Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panicznie boję się porodu

Polecane posty

Gość gość

Po tym co tu czytam i co słyszę od znajomych zaczynam panicznie bać się porodu, a co za tym idzie samego zajścia w ciąże :( Nacinanie albo pęknięcie krocza, oddanie stolca w trakcie, poród trwający 12h, nietrzymanie moczu, i inne... to wszystko sprawia, że jestem przerażona porodem :( To takie upadlające dla kobiety, ten ból i wszystko :( Straszne.

Gość gość
nie jest zle. najgorsze to parte. tak od 5 rozwarcia. a jak dobrze pojdzie 2 h meczarni i spokoj. nacinanie wogole nie czuc.

Gość gość
Nie znam nikogo kto by rodził 2 h :( Od 5h wzwyż i to zazwyczaj dużo w wzwyż :( Jestem przerażona tym wszystkim. Moja siostra 12h, kuzynka 16h, przyjaciółka 8h, siostra przyjaciółki 10h. Jak się nasłuchałam o masażu szyjki, o bólu i o tym wszystkim to mi się odechciało zachodzić w ciąże ;(

Gość gość
Nie czuć nacinania???!!!!!nie pisz bzdur, tylko napisz, ze Ciebie nie bolało jak już, bo to ogromna ròżnica! To bòl tak ogromny, ze nie sposòb sobie tego wyobrazić i ciesz się, ze Cię to nie spotkało.

Gość gość
ja rodzilam 12h. bylam na oksycotynie.,wywolanie. ale na poczatku nie czuc tak bardzo u mnie dopiero po 5 cm rozwarcia. zaczelo bolec.meczylam sie teraz sobie przypomnialam. do szpitala trafilam ok.21 spokoj byl do 5 rano. a porem od 5-9. da sie przerzyc

Gość gość
Ja również panicznie boję się samego zajścia w ciążę i jeśli kiedyś już miałabym mieć dziecko to wolałabym adopcję

Gość gość
dobrze wam tak hihihi

Gość gość
ale po co na taka rzez sie wystawiac?? isc na ccc umowiona zaplacona i po strachu

Gość gość
Ja też byłam przerażona, bo się nasłuchałam takich historii. Okazało się, że było lekko i mało boleśnie. Nawet nie prosiłam o znieczulenie, bo nie potrzebowałam. Bóle jak przy skurczach miesiączkowych. Każdy inaczej przechodzi poród i nie można się sugerować siostrą czy koleżanką. Tym bardziej, że kobiety lubią czasem wyolbrzymiać i robić z siebie cierpiętnice, więc ubarwiają swoje historie. Trzeba nastawić się pozytywnie. A w razie czego można poprosić o znieczulenie. To nie średniowiecze. No i ważne też, żeby wybrać dobry szpital.

Gość gość
Ja po moim porodzie powiedziałam NIGDY WIĘCEJ. Kobiety, które pamiętając pierwszy poród biorą na siebie przejście drugiego, traktuję trochę jak wariatki, a trochę jak bohaterki.

Gość gość
Rzeź? Miałam cc na cito podczas porodu i dla mnie to jest właśnie rzeź, kiedy Cię tną i Ci we flakach grzebią. A najlepsze jest to, że znieczulenie oczywiście powoduje, że to nie boli, ale czuć wszystko, co robi lekarz, uciskanie, szarpnięcia itp.

Gość gość
Ja mam traumę do tej pory i żałuje, że się nie dałam namówić ginekologowi na cc... Mimo, że pytał czy nie chcę. W drugiej ciąży nawet się nie będę zastanawiać...

Gość gość
Od wieków kobiety rodziły i jakoś dawały sobie rade. Nie słuchać opowieści i nastawić się pozytywnie. Urodziłam dwoje dzieci siłami natury, bez żadnych znieczulen i nie narzekam. Może nie jest to szczyt przyjemności ale nie róbcie z porodu jakiejś masakry

Gość gość
Od wieków kobiety umierały masowo przy porodzie.

Gość gość
Panienko powyżej, poród porodowi nierówny, a kobiety w dawnych czasach często nie przeżywały porodu, więc przestań robić z tego wydarzenia na miarę wizyty u dentysty.

Gość gość
Też się bałam i okazało się, że słusznie. 14h, pękłam, rzeźnia. Więcej w ciąże nie zajdę.

Gość gość
cc na zyczenie zapalcilamw prywatnej klinice nic nie bolalo , zadnych, szarpiec. ekstra opieka c**ak w porzadku dziecko nie zmeczone nawet mysl e o 2 dziecku..polecam ps.mozna tez poproscic o narkoze ogolna

Gość gość
Ja rodziłam 25h , miałam poród wywoływany. Odeszły mi wody, ale nie pojawiły mi sie skurcze. Dopiero po podaniu za 2 razem oxyt. zaczeła się akcja porodowa. Zakończyła się użyciem kleszczy i leczeniem rany przez 1 msc

Gość gość
Moja koleżanka miała cesarkę z kleszczami. tzn miała najpierw cesarkę (poród wywoływany - niestety bez skurczy, stąd cesarka na szybko bo odeszły wody)ale akurat dziecko weszło w kanał rodny i musieli użyć kleszczy.

Gość gość
wiesz hmm..nie jest łatwo .ja rodzilam 12 h ,,nacinali mnie , 4 szwy , przez 3 tyg na d***e nie moglam usiasc .siedzialam a to na poduszce bokiem a to na dmuchanym kole . w nocy ciaglo jak diabli ..bie bolalo ..ciaglo . przy 2 porodzie mimo lewatywy podczas parcia oddalam stolec ,nawet nie wiedzialam , maz mowil .no okrpienstwo..wstyd tak przy wszystkich .ale juz nie nacinali tylko w srodku kilka szwow rozpuszczalnych . nie jest kolorowo .bole takie ze jak lezalam z pipka na wierzchu a onok 3 polozne to mi bylo wszystko jedno .kazaly bym sie przykrywala a mnie to tak wkurzalo !!!

Gość gość
Ja leżałam 10 godzin ze skurczami i doszłam do 5 cm rozwarcia. Boże jak to bolało, gdybym miała nóż pod ręką to bym się chyba zabiła. A poważnie myśłałam o wyskoczeniu przez okno. Po 10 godz zrobili mi cc , co za ulga A najgorsze jest to, że od razu miało być cc, ale lekarz na którego trafiłam przy przyjęciu kazał próbować naturalnie. No to spróbowałam... Drugie dziecko od razu cc i super. Polecam

Gość gość
To załatw sobie cc i po sprawie ;) Szybko, bez stresu... Też polecam. Ja miałam wskazania do cc i na początku byłam zła, że nie urodzę sn ale jak wróciłam z cc to byłam przeszczęśliwa bo leżała ze mną dziewczyna po 18 godzinnym porodzie sn i wyglądała jak trup.