Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroby psychiczne w rodzinie męża a planowanie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Teściowa i szwagierka cierpią na choroby psychiczne, szwagierka kończy leczenie z powodu depresji, a teściowa hmm, ma chyba depresję, nerwicę i ostre stany lękowe. Jest w trakcie diagnozy. Nie mamy dzieci, jednak zastanawiam się czy takie choroby są dziedziczne i jaki mogłyby mieć wpływ na nasze ewentualne przyszłe dziecko.

Gość gość
dziedziczne sa te choroby a raczej sklonnosci do nich

Gość gość
depresja nie jest już uważana za chorobę psychiczną

Gość gość
A, pozostałe? Bałybyście się ciąży w takiej sytuacji? To niby nie jest jakaś straszna choroba ani wielkie ryzyko. Ja chyba nie chcę dzieci i szukam usprawiedliwienia...

Gość gość
Skłonność do schizofrenii jest dziedziczna, ale to, o czym piszesz nie. Depresja czy nerwica może dotknąć każdego, nawet w najzdrowszej rodzinie. Pytanie tylko czy to pewna diagnoza, bo dość dziwne jest że chorują 2 osoby z bliskiego otoczenia. Chyba, że to jakiś natłok problemów?

Gość gość
Skłonności do tych chorób są dziedzicznr. Przykład. Mama koleżanki popełniła samobójstwo z powodu depresji jak koleżanka miała 3 latka. I ta koleżanka też zachorowała na depresję w wieku 20 lat i w wieku 30 popełniła samobójstwo... Tylko taki przykład

Gość gość
Popytaj O LiNIE MESKA jego rodziny ! I dalszych atentatów -np czy byli w psychiatryku .

Gość gość
Moja znajoma nie wiedziała ze w rodzinie męża są przypadki chorych psychicznie dowiedziała się przy 3.ciazy mówiła.ze gdyby wiedziała nie wyszlaby za niego za mąż. Rozwiedli sie bo ja niszczył