Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysokie gorączki u dziecka !

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Mój syn 5 letni miewa bardzo wysokie gorączki do 40 -41 st. i przy tym żadnych innych objawów , po prostu nic , tym razem znowu tak było 41 stopni , telefon na pogotowie i uwierzcie mi kiedy sanitariusze mierzyli dziecku temperature to im pokazalo sie 43 stopnie, oczywiscie szpital, tym razem zostalismy dluzej , dzieki Bogu , u dziecka stwierdzono duze węzły chłonne szyi , ma wysoka wartosc leukocytow , oczywiscie dostaje kroplowki bo sie odwodnil i elektrolity ale ze w tej chwili w koncu nie goraczkuje tak wysoko tylko do 38 stopni wychodzimy do domu , mam pytanie czy ktos sie spotkal z czyms takim ????? By dziecku nic nie dolegalo , nie bylo chore , a mialo co jakis czas takie goraczki ktora sie utrzymuje przez kilka dni ?? Teraz doszly te powiekszone wezly chlonne szyi i podwyzszone dosc sporo leukocyty , mial drgawki goraczkowe i krwotok z nosa ale lekarz widzi tylko goraczke, bo dlatego ze goraczka , a nam sie to powtarza , nie wiem co myslec i co robic , martwie sie o dziecko :(

Witam serdecznie! Czy synek miał zlecone dodatkowe badania w szpitalu? Uważam, że samo podawanie kroplówek to za mało. Tym bardziej, że jak sama Pani napisała, syn często tak wysoko gorączkuje, a do tego doszedł krwotok z nosa i powiększone węzły chłonne szyi oraz wysoka ilość leukocytów. Uważam, że powinna być pogłębiona diagnostyka, by sprawdzić, dlaczego tego typu sytuacje się powtarzają. Jeśli syn nie miał zleconych dodatkowych badań, proszę się o nie domagać u lekarza. Kroplówka i do domu, bo gorączka spadła - nie tędy droga. Dziecko musi być solidnie zdiagnozowane. Pozdrawiam i powodzenia!