by Cię traktował z większym szacunkiem, oraz po to abyś w razie czego nie obudziła się z ręką w nocniku.

Gość gość
Idz do pracy kobieto

Gość gość
Tak jest zawsze gdy kobieta jest zalezna finasowo od faceta. Jesli masz corke to uswiadom jej zeby nigdy sie w taki uklad nie pakowala bo tylko bedzie cierpiala.

Gość gość
chciało się mieć utrzymujacego to teraz rób co ci każe i się ciesz ze cie utrzymuje. pewnie ma kochankę w pracy. zaradna i pracującą. pozdrawiam :)