Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autority

Nosidełko i fotelik samochodowy dla noworodka. Wybrałyście MAXI COSI?

Polecane posty

Gość Autority

Kupiłam ostatnio dla mojego maluszka nosidełko z możliwością montowania w aucie, tyłem do kierunku jazdy. Babka w sklepie przekonała mnie do kupna nosidełka innej firmy, nie MAXI-COSI, z trzech powodów: - dziecko może w tym jeździć tylko do 7 miesiąca życia - budowa tych nosidełek jest taka sama (materiał, z którego powstają też!) - jedyna różnica jest taka, że MAXI-COSI mają certyfikat crush testów, zwykłe modele nie mają certyfikatu. MAXI-COSI kosztują dwa razy tyle, co te zwykłe, ale to nie był główny argument, podczas jego zakupu. Głównym argumentem było to, że mały będzie w nim jeździł tylko ok 7 mies. Jakie wybrałyście nosidełka dla swoich noworodków? Czy Waszym zdaniem zrobiłam źle, kupując ten zwykły, tańszy model?

Gość gość
Ja mam fotelik i nosidełko z wózka 3 w 1 (Tako Alive). Mały ma 9 miesięcy i dalej w nim jeździ

Gość gość
maxi cosi, zarówno pierwszy, jak i drugi

Gość gość
Nosidelko i fotelik mam z maxi cosi, wszystkie sa wagowe a nie wiekowe bo dzieci sa rozne

Gość gość
tak, ale wychodzi mniej więcej 7-10 m-cy

Gość gość
eee co Ty mówisz. Ja mam taki od 0-13 kg.

Gość gość
Spokojnie do roku wystarczy, chyba, że masz otyłe dziecko. Zazwyczaj nosidła są najczęściej do 10 kg więc do roczku spokojnie.

Gość gość
Nosidla sa przewaznie do 13 kg i apokojnoe do roku starczaja. Tak kupowalam maxi cosi dla syna dla corki cybexa

Gość gość
No ale to, że dziecko w tym twoim foteliku może jeździć do 7 miesiąca życia to ma byc zaleta?

Gość Autority
ponieważ baba w sklepie powiedziała, że średnio do 7 miesiąca życia, to postanowiliśmy nie skupiać się bardzo na tym nosidełku i wziąć to, co poleca. A teraz żałuję, że posłuchałam tej krowy. Pewnie chciała je opchnąć pierwszym lepszym naiwniakom.

Gość gość
Jeśli dziecko w wieku 7 miesięcy waży 10 kg to ma spooorą nadwagę

Gość gość
to idź i wymień, w czym masz problem?

Gość gość
My mamy cybex aton3. Ma "tylko testy "? Tylko chyba przede wszystkim.

Gość Autority
Wymienię. Dzięki wszystkim za info!

Gość gość
pierwszy fotelik miałam zwykły, od wózka 3w1. Teraz dziecko ma 10 miesięcy i kupiłam maxi cosi. W kołysce już dawno nie chce jeździć, uciekała, wstawąła zanim dobrze zapięłam, chwytała się pałąka żeby tylko tam nie leżeć :)

Gość gość
no właśnie mnie też z jednej strony rozbawiło, z drugiej przeraziło, że "jedyna różnica, że maxi cosi ma crushtesty"- no bez jaj, chyba przede wszystkim o bezpieczeństwo chodzi???

Gość gość
Maxi cosi cabriofix :-)

Gość gość
ja kupiłam maxi cosi ale używany za 150 zł

Gość Autority
Baba w sklepie powiedziała, że wszystkie nosidełka spełniają normy, wszystkie poddawane są crush testom, ale tylko MAXI COSI są certyfikowane. Czemu się tak słówek czepiacie? Tak ciężko to zrozumieć? Aż tak niejasno się wyraziłam?

Gość gość
Ale to nie praeda ze wszyskie poddawane sa crushtestom.

Gość gość
Sprawdź sobie wyniki testów na fotelik.info. Te foteliki"no name" zazwyczaj nie są poddawane testom zderzeniowym. Jakieś atesty np.na materiał pewnie mają, ale to nie to samo. Chyba dałaś się wpuścić w maliny. Ja nie twierdzę, że tylko Maxi Cosi, ale popatrz na tej stronce, które są najbezpieczniejsze i na tej podstawie wybierz. Ja mam akurat Maxi Cosi cabriofix. Do roku wystarczył. Dziecko 7 miesięczne absolutnie nie powinno jeździć w kolejnym foteliku przodem. Można poczytać jakim przeciążeniom ulega głowa podczas wypadku - dziecko ma inne proporcje ciała i jego głowa jest bardzo ciężka w stosunku do wytrzymałości kręgosłupa.

Gość gość
Pierwszy był maxi cosi cabriofix - służył 14 miesięcy a syn jest z tych wyższych dzieci. Potem maxi cosi moby - do jazdy tyłem. Dopiero na 4 urodziny planujemy przesadzić syna do fotelika przodem. Chyba tez weźmiemy maxi cosi.

Gość gość
Ja miałam pebble z maxi cosi i byliśmy bardzo zadowoleni, na tym foteliku wychowała się jeszcze druga pociecha i oddałam fotelik koleżance, która też sobie go chwali. Uważam, że pebble jest godny polecenia i dobry jakościowo.

Gość gość
ja mam fotelik z Anexa i synek jeździ w nim już 9 m-cy .Jeszcze trochę pojeździ bo ma miejsce.

Gość gość
Ja mialam fotelik cybex aton 4, a przed roczkiem synka kupilismy kolejny do jazdy tylem axkid (ten starczy na dużej)

Gość gość
Ja wybrałam Maxi Cosi Pebble. Jest lekki i córka jeździła w nim do 9 miesiąca. Dodatkowo dokupiłam sobie kocyk do fotelika więc nie musiałam jej za grubo ubierać. https://minkycm.pl/kocyki-do-nosidelka/otulacz/spiworek-do-fotelika Może pojeździłaby jeszcze dłużej jednak była zbyt ciężka nie mogłam jej unieść z fotelikiem i to ciągle odpinanie pasa żeby ją wyjąć mnie denerwowało.