Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki karmiące piersią 3latki?! Z tekstem, że będa karmić dopóki dziecko samo..

Polecane posty

Gość gość
tylko że to długie karmienie piersią propagowanie przed WHO, to dotyczy głównie krajów trzeciego świata, gdzie jak wiadomo jest ciężko z żywnością, a już nie mówiąc o odpowiedniej żywności dla dzieci...

Gość gość
Siostra męża karmiła do 4,5roku! Dzieciak przychodził z przedszkola i mówił "mama daj cyca" teściowa i szwagierka szczycą się tym że szok, a ja jestem bee bo tylko rok karmiłam :-)

Gość gość
Tylko rok. Oj ty niedobra matka

Gość gość
biologicznie czlowiek jako gatunek kp 4 lata. to cywilizacja i normy spoliczne zmusily nas do stybszego odstawienia. x Jak to obliczylas? :D

Gość gość
Dlaczego was to tak szokuje? To tylko mleko. Nikt was nie zmusz do kp nawet minute a co dopiero kilka lat. Jedna matka uwaza, ze mm od urodzenia jest najlepsze inna chce kp trzy lata zeby dac co wg niej jest najlepsze. Zajmijcie sie soba, dajcie prawo innym matka do wychowanai i karmienia dzieci tak jak chca. Nikogo nie obchodza wasze opinie. Karmiac mm od urodzenia ani kp trzylatka nie krzywdzi sie ich, nie rozumiecie tego? Po prostu sa rozne matki, rozne swiatopoglady. Ktos tu napisal, ze do roku kp jest ok. A potem co? Z dnia na dzien dokladnie kp zaczyna byc obrzydliwe? Rowno w 1 urodziny, tydzien przed? A jak ktos kp 3 miesiace i ciebie by wyzywal od obrzydliwych bo kp rok? Dla ciebie bylo to normalne. Dla innej matki bedzie norma kp dwulatka. Tyle w temacie.

Gość gość
12.23 dokładnie! Bo baby już takie są, co by się zrobiło to zawsze będzie zle! jakby był założony watek ze karmi pół roku też by było niedobrze , bo znów za krótko! Tak już masz z babami, to najgorszy gatunek chodzący po tej ziemi! z malutkimi wyjątkami...;)

Gość gość
Karmienie piersią jest naturalne, to dzisiejsze chore czasy zrobily sieczkę z mózgu kobietom a koncerny wmowily ze mm jest całkowicie zamienne z kp. Ja karmilam dziecko 1,5 roku i bardzo sie cieszę że miałam taka możliwość. Może 5 lat to za długo ale 3 lata to jeszcze nie tragedia.

Gość gość
Studiuje pielegniarstwo i pewien swiatowy doktor starszy juz facet robił nam wykład na temat karmienia piersią m. in. Wy szalone matki fanatyczki karmienia Do czasu jak dziecko nie ma wprowadzanych pokarmów stałych a samo mleko to karmcie cała dobe bo tylko mleko malenstwo je Ale ludzie jak otrzymuje juz skladniki odzywcze w pokarmachstałych to swoje mleko mozecie wlewac do kawy ?Najważniejsze mleko to tzw. siara w pierwszych dobach dziecka To ona zawiera wszystkie najcenniejsze składniki Jesli dziecko je otrzyma nie bójcie sie nie ulatują z niego To jest chore co teraz pisze sie o tym kp Jestem przerażona i obrzydzona tymi wywalanymi cyckami do dziecka które mówi biega i ma czasem wszystkie mleczaki! Mojego syna karmiłam 3 miesiace Teraz bede miec córe i ani miesiąca dłużej !!! Leczcie sie!!!!

Gość gość
10:56 Osobiście kp całe 14mc w dodatku dziecko samo zdecydowało-juz wprowadziłam wiele posiłkow stałych do tego czasu a zaczęłam rozszerzanie diety po 6mc ale nie na zasadzie piers-jedzenie-piers. Zastępowałam posiłki mleczne, pokarmami stałymi i ja oraz dziecko mamy sie dobrze. Nie umarło od tego ze dostało obiad, kaszkę itd. Dlaczego wmawiacie ze fo producenci jedzenia dla dzieci maja nabijaną kieszeń szybkim rozszerzaniem diety??? Ja nie kupowałam słodkich kaszek w proszku, deserów w słoiczkach czy obiadów. Skąd wnioski ze ludzie nagle kupuja jedynie przetworzone jedzenie wyprodukowane dla dzieci??? Nie po to kp zeby niszczyć zdrowie dziecka. Pozniej nie wprowadziłam mm a mleka roślinne i kozie. Pozniej krowie. Mamy dostępność do żywności bardzo duza wiec nie wiem po co upodabniać sie do krajów gdzie gospodarczo jest kiepsko??? W dodatku te argumenty o WHO...a wiecie co maja na sumieniu jakie afery? Pewnie nie ale jest jakis koronny argument niekoniecznie właściwy...

Gość gość
15:30 dokładnie. Siara jest najważniejsza. Prawda jest taka, że samym mm bez rozszerzania diety można karmić pół roku, a nie rok. A rozszerza się dietę tak, jakby się to robiło od 4 miesiąca życia. Wiele dzieci nie najada się samym kp, a 10 miesięczne wcale. Takie dziecko intensywnie zapinkala na czworakach, a niektóre chodzą, więc musi mieć coś więcej niż kp, które niestety, ale nie jest już takie super. Wmawiajcie sobie dalej fanatyczki kp że wasze mleko jest super zarąbiste po 2 latach karmienia. Otóż nie jest takie super. Podejrzewam, że wiele z was karmi, bo schudło przy karmieniu, jada wszystko co chce i boi się przytyć. To pierdzielenie o tej bliskości z 3 latkiem poprzez kp jest też zabawne. Żeby nie było, karmiłam kp.

Gość gość
Karmcie sobie drogie mamy do odstawienia ale do samoodstawienia a nie sztucznego wyciskania cycka jak dziecko wyraźnie samo się odstawia a wy nie chcecie tego przyjąć do wiadomości to już pora iść się leczyć

Gość gość
Tak, to jest chore zeby trzymac tego dzieciaka przy piersi na sile zeby tylko sie nie odstawilo-czyli te posiłki późno i bardzo powoli wprowadzone. Karmienie na śnie czy proponowanie ciagle.

Gość gość
99procent spoleczeństwa nie akceptuje takiego zboczenia.Slodko to sie patrzy na noworodka kp a nie dwulatke czy o zgrozo 3latke!Bo tski widok rodzi odraze i naprawde zle i obrzydliwie sie kojarzy...Na komuni walnieta debilka kp uwaga prawie 2letnia Marynie z kitkami i pelnym uzebieniem..Usiadla obok dwoch matek ktore kp noworodki,zawolala swego dwuletniego dzidziusia ktory dopiero co zjadl rosol i dawaj cycka pcha w buzie.Od tej pory po prostu czuje niechec do tej dziewczyny...Ilekroc sobie ten widok przypominam mam odruch wymiotny.Pozostali z komuni widzidlam ze byli zniesmaczeni a faceci to skomentowali nabijaniem sie"najpierw rosolek a teraz cycek". Opanujcie sie babska i fobcie te zboczone rzecxy w czterech scianach

Gość gość
To jest dowód na to że matka nie może przyjąć do wiadomości ze dziecko dorasta i na siłę pcha cyc zęby się dowartosciowac i być takiemu 3 letniemu aadzidziusoei potrzebna

Gość gość
Dziecko znajomej ma 12 miesięcy i karmi je piersią co 40 minut :O

Gość gość
Też uważam,że to jakieś zaburzenie,zresztą pisałam o tym kiedyś na innym temacie. To nie dziecko potrzebuje kp,a matka. Wmawiają sobie,że dają to co najlepsze,że samo zdrowie,że mm to syf (a nikt nie wspomina o mm,zresztą u 3-latków???),że więź,bliskość ... Bo same nie mogą się pogodzić z tym,że dziecko już piersi nie chce. Był tu niedawno taki temat,laska pisała,że jest przerażona i płacze po nocach,bo córka 15 czy 18 m-cy odrzuca już pierś ,a ona ma depresję przez to i w ogóle świat się kończy...Matko,nie rozumiem tego,no NIE ROZUMIEM!!!! Aż tak jesteście uzależnione od tych swoich dzieci,na siłę chcąc je przy sobie trzymać,wmawiając przy tym sobie i wszystkim dookoła,że tak jest zdrowo i najlepiej???? Zaraz będą argumenty WHO... jasne, wyrocznia. Nie wyobrażam sobie karmić 2 czy 3-letniego dziecka piersią,nawet,jeśli to miałoby miejsce 1-2 razy dziennie,po prostu jest to dla mnie chore. Jak widzę, dla większości społeczeństwa również,więc może warto się zastanowić i pomyśleć,że może to jednak większość ma rację,a nie wy-nawiedzone mamuśki dkp.

Gość gość
Wielokrotnie slyszalam o sytuacjach, kiedy dziecko samodzielnie się poruszające podchodziło do szanownej mamusi i np. Na placu zabaw podnosilo bluzeczkę, aby skonsumować mleczka i wlaśnie ostatnio to zobaczyłam na własne oczy, zdębiałam. Cycek okazuje się rzeczą publiczną. Dla mnie cycek mój własny jest czasową jadłodalnią i nie chcę aby dzieci me ukochane upubliczniały moje dobre osobiste