Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hemoroidy w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Lekarz jak mnie bada to widzi. Ja nie zgłaszam nic natomiast ostatnio jakby mi się powiekszyly (hemoroidy) borykam sie z nimi od prawie dwóch lat leki dojelitowe i czopki tez nienbardzo pomoglyt. Zagadać do lekarza czy poczekać aż urodze? hemoroidy podczas porodu mogą byc niebezpieczne?

Gość gość
Ludzie przecież to okrutnie boli. Wiem bo sama się z tym mecze lepiej to wyleczyć teraz bo niedługo nie dasz rady się wysrac i usiąść na d***e za przeproszeniem

Gość gość
Przy porodzie w fazie partej mozesz sie dorobic kolejnych. Ja tak mialam i polog to byl jakis koszmar. Pocięte krocze tak nie dawalo popalic jak hemoroidy. Byly tak wielkie, ze o siadaniu bez kola mowy nie bylo przez dlugi czas.Koszmar, koszmar doslownie.

Gość gość
Ja miałam dokuczliwe hemoroidy jakieś 3 lata temu a teraz mi się znowu pojawiły w momencie ciąży i to nawet takie krwawiące były. Smarowałam maścią taką z kasztanowca ale to tylko łagodziło trochę dolegliwości. Zaczęłam stosować czopki i smarować o***t wazeliną ale to też pomagało tylko trochę. Jakieś parę tyg temu w szkole rodzenia mieliśmy zajęcia i akurat padło pytanie i położna wspomniała żeby wypróżniać się bez parcia. Po prostu usiąść na sedesie i się rozluźnić i czekać, można sobie jeszcze podstawić coś pod nogi żeby kolana były wyżej niż pupa i w takiej pozycji. I tak się składa że od tego czasu jak tak robię to nie mam żadnych dolegliwości typu swędzenie czy ból, nawet zaparcia są rzadziej. Czasami jeszcze wkładam czopki , ale to tylko jak czuję że masa kałowa może być twardsza albo że może być problem. Staram się też używać wazeliny. Maści na hemoroidy też już nie mam potrzeby stosować i mam wrażenie że te hemoroidy które miałam to sie nawet zmniejszyły, ale najważniejsze nie bolą nie krwawą i nie swędzą. Takie siedzenie i czekanie na sedesie az coś wyjdzie zajmuje trochę więcej czasu, bo nieraz nawet ze 20 min czekałam, ale przynajmniej bezproblemowo.

Gość gość
Mi wyszły po ciężkim porodzie. Niestety wtedy jest kicha, bo przy karmieniu piersią odpada większość specyfików. Udało mi się mniej więcej zaleczyć, ale i tak co jakiś czas się odnawiają.

Gość gość
Jak masz hemoroidy w ciąży to po porodzie będzie jeszcze gorzej. Kup i to jak najszybciej krioaplikator. To taki sztyft do schłodzenia w zamrażalce, który potem wkładasz do o***tu. Można go kupić np. na stronie sklepu hemorosan. Jest bezpieczny i można go stosować w ciąży i podczas karmienia piersią. Powiedziała mi o tym położna bo sama miałam ten problem.

Gość Kusa23
Dobrym środkiem na hemoroidy jest też Procto Vitale. Tutaj można sobie nim przeczytać co nieco - http://supple.pl/a/procto-vitale-naturalny-sposob-na-hemoroidy To naturalny preparat, ziołowy, na bazie liścia szałwii, rdestu ptasiego, skrzypu i korzenia prawoślazu. Pomaga łagodzić objawy związane z hemoroidami i wspomaga ich leczenie. Odpowiednio wcześnie wdrożone działania pozwalają na uniknięcie rozwoju tej przykrej dolegliwości, dlatego warto o tym pamiętać.

Gość gość
Ja tez mam z tym problem. Mialam wczensiej ale nigdy mnie nie bolaly ani nie krwawily dlatego bagatelizowalam sprawe, wstyd mi było iść z tym do lekarza. Teraz im bliżej porodu tym wiece myśli, czy będą bolaly, czy nie pełną, czy mi obyt nie wypadnie... Ciągle głupie myśli. Gin powiedziała, ze to normalne bo jet ucisk na żyły ale jak np sie podmywam to czuje straszne parcie na o***t, sa strasznie wielkie i napeczniale, jak sikam to samo, aż mam wrażenie, ze zaraz mi jelito wyskoczy. Do tego problem z podtarciem sie, uzyeam chusteczkę mokrych ale muszę sie tak chyba z 20 razy podcierac, aż mi sie płakać chce.

Gość gość
Dziewczyno lecz niema co zwlekać . Rodziłam niedawno i leżała zemna na sali dziewczyna po porodzie ( akurat rodziłysmy razem) miała chemoroida ze biedna usiąść nie mogła a jak szła kupkę to biedna zplakana przychodziła bo ja tak bolało.

Gość gość
niestety najczęściej powstają w wyniku zaparć które się ciągle bagatelizuje, nie wiem dlaczego bo nie brakuje na nie środków takich jak dicopeg które można stosować w ciąży

Gość gość
Ja w maju urodziłam córkę i po porodzie wyszedł mi hemoroid. Pediatra pokazała mi hemorosan - taki krioaplikator. Kupiłam od producenta przez internet. To jest coś wspaniałego i można to stosować przy karmieniu piersią. Jak wpiszecie hemorosan w wyszukiwarkę to wam się wyświetli strona i tak sobie możecie więcej poczytać.

Gość LukrecjaPL
Ja również po ciąży miałam hemoroidy, ale szybko zwalczyłam je popijając niezbyt smaczne ziółka Procto Vitale, ale za to bardzo skuteczne, bo dzięki nim pozbyłam się co do jednego hemoroida.

Gość gośćABC
ja nigdy nie miałam problemów z hemoroidami, dopiero w trakcie parcia przy porodzie najpierw urodziłam hemoroidy a potem dziecko. Nieważne, ze poród poszarpał mnie tak, ze dwóch nici do zszywania trzeba było. Ten ból to było nic w porównaniu z hemoroidami, które wylazły na zewnątrz. jak tylko stanęłam to mdlałam z bólu. Pierwszy miesiąc po porodzie wycięty był z życia. Mąż mi dziecko przynosił do łóżka i na leżąco karmiłam. Teraz jestem w drugiej ciąży i wiem już, ze będzie cesarka. Po porodzie i to najszybciej jak jest możliwe idę na zabieg. niestety od chwili pierwszego porodu minęło 8 lat i oczywiście już nigdy nie były tak duże ale dyskomfort ciągle jest. i nie mam zaparć. Staram się, by k..pa była raczej luźna, ale hemoroidy trzymają się mnie nadal :(

Gość becia997
Słyszałam, że hemoroidy po ciąży to dość częsta sprawa, sama miałam z tym problemy. Koleżanka poleciła mi Procto Vitale. Z tego co czytałam to zawierają wszystkie naturalne skladniki potrzebne do zwalczenia hemoroidów, czyli szałwie, rdest, skrzyp i prawoślaz. Moje problemy zniknęły po tygodniu

Gość gość
No właśnie, też miałam po ciąży, straszne choróbsko. I Procto Vitale dały sobie z nim radę, tylko ważne żeby regularnie pić to tak już po tygodniu czułam różnicę