Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy skreslilibyscie partnera za...?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Pisze pracę na studia i bardzo proszę o pomoc wszystkie chętne duszyczki. Niech Wam Bóg zapłaci :) Zależy mi na szczerych odpowiedziach, bez upiekszania. Interesuje mnie, co zrobilibyscie, gdyby Wasz/Wasza partner/ka zachorowała w trakcie związku ale także jak zareagowalibyscie na wieść, ze potencjalna/y partner/ka choruje na konkretna chorobe-SCHIZOFRENIE? Mam na myśli każdą odmianę schizofrenii -także prostą, która charakteryzuje się zanikiem uczuć, zainteresowan, dążeń i celów, po prostu staje się tzw żywym warzywem. Nie ma tutaj mowy o urojeniach. Zapraszam do przesłania swoich przemyśleń.

Gość gość
Jaki kierunek?

Gość gość
nie,jak kocham to kocham też w formie warzywnej bo p******i mnie ten świat ,mam swoje wartości

Gość gość
tak, nie dla facetow chorych psych/

Gość pięknie napisane
pięknie napisane,to prawda że chcą z nas wszystkich zrobić bezkształtną masę podatną na sterowanie,stado baranów i zabić w nas wszelki indywidualizm robiąc z takich jednostek ludzi chorych na schizo bordeline itp

Gość pięknie napisane
jak ktoś odstaje od reszty bo jest wrażliwy na otoczenie,nie pędzi za kasą,nie robi kariery,nie kombinuje,wykazuje sie empatią,bezinteresownoscią w tym zmaterializowanym egoist. chorym świecie to jest cos nie halo z nim

Gość gość
Ja skreslilam swojego ex za bycie prawiczkiem w wieku 30 lat

Gość gośćjmtdagp
zanik uczuć,utrata zainteresowań może wystąpić wskutek jakichś traumatycznych przeżyć...ktoś mógł kogoś kochać ale ta miłosc w odpowiednim momencie nie została zrealizowana,długotrwały ból,cierpienie psych mogło spowodować taki stan

Gość Aqualung
Fakt. Żyjemy w czasach powszechnej powierzchowności. W mediach, w rozmowach, w relacjach rodzinnych. Szczerość traktowana jest najczęściej jak objaw słabości. W nawale mało ważnych spraw mało kto zastanawia się nad tym jaki jestem, jakie jest społeczeństwo, w którym żyję, jakie pułapki zastawia rzeczywistość i jak sobie z nimi radzić. Fajnie, że są jeszcze ludzie, którzy to dostrzegają :) Pozdrawiam

Gość ufoo
"Teraz jak jesteś wrażliwy i masz jakiekolwiek wątpliwości, lęki, to od razu usłyszysz: schizofrenia, nerwica, borderline, socjopatia i tysiąc innych pustych słów". - Dokładnie tak, albo ci jeszcze powiedzą zdechnij suko i obys zdychała w męczarniach i dobrze ci tak:-p

Gość gość
Odnoszac sie do pytania: jesli naprawde kocham to staje na rzesach by partnerowi pomoc. Wierze w moc milosci, tak jak powyzszych wpisach. Do utraty tchu i jeszcze dluzej. A jak nie kocham to pewnie wkrotce odejde.

Gość gość
Wrażliwość, naturalne wątpliwości, to cechy ludzi inteligentnych i empirycznych. A mowa jest o ludziach żyjących dla siebie, w swoim świecie, niereformowalnych, zamkniętych w sobie, egoistach, narcyzach, liniach życiowych, którzy wkręcają sobie różnorakie " fobie", by pasozytowac na innych. Tacy potrafią nawet symulować chorobę psychiczną, byleby żyć pasozytniczo. Prawdziwe choroby psychiczne rzadko kiedy są uleczalne, a ludzie na nie chorujący, są często zagrożeniem dla siebie i otoczenia. Miałam faceta, który chorował na schizofrenię paranoidalną z cyklofrenią. Porąbaniec, uciekałam, gdzie pieprz rośnie. Bałam się go. Nie przyznał mi się do zdiagnozowanej choroby, po kilku latach dowiedziałam się o tym od koleżanki, która za niego wyszła. Jej małżeństwo anulowano w sądzie.

Gość gość
*cechy ludzi inteligentnych i empatycznych... *egoistach, leniach życiowych...

Gość gość
Oczywiscie, że skreśliłabym faceta ze schizofrenia jeśli szukałabym poważnego związku. Życie sobie trzeba ułatwiać a nie utrudniać i chciałabym mieć faceta zdrowego, który by mnie wspierał a nie którego choroba byłaby dla mnie kolejnym problemem. Mówię tu oczywiście o chorobach psychicznych bo jeśli w wyniku wyapdku zachorowałby fizycznie czy coś mu się stało oczywiscie nie zostawiłabym go, ale schizofrenia odpada kategorycznie.

Gość gość
do autorki: komu te kity chcesz sprzedawać? jak masz schizofrenię obojętnie jaką to nie licz, że znajdziesz kogoś. proste jak drut kolczasty :P

Gość gość
Od kiedy to badania na studia są równoznaczne z chorobą? Na każdych studiach się jakieś przeprowadza, szczególnie do prac dyplomowych.

Gość gość
16:25 aleś glupia :P widać, ze o studiach nie masz bladego pojęcia :D

Gość gość
Oczywiscie, że skreśliłabym faceta ze schizofrenia jeśli szukałabym poważnego związku. Życie sobie trzeba ułatwiać a nie utrudniać i chciałabym mieć faceta zdrowego, który by mnie wspierał a nie którego choroba byłaby dla mnie kolejnym problemem. Mówię tu oczywiście o chorobach psychicznych bo jeśli w wyniku wyapdku zachorowałby fizycznie czy coś mu się stało oczywiscie nie zostawiłabym go, ale schizofrenia odpada kategorycznie. Z Skąd wiesz, ze TY nie zachorujesz psychicznie? Albo fizycznie i dla kogoś będziesz problemem? Rodzinka się zawsze wypina,pozostanie ci ośrodek zamknięty albo laska partnera. Nie bądź taka hop do przodu.

Gość gość
Dziwni jesteście kocha się pomimo a nie za nic. Mija babcia miała schizofrenię a dziadek tak ją kochał, i to jeszcze w czasach kiedy tylko pasy i szpital, co to teraz za problem, przy takich lekach? Co kto winny czy choruje na serce, nerki czy mózg. Moja babcia była taka dowcipna, inteligentna, brylowała w towarzystwie czasem dostawała lęków, bała się wycofywała, wszyscy cierpieli jak szła do szpitala ale nikomu nie była ciężarem, boże jak ją dzieci kochały, co wy wiecie o miłości?

Gość gość
Trudno mi powiedzieć jak zachowałabym się w tej sytuacji, czy wystarczyłoby mi sił aby sprostać zadaniu, ale myślę, że próbowałabym być z tą osobą pomimo przeciwności losu jeżeli byłby to mój mąż, przysięgę małżeńską traktuję bardzo poważnie

Gość gość
moja żona ma " depresje " "dołuje się" ale tak ją kocham bo jak się kocha góry to się kocha całe życie nie ważne czy w zimę czy w lato i a jak wyglądają

Gość gość
a dlaczego przysięgę bardzo poważnie ale jak bez przysięgi to niech się buja ?:-) płaskie to

Nie, nigdy :) Kocham go i nie wyobrazam sobie zostawic go, zwlaszcza w czasie choroby.