Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent dla nauczyciela pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kobiety pomóżcie. Mój syn kończy kl 6, była składka grupowa na jakiś tam kosz z filizankami z herbatą czy coś w tum stylu. Ja jednak uważam że wypada dac coś od siebie wiem że pozostałe dzieci też cos drobnego wreczar, pytanie tylko CO. Kwiaty i jakies czekoladki, czy same kwiaty same czekoladki albo coś zupełnie innego?

Gość gość
Jak nauczyciel to flaszkę.

Gość gość
Dajcie spokoj z jakimis filizankami, po co to komu? Kupcie jakies slodycze + kwiatki + kawa.

Gość gość
Nie mam wpływu na ustalenia większości klasy co do wspólnego prezentu, mi chodzi o to co dziecko ma dac od siebie. Nie chce przesadzić i dac mu jak lizusowi przesadzony prezent, ale nie dac nic tez nie wypada. Podejrzewam że czekoladki zje w drodze na zakończenie, wiec może jakiś ładny bukiet?

Gość gość
Zje czekoladki przeznaczone na prezent dla nauczyciela? Czy to przedszkolak czy dwunastolatek? Nic bym nie dawała, nauczyciel dostanie już prezent i kwiaty składkowe, to starczy.

Gość gość
Nie jako przedszkolak by nie zjadł, a jako nastolatek z durnymi kolegami jak najbardziej ;)

Gość gość
Dokładnie, jak jest składkowe to wystarczy. Zrobicie z tego niepotrzebnie wyścig na prezenty, zresztą prawdę powiedziawszy nauczyciel nie powinien przyjąć już tych filiżanek.

Gość gość
No tak, rozumiem że jest składowe i ogólny prezent, ale tak jest co roku że uczniowie z osobna dają upominki. Syn w zeszłym roku nie dał nic, tylko on i 4 innych dzieci na 27osób, wiecie jak to wygląda, szczególnie że żegnają już wychowawczynie.

Gość gość
No nie dał nic i dziury w niebie nie było. Przypuszczam, ze nauczyciele też nie sa zachwyceni nadmiarem prezentów i kwiatów. Wspólny prezent na pamiątkę i podziękowanie w zupełności wystarczy

Gość gość
a czy Wam ktoś daje prezenty za wykonywanie pracy? nie, bo łaski nie robicie, bierzecie za to kasę, więc kompletnie nie rozumiem tego fenomenu obsypywania nauczycieli prezentami, już pomijam fakt ile godzin wynosi ich etat :O

Gość gość
Kup kwiaty i po problemie.

Gość miła jak zawsze
Po pierwsze nic skoro jest prezent składkowy lub róże i wystarczy. Po drugie z dzieckiem wszystko okej? 12 latek zjadłby czekoladki dla nauczyciela?

Gość gość
Twoje dziecko chodzi do szóstej klasy, więc to chyba szóste zakończenie roku szkolnego w jego karierze szkolnej, a Ty nie masz pojęcia, jak je uczcić? Kup kwiatki albo bombonierkę i przestań się stresować tematem. Ostatecznie nawet jak nic nie da, też będzie ok.

Gość pikolobb
Nauczyciel też człowiek. My swojemu kupiliśmy na http://motoprezent.pl/ voucher dla niego i osoby towarzyszącej. Wybraliśmy mu jazdę Porsche bo to taka klasyka a on i tak bardzo się cieszył i powiedział, ze raz dwa wykorzysta.