Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konflikt serologiczny

Polecane posty

Gość gość

Witam. Na początek informuje, że mam grupę krwi B Rh- a mój partner B Rh+ czyli konflikt. Kilka lat temu byłam w ciąży lecz poroniłam, dostałam wtedy zastrzyk. Teraz jestem w drugiej ciąży i boję się, że ryzyko poronienia lub chorego dziecka jest dużo większe. Ktoś był w takiej sytuacji? Czy powinnam się martwić?

Gość gość
To nie jest sredniowiecze. To czesto spotykana sytuacja. Na pewno w zwiazku z tym podadza Ci cos i bedzie po problemie. Na dziecko nie bedzie to mialo wplywu.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego w tak poważnej sprawie pytasz się o to tu na kafe. Rozumiem ze w pierwszej ciąży bylas z tym samym partnerem. Więc nie spytalas się lekarza czy to mogło być przyczyna poronienia i czy zachodzenie w kolejne ciąże jest bezpieczne? W ogóle informowalas lekarza o tym konflikcie?

Gość gość
Lekarz został poinformowany, jestem umówiony na wszelkie badania oraz zastrzyk. Pytam na forum ponieważ mimo wszystko się obawiam. Poronienie w pierwszej ciąży nie było przyczyną konfliktu.

Gość gość
Dopilnuj by podawali Ci substancje, ktore neutralizuja przeciwciala anty-Rh wytworzone przez Ciebie i bedzie dobrze. Powodzenia

Gość gość
A jesli chodzi o poronienia to polecam sprawdzic czy nie masz mutacji w genie mthfr

Tu są wszystkie informacje na temat postępowania w przypadku konfliktu serologicznego. W dzisiejszych czasach nie jest to już takie zagrożenie jak jeszcze 20lat temu. https://www.znamlek.pl/artykuly,na-czym-polega-konflikt-serologiczny-871.html