Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wspomnienie bolu porodowego

Polecane posty

Gość gość

Ja mialam 1. 12h bol straszny 2.7 h bol krzyzowy po 2 porodzie mam traume aby miec wiecej dzieci .

Gość gość
Dwoje dzieci ci nie wystarczy? No ale rozumiem. Ja po jednym porodzie nie chciałam słyszeć o kolejnej ciąży przez lata. Potem się zdecydowałam ale wzięłam sobie cc na życzenie i to była najlepsza decyzja w moim życiu ;)

Gość gość
Ja myślałam, że tego bólu nigdy nie zapomnę. Po roku jeszcze pamiętałam. Po dwóch-obecnie nie jestem w stanie przypomnieć sobie, jak i co mnie bolało. :-)

Gość gość
1 poród 12 godzin skurczy, bole krzyżowe. 2 poród, choc to moze byc trudne do uwierzenia, nie bolał bardziej niz w czasie miesiączki. Moze dlatego, ze trwał pol godziny i nie mialam nawet czasu pomyslec o bolu, bo myslalam czy zdarze w godzinach szczytu do szpitala

Gość gość
U mnie 2 porody...1 wspominam z ciarkami na plecach,ale jakoś nie traumatycznie natomiast drugi-długa akcja porodowa,omdlenia,przetaczanie krwi ,nacinanie krocza,tracenie świadomości z bólu ,trauma do końca życia...brr

Gość gość
Ja jestem po pierwszym porodzie. Rodziłam 13 godzin w okropnych bólach. Zaliczyłam 2 masaże szyjki macicy, gdzie miałam uczucie jakby mi lekarz całą dłoń do pochwy wkładał a mi tylko łzy leciały. O żadnym znieczuleniu nie było mowy, dostałam tylko zastrzyk i czopek, co niewiele pomogło. Minęło pół roku, a ja nadal nie mogę dojść do siebie. A dziecko małe bo ważyło 2950 kg.

Gość gość
Pierwszy poród, oksytocyna trwał 2 godziny i 15 minut. Ból taki, że traciłam przytomność, nie byłam w stanie wypchać córki, która ważyła 3950 gram, ostatecznie ogromne nacięcie i vacuum, a po porodzie usłyszałam od lekarki, że nic nie zrobiłam dla swojego dziecka. Mi wydaje się, że robiłam co mogłam, ale nie mogłam. W związku z tą wypowiedzią wpadłam w depresję. Teraz mała ma asymetrię i konieczna jest rehabilitacja, a ja jak nikt nie widzi, płaczę po kątach, bo nie dałam rady wypchać swojego dziecka. Masakra. Żadnych dzieci więcej.

Gość gość
10:52, współczuję. Takie larwy nie powinny pracować jako położne. To zawód dla osób z empatią.

Gość gość
Ja miałam tak jak gość 20:18. Pierwszy - 17 godzin, ból nie do opisania, ostatnie dwie godziny (już z oxy) to jeden nieprzerwany ból, momentami traciłam świadomość, ale już samo urodzenie poszło sprawnie, dziecko 3880. Szybko zapomniałam. Drugi poród - błyskawiczny i ból praktycznie żaden w porównaniu z pierwszym, skurcze po kilka sekund, pomiędzy normalnie rozmawiałam, żartowałam. Wszystko trwało może z półtorej godziny, urodziłam w 8 minut, bez nacięcia i szwów, ale dziecko malutkie - 2800.

Gość gość
Ja urodziłam dwa tygodnie temu. Bólu porodowego nie pamiętam ale bólu przy nacinaniu i zszywaniu krocza nie zapomnę chyba nigdy

Gość gość
Do gościa z 11.46. Witam w klubie. Czyli zdarza się nacięcie , które się czuje. Ja też przez to przeszłam, ale do szycia dostałam znieczulenie i nie czułam tego.. Minął już prawie rok, a nie mogę zapomnieć tego bólu. Można to gdzieś zgłosić, bo to chyba błąd w sztuce lekarskiej????!!!

Gość gość
10,52 to nie byla twoja wina ,tylko twojego organizmu i matki natury ,nie mialas nato wplywu.Ja mialam podobny pierwszy porod wywolywany ,5godz ,bole krzyzowe ,wymiotowalam z bolu ,wypchnac dziecka tez nie moglam choc bardzo sie staralam .Bylam nacinana i porod kleszczowy.Dzieki Bogu mialam swietnego lekarza ,ktory tak sprawnie wyciagnal mala ,ze wszystko skonczylo sie ok.Porod nie wplynal w zaden sposob na dziecko a slad po kleszczach szybko zniknal.W takich porodach duzo jest w rekach lekarza ,ktory odbiera ten porod.

Gość gość
Trzeba było nie decydować się na dzieci i kupić chomika :)