Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o potencjalnym brexicie?

Polecane posty

Gość gość

Jak to wpłynie na UE, co się stanie z Polakami na Wyspach?

Gość gość
Jezeli uk wyjdzie z unii to bedzie poczatek konca (unii).

Gość gość
mysle ze angole to debile. jak zwykle. nic sie w tej kwestii akurat nie zmienilo.

Gość gość
Ewentualny brexit nie rozwiazuje problemu imigrantow. Oni sa juz na miejscu i nie wyjada jak dlugo beda tam miec lepsze zycie niz w swoich rodzinnych krajach. Wydaje mi sie, ze nie bedzie brexitu i UK zostanie jako czlonek UE.

Gość gość
Debile, ale to dzieki mozliwosci pracy w uk w pl jeszcze nie ma wojny domowej... Bedzie jak skonczy sie polakom mozliwosc wyjazdow zagranicznych zeby zarobic na cos wiecej niz oplaty...

Gość gość
a ja obserwuje duza niechec do imigrantow ,szczegolnie Polakow.Wedlug wyborow powinni wyjsc ,no chyba ,ze podrobia wyniki ja nie wierze w demokracje i w to ,ze to ludzie maja nato wplyw. A tak poza tym sluchalam wszystkie debaty i za i przeciw i nawet mowy nie ma co bedzie z imigrantami(chociazby tymi co tu sa juz 10-12lat) po wyjsciu z Unii tylko mowia ,ze chca sie pozbyc imigrantow.Wyglada nato ,ze jesli wyjda z Unii ,zmusza Polakow do wyjazdu,znajda sposob wprowadza wizy ,pozwolenie na prace,oplate za NHS,platna szkole itd itp a moga wszystko .Ciekawe co z tymi co maja domy pokupione.

Gość gość
21:30 - akurat uk to nie jedyny kierunek emigracji dla polakow, to raz, a po drugie, w polsce panuje taka sytuacja polityczna jaka sobie sami polacy wybrali - takiego mamy prezydenta i naczelnego wodza kaczora jakich polacy chcieli.

Gość gość
Ci co juz sa w uk to juz tu zostana. Nikt ich nie wygoni.

Gość gość
nie sa glupi, w koncu zobaczyli jakie dno jest ta cala unia, wyjda to jest pewne na 100% A co z nami emigarnatami bedzie?( mieszkam tu 6 lat) o to sie nie martwie, mieszkam tu, mam rodzine, prace, place rachunki, prowadze normalne zycie, spokojne bez wiekszych zmrtwien. A jeszcze jedno UK wyjdzie pierwsze za nia pojda inne kraje, o tak to jest pewne, bardzo dobrze, Polska tez sie kiedys wyzwoli.

Gość gość
Nie bedzie zadnego Brexitu. Mozecie spac spokojnie.

Gość gość
Te coś, ue, powinno się posypać. Nie mogę się doczekać normalności. Mam nadzieję że Wielka Brytania zapoczątkuje takie zmiany, w końcu to niezależny, dumny kraj a nie kraj z tendencją do upodlania się i niewolnictwa jak nasza Polska.

Gość gość
00:20 Jak Brexit wygra to bedziesz pakował walizki bo Brytole ci żyć nie dadzą :D powinni zamknąć granice i tyle :D

Gość gość
Mysle ze wyniki beda sfalszowane i nic sie nie stanie Mam nadzieje jednak ze UE sie posypie

Gość gość
Mieszkam tu 11 lat i mam nadzieje ze uk wystąpi w uni. Unia to złodziejstwo i mafia.

Gość gość
a kto będzie na nich i za nich pracował?Angole to jedno wielkie leserstwo

Gość gość
A mnie to jest zupełnie obojętne.

Nikt nie potrzebuje Unii, czas najwyzszy zeby unia sie rozpadla. Polacy narzekaja ze nie chca migrantów w Polsce, to niech i oni równiez przestana byc migrantami i wróca do swojego kraju - sprawiedliwosc musi byc

Gość gość
Unia to zlodziejstwo? Dobre sobie.... Nie gryz reki co cie karmi. Polska zyskala krocie na eu. Jakbys mial swoj biznes to bys rozumial/a jak wazna jest unia...

Gość gość
A kto na nich i za nich pracowal zanim sie Polacy szturmem nie zjechali ?

Gość gość
UE reka ktora karmi... Hehehe chyba ktos w ogole nie ma pojecia o rachunkowosci i wiedzy za grosz nie ma o historii wspolczesnej...

Gość gość
Przeciez zeby pracowac w uk to wala tutaj wszystkie narody nie tylko te z ue. Chinczycy, filipinczycy, ameryka srodkowa, poludniowa, indie itd itp. Za bardzo sobie schlebiacie. Prawda jest taka, ze wy bardziej drenujecie uk niz pracujecie. Macie benefity, darmowa szkole dla dzieci, sluzbe zdrowia itd, a pracujecie za minimum. Po brexicie bedzie pracowac ponizej minimum bez zadnych benefitow i innych praw, wszystko płatne 100%.

Gość gość
Wiesz ta praca ponizej minimum ,ciekawe gdzie ona jest w Uk? Bo ja pracuje za ta sama stawke co Brytyjczyk ,tak samo jak i wszyscy moi znajomi.A druga sprawa ,kto wam powiedzial ,ze jak Brytania wyjdzie z Unii to Polakow nie rusza(tych co sa tu x lat).Ja bym tego nie byla taka pewna ,mieszkam tu 12 lat i nie wiem jak wyjscie z Unii wplynie na nas.Czy wy rozumiecie ,ze jesli nie macie wtedy Brytyjskiego paszportu to nic a nic wam sie nie nalezy.Owszem moze nie beda wywalac z kraju jako tako ale watpie ,ze szkola czy Nhs beda dalej zadarmo(bo jakim prawem).Tez mieszkam tu cala rodzina 12 lat najmlodsze dziecko ma paszport Brytyjski ,mamy tu dom ,placimy podatki i inne rachunki i nie bierzemy zadnych benefitow ,tylko child benefit ,ktory przysluguje kazdemu ,nawet child taxu juz nie dostajemy .

Gość gość
Nienawidzę Brytoli i niech sobie wyłażą z Unii, będą sobie pluli w brodę bo żadna firma nie będzie tam chciała zrobić swojej siedziby. A niech idą, cwele. Wiecie badania wykazały, że za Brexitem są biedacy z UK, klasa średnia, staruchy i ludzie niewykształceni.

Gość gość
oni mysla , ze nas łaskę robia ? :D Skonczylam tu uni, wiec wnioslam wiecej niz niejeden tepak po secondary school, i powiem szczerze od dluzszego czasu mi sie tu nie podoba, planuje wyjazd do innego kraju. Jak ta zagrzybiona wiocha wyjdzie z Unii, to wyjade wczesniej niz planowalam, i to samo radze innym Polakom, oni tu zyc ludziom ze Wschodu nie dadza, bedzie publiczny osad itp.