Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Ignacy proszę o opinię, teściowa mnie wyśmiała

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę powiedzcie czy to imie jest tak szpecące? u mnie w rodzinie bardzo się podoba,teściowi również, a tesciowa mnie wysmiala jak uslyszala,ze bierzemy je pod uwagę prosto w twarz śmiała się jakby co najmniej uslyszala ,ze chcemy dziecko nazwac jakims osmieszajacym imieniem i powiedziala,ze to najbrzydsze imie jakie kiedykolwiek słyszała

Gość gość
Zgadzam się z teściową. Paskudne imię.

Gość gość
pieprzyć teściową Ignaś to super imie :) Pozdrawiam!

Gość gość
ja bym takiego imienia nie brała pod uwagę, ale w dzisiejszej modzie na stare imiona , albo dziwne i brzydkie , to Ignacy jest ładne , brzmi ładnie, i właśnie zdrobniale Ignas też jest bardzo ładnie, nie słuchaj teściowej, masz prawo dac imię swojemu dziecku jak tobie się podoba

Gość gość
Mi się bardzo podoba :) Ignaś :)

Gość gość
Ignaś:) Bardzo ładnie :) To twoje dziecko, a nie teściowej. straszna z niej chamówa . Nie rozmyślaj nad nią tylko daj mu imię takie jakie się tobie podoba -choćby na złość wredocie

Gość gość
Nie pasuje do czasów. Jak myślisz ile dzieci w klasie, albo w szkole będzie miało tak na imię? Bardzo możliwe, że zero i z powodu specyficznego imienia dzieci będą dokuczały Twojemu synowi. Warto upierać się bo Tobie i Twojej rodzinie się podoba? To dziecko będzie nosiło je przez całe życie. Jeśli będzie przystojny to pół biedy, ale jeśli uroda nie będzie jego mocną stroną to imię kojarzące się ze staruszkiem też mu nie pomoże. Wyobrażasz sobie początki? Daj mu normalne ( czyt. popularne w tych czasach ) imię to nie będzie problemów z rówieśnikami. Pamiętaj, że dzieci potrafią być okrutne. Jest tyle fajnych imion: Kuba, Michał, Piotr itd.

Gość gość
Bardzo ładne imię, teraz też modne. Teściową się nie przejmuj, moja też wybrzydza i grozi, że nas wydziedziczy za to jak chcemy nazwać dziecko :) Generalnie uważam, że to rodzice powinni nadawać dziecku imię a nie teściowa, więc wrzuć na luz :)Pozdrawiam

Gość gość
dziś Twój argument jest inwalidą. Ja mam imię, którego nikt w szkole nie miał i żyję. Ba, nikt przez całą podstawówkę, gimnazjum, liceum i na 150osób na roku na studiach. To zaleta, a nie wada. I nie, nikt mi z tego powodu nie dokuczał.

Gość gość
Tak bo jak będzie miał 18 lat to też będzie Ignaś :D Niektórzy chyba myślą, że dziecko to zabawka. Osobiście znam ludzi wkurzonych na mądre mamusie, które uparły się bo imię ( w tamtym okresie nieużywane ) bardzo im się podobało. Nie zawsze fajnie jest wyróżniać się z tłumu. Ale zrób teściowej na złość bo syn to Twoja własność.

Gość gość
Jasne, lepiej żeby był 6 Fabianem albo 8 Kubusiem w klasie.

Gość gość
najlepiej postaw sie w sytuacji dziecka.pomysl co ono by sadzilo o tym imieniu i koledzy w szkole.chyba wolalo by byc kolejnym Patrykiem czy Brajanem lub pospolitym Jasiem zeby tylko sie nie wyrozniac z tlumu oryginalnoscia swoich rodzicow.to dziecko bedzie nosic swoje imie przez cale zycie, a nie jego mama

Gość gość
Ja tam dziękuję mamie, że mam nietypowe imię i nie byłam np. piątą Martą w klasie. Byłam jedna na całą szkołę o takim imieniu. Przez cały okres edukacji. Imię też niezbyt popularne jak na tamte czasy, czyli lata 90, ale nie zamieniłabym go na jakieś popularne.

Gość gość
mi się nie odoba, nie jest smieszne, ale dla mnie po prostu brzydkie

Gość gość
No jasne skory Ty nie miałeś/aś problemów to problem nie istnieje. X Pewnie, że lepiej być 6 Kubusiem niż jedynym Ignacym. Na siłę musicie się wyróżniać?

Gość gość
Brajan i wiadomo, że ma się tępych rodziców, którzy mieli problemy ze skończeniem podstawówki. To tak jakby zrobić dziecku tatuaż na czole: jestem dzieckiem z patologii. Kuba, Paweł, Adam, Michał, ale nie coś takiego.

Gość gość
Ja wolałam być jedną Renatą niż piątą Anką, czy czwartą Kaśką.

Gość gość
Akurat Ignacy jest teraz dosc popularne, w 2015 na 38 miejscu, nadany 1762 razy ( przed Pawłem, Kuba, nie mowiac o nieszczesnym Brajanie, ktory jest tam gdzies hen daleko).

Gość gość
a ja bym wolalabym byc czwarta Kaśka niż jedną Renatą

Gość gość
i co z tego ze popularne? rodzice juz nie maja wcale polotu bo musza nazwac dziecko imieniem popularnym w danym roku, albo polotu za duzo wymyslajac jakie MIe, Amandy i inne Inezy... Imie Ignacy jest brzdykim imieniem, nie zapominajcie ze mały Ignaś bedzie za chwile chlopcem potem mezczyzna..tez bedziecie mowic do doroslego chlopaka/mezcvzyzny IGNASIU! ??? mamoooo co za ograniczniki tu siedza...

Gość gość
A mi tak się podoba imię Ignacy i gdyby nie brzmiało beznadziejnie z naszym nazwiskiem, to bym je poważnie rozważyła.

Gość gość
Mam na imie Ania. normalne imie, dalabym je corce. urodzona w latach 80 kiedys bylo na topie jak dzisiejsze Julki, bylam w klasie....1, a na 3 klasy rownolegle byly 3 Anie... w liceum w jednej klasie bylo nas 4 Anie, i co z tego? owszem jak nauczyciel mowil"do odpowiedzi przyjdzie Ania....." to wszystkie 4 zyly w stresie;) ale nie jest to problem odciskajacy sie na psychice na cale zycie, nie szukajcie problemow tam gdzie ich nie ma.... wole byc setną Ania, 3osta Ola niz Bozenka, Dorota, Oliwia, Maja itp. o Ignacym nie wspomne, choc chyba lepsze niz Brajan, Denis, czy Anal...tfu Alan ;)

Gość gość
Moim zdaniem Ignacy to przepiękne imię. Po co nam kolejny pretensjonalny Kubuś, Michaś, Piotruś, Wojtuś? BRAWO dla mamy za odwagę :)

Gość gość
no słaby ten Ignaś :-/

Gość gość
Dziękuję za wyrażenie opinii zarówno tych negatywnych jak i pozytywnych :)

Gość gość
Ignacy mozna tez zdrabniac Igo :)

Gość GinnyPotter
Ja sądzę, że jest ładne :)

Gość Iga

Imię nietuzinkowe, nie dla nudziarzy i zachowawczych rodziców, co wolą zniknąć w tłumie. Imię dla rodziców z charakterem, najczęściej tacy, mają też mądre, odważne dzieci:) Czy można mówić do nastolatka albo dorosłego Ignaś? A dlaczego nie? Mój tato ma 72 lata, ma na imię Adam, był trenerem, nauczycielem i ogólnie poważaną osobą, ale całe życie przy tym był i jest Adasiem dla każdego:) Ja kocham Krasickiego, dlatego mam Ignacego:)

Gość Oj tam

Imię jak imię, nie w moim guście, ale nie brzydkie, dosc popularne teraz

To wasze dziecko i wy wybieracie imię, a tesciowa swoje dzieci już nazywała..przyzwyczai sie