Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po weekendzie u dziadków dziecko nie chce jeść słoiczków

Polecane posty

Gość gość

Mój roczny synek spędził poprzedni weekend u dziadków. W domu dostaje gotowane obiady na przemian z gotowymi daniami w sloiczkach (staram się podawać te bio). Jutro wyjeżdżamy na Kaszuby, warunki będą raczej polowe więc planowałam zabrać gotowe obiadki dla dzieci, a tu się okazuje, że nawet jego dotychczas ulubione dania, zupełnie mu teraz nie pasują. Zje łyżeczkę i pluje... Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?

Gość gość
Będziecie chodzić do knajpek ale masz problem :-P

Gość gość
zacznij dawać mu normalne obiady

Gość gość
A kto podaje dziecku śloiczki? toz to sama chemia...

Gość gość
Jaka chemia? Czytałaś skład? Nie większa chemia niż warzywa z biedronki.

Gość gość
Jak ma rok to daj mu już normalny obiad albo zabierz zupę z domu, zrób własny "słoiczek". Gdzie tu problem?

Gość gość
Rocznemu dziecku słoiki? :D ale skarby to, że na słoiku jest napisane, że jest dla dzieci do 36 miesiąca życia, to zwykła ściema i nabijanie kabzy na frajerach, żeby kupowali jak najdłużej :D ehh uruchomcie czasem myślenie i nie wierzcie ślepo wielkim koncernom, bo się z Was śmieją. Dziecko po skończeniu roku może jeść już normalne jedzenie, byleby nie bylo ciężkostrawne, ani bardzo pikantne.

Gość gość
Do knajpy to raczej nie pójdziemy, bo to raczej wioska, a roczniakowi nie dam przecież pizzy z mikrofali.

Gość gość
to możesz dzisiaj zrobić jakąś sztukę mięsa w sosie, pierogi jakieś, sos do makaronu i mu dawać, w czym problem skoro będzie mikrofala?

Gość gość
Zrób wekowane zupki z mięsem. Ja sama robię "sloiczki" a to zupę pomidorową krupnik ogorkowa z indykiem lub cielęcina lub nowatorskie zupki wszelkiego smaku od dyniowej przez szpinakowa brokulowa z kasza jaglana makaronem kasza jeczmienna czy ryzem.

Gość gość
a co z problem zrobic własną zupę i powekować w słoiczki.

Gość gość
A Wy co będziecie jeść? Bez obiadow?

Gość gość
Autorko próbowałaś tych obiadków w słoiczku? owocowe mogą byc jako deser choć i tak lepsze swieże że jabłko czy inny owoc, natomiast te zupki, jakiś kurczak z jarzynami okropność, kupiłam 3 razy i córka ich nie chciała nie dziwę się jak spróbowałam bez smaku, tez najpierw zaczęłam karmić domowym obiadem cos tam mi wypadło i pomyślałam kupie słoiczek a tu klops córka tym pluła zrozumiałam jak sama spróbowałam