Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka opowiada niepokojące rezczy o nauczycielu

Polecane posty

Gość gość

Moja córka chodzi do 4 klasy szkoły podstawowej. Zawsze opowiada mi co słychać w szkole, co mówią nauczyciele, co słychać u koleżanek itd. Od jakiegoś czasu nie chce mówić nic na temat języka polskiego. Uczy ją nauczyciel, około 50 letni, z dużym doświadczeniem. Gdy pewnego razu spotkałam koleżankę z klasy córki i zapytałam o nauczyciela, powiedziała, że jest dziwny bo bierze tylko dziewczynki do tablicy i staj***ardzo blisko nich, gdy one piszą na tablicy. Mówiła, że lubi łapać za rękę dziewczyny w czasie pisania i kierować ich ręką. Jak je puszcza w drzwiach to kładzie ręce na plecach. Jak tego słuchałam to byłam w szoku. Córka nic mi nie powiedziała o takim zachowaniu nauczyciela. Myślicie, że powinnam poruszyć ten temat z dyrekcją szkoły? Z drugiej strony nie chcę oskarżać nauczyciela, który od wielu lat pracuje w tej szkole i nigdy nie było na niego skarg

Gość gość
Miało być koleżanka córki w temacie. Zmieniłam tytuł w trakcie pisania i nie zmieniłam w całości

Gość gość
Najpierw porozmawiaj z corką.Jak potwierdzi to oczywiscie musisz cos z tym zrobic.Zacznij najpierw od kontaktu z innymi rodzicami.Jak tez to potwierdzą to oczywiscie i dyrektor i prokuratura.

a co złęgo jest w dotyku za reke i plecy. To oznaka lubienia i bliskości. Gdzie lepiej bedzie się dziecko uczyło jak nauczyciel jest wredny i zmusza czy jak jest bliski i chce dobra dla dzieci. To nie koniecznie jest źle. A to że nie mówi może bhyć tak że w domu nie ma dotyku i dziecko ni e chce o tym mówić bo nie chce dotyku lub zazdrości ze strony która jest MNIEJ BLISKA mniej rozumie. Może tak być

jeśli w domu nie ma bliskości zaufania dotyku to nic dziwnego że dziecko się wstydzi chwalić czy żalić że w szkole ma lepsze relacje

mnie nauczyciele nie dotykali ale czułam że jakby czasami są m bliżsi bardziej szanują, że są rozsądniejsi itp. więcej rozumieli , raczej nie traktowali zle i bez szaqcunku...

Gość gość
u mnie w podstawówce był taki wuefista, końcówka lat 90... zamiast samemu pokazać, jak wykonac jakieś ćwiczenie typu przewrót w przód czy tył do rozkroku etc, to wybierał sobie najładniejszą dziewczynę w sensie taką już rozwinieta, i "na niej" pokazywał... miałyśmy 14 lat i czułyśmy się tym zażenowane, jeszcze kazał nam podwijać nogawki niby sprawdzał, czy nie mamy rajstop pod dresami... a co go to obchodziło??? czy to było molestowanie bo sama już nie wiem....

moje koleżanki często obgadywały i źle mówiły o rodzicach mimo że przy nich zachowują ssię inaczej To oznaka braku jakiejś więzi, prawdziwej bliskości i porozumienia

Gość gość
Ale szkoła nie jest przecież od bliskości? Zwłaszcza z nauczycielem! Próbowałam pytać córkę, ale odpowiada zdawkowo i nic nie chce więcej powiedzieć. W domu zawsze miałyśmy dobre relacje, zawsze mi się zwierzała, jak miała jakiś problem. Sama nie wiem co o tym myśleć, może faktycznie porozmawiam z innymi rodzicami

20:46 tródno mi się w takie rzeczy wierzy. oże wyolbrzymiasz. U mnie też był;o oskarżenie nauczyciela którego dziewczyny nie lubiły ale nauczyciel był w pożądku. Czasami pomasował plecy czasami dotknąw plecy powiedział berek. Jakby się komuś nie podobało to na pewno by przestał

nauka zależy od relacji z nauczycielem. Lepiej żeby był przyjacielem niż katem Który każe się uczyć bezużytecznych formułek wzorów bez zastosowania to jest bez sensu , szukania wiadomości zamiast podać ucznią Sa tacy nauczyciele- źli. Nic nie nauczą ale czas i energię i radość, wypoczynek zabiorą

Gość gość
Abu abu - czy Ty jesteś na haju?

Twoje dziecko może potrzebować bliskości, wsparcia ale kogoś wartościowego , bliskiego wewnętrznie autorytetu Tego w domu może nie mieć Więc na siłe jej tego nie dasz. Myślę jednak że przy złych kontaktach/ niewłaściwych kontaktach z rodzicami dziecko może sie "zakochać"

Najpierw to dziecko powinno zwrucić uwagę nauczycielowi na osobności że nie chce i należy spojżeć na reakcje nauczyciela. Nie twierdze że jest źle ale może nie ma poodów do obaw

Gość gość
Co ty ćpiesz? :D

Gość gość
nauczyciel masujący plecy?:O No bez jaj:O

Miałam taki przypadek że dzieciaki chciały "wyżucić " nauczyciela za molestowanie dlatego że go nie lubiły rozsiewały plotki że pobił ucznia siada na i żuca dziennikiem Podpisały dokument ja nie i cała grupa mnie nie lubiła zresztą do dziś mam problem z rówieśnikami Często nie szanuja nauczycieli i ja mam też swoje zdanie ale często mamy inne zdania, postawy upodobania...

psa pogłaskać można a dziecka nie? No fakt nie widziałąm żeby cholopakowi masował ale co w tym złego kogoś coś bolało?

Gość gość
Abu abu - czy w domu wszyscy zdrowi? czy tylko ty jestes nie halo? Nauczyciel jest od przekazywania wiedzy a nie masowania pleców. Nie życzyłabym sobie, aby nauczyciel dotykal moje dziecko, podobnie jak nie życzyłabym sobie takiego zachowania u szefa. Twoje argumenty są tak absurdalne, że szkoda z nimi dyskutować. Autorko, nie wiem czy tu jeszcze wejdziesz, bo ta niespełna rozumu istota rozwaliła cały temat. Najlepiej jest porozmawiać z innymi rodzicami, bo cos jest nie w porządku. Nauczyciel nie powinien zachowywać się w ten sposób. Niech postarają sie wyciągnąć z dzieci coś na ten temat.

Gość gość
nauczyciel masujący plecy?pechowiec.gif No bez jajpechowiec.gif xxx uczyl mnie kiedys w podstawowce tak ksiadz, ktory lubil wlasnie przytulac dzieci, masowac je po karku. nie nawidzilam tego, a najgorsze ze musialam z nim jechac kiedys sam na sam jego autem kilkadziesiat km na konkurs biblijny. okropnie sie czulam, bo nie ufalam temu typowi, a on jeszcze ci czekolady kupowal. absolutnie nie powinno byc zadnych przytualnek i dotykow, to nie jest pani ze zlobka/przedszkola, halo!

Gość gość
autorko, koniecznie wez sie za te sprawe. nauczyciel generalnie nie ma prawa dotykac dzieci a juz na pewno nie w sposob ktory sprawia ze czuja sie zle. podejrzane jest samo to, ze twoja corka, w innych tematach gadatliwa, nagle na temat jednego nauczyciela jest malomowna. pogadaj z innymi rodzicami zeby wybadac sprawe. sprobuj jeszczcze raz wyciagnac cos z corki, moze sprowokuj dyskusje przez inny temat. dla mnie takie zachowania nauczyciela jak opisane przez kolezanke nie sa normalne!