Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dieta dukana

Dukan 1 faza poradźcie drogie forumowiczki

Polecane posty

Gość dieta dukana

Witajcie kochane, chciałabym się poradzić odnośnie diety Dukana, a mianowicie chodzi o 1 fazę tzw. uderzeniowa. Duzo czytałam i dowiedziałam się ze dopuszcza ona tzw. odchudzone mleko , jogurty i serki. Ale w sklepie przeczytałam skład takich jogurtów i serkow i tam co prawda tłuszczu do 4% ma co owszem jest dopuszczalne ale za to mnóstwo węglowodanów i kcal!! Czy na tym aby na pewno schudnąć można i jest to zgodne z założeniami diety? To dotyczy jogurtów , mleka jak i maślanki i serków.. Można to jeść/pic w tej pierwszej fazie do woli??

Gość gość
Ta dieta jest i owszem skuteczna ale zajedziesz na niej nerki . x 5 x małych posiłków dziennie i ruch. Zostaw dukana w spokoju !

Gość gość
Czytalam opinie i są różne w tej kwestii. Chce zrobić max 5 dni fazy uderzeniowej a potem już z warzywami plus nabiał. x Moglby ktoś mi napisać czy te maślanki i chude jogurty mogę pic/jeść bez przeszkód w 1 fazie? Czy któraś z was stosuje ta dietę? o Dodam ze ruchu mam aż nadto, bo prawie codziennie jeśli nie 5km spacerów to 10km na rowerze, ale słabe są efekty jeśli chodzi o spadek wagi stad chciałabym zacząć dukana.

Gość Biska32
Cześć :) Od jutra zaczynam, choć mój poziom motywacji jest średni. Jestem na tej diecie kolejny raz. Za pierwszym razem (6 lat temu) zrzuciłam 30 kg, z czego 10 kg wróciło. Nie dokończyłam 3 fazy... urodziłam 2 dzieci i ostatnio jem codziennie "coś słodkiego". Z dobrych nawyków pozostały mi codzienne marsze, głównie piję wodę, czasami colę light i inne napoje bez cukru, jem otręby, kilka potraw dukanowych na stałe wpisało się do mojej kuchni (wszyscy domownicy uwielbiają dukanowy bigos, wątróbkę drobiową z ogórkiem zielonym, indyka, kurczaka, nadziewane papryki lub pieczarki, krupnik otrębowy z podrobami). Jem tylko nabiał 0% i najlepiej bez cukru. To tyle dobrych rzeczy. Ze złych rzeczy jem SŁODYCZE praktycznie codziennie i czasami fast foody. Brakuje mi motywacji do ćwiczeń. Chcę robić ćwiczenia na brzuch-uda-pośladki. Myślałam o Chodakowskiej, ale póki co będę robić aerobiczną 6 weidera (3 miesiące temu po 3 tygodniach wymiękłam). Chętnie się przyłączę. Pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
dukan rozwali ci nerki, powodzenia

Gość gość
gowniana dieta, ze tez ludzie sie na to nabieraja.

Gość Biska32
Nie znam skuteczniejszej diety z tak trwałym efektem. Umiem schudnąć na innych dietach, ale nie potrafię utrzymać wagi.

Gość gania912
Ja również miałam problem z utrzymaniem wagi ale odkąd przyjmowałam Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl jadłam regularnie i wychodziłam na dwór to się odmieniło właśnie;) po skończeniu kuracji waga nie ruszała się do góry;) była ustabilizowana i już 6 miesiąc bez suplementacji a ja nie tyje!

Gość gość Dukanowa Ania
chcesz książkę? daj maila wyślę Ci sama sobie poczytasz co i jak? :) czyste proteiny to: konina, wołowina, cielęcina, drób (z wyjątkiem kaczki i gęsi), ryby, skorupiaki, jaja, chudy nabiał: jogurty naturalne, serki homogenizowane, biały ser chudy (w Aldi jest fajny 500g 0% za 3 zł) , serki wiejskie, serki owocowe Jogobella ze słodzikiem, serek topiony lightodtłuszczone mleko. poza tym wolno i należy pić nie mniej niż 1.5 l wody, do tego kawa i herbata, i napoje słodzone słodzikiem :) dodatkowo jeszcze: sól, , sok z cytryny, musztarda, cebula i korniszony, keczup bez cukru, wszystkie przyprawy, jagody goi, w śladowych ilościach skrobia kukurydziana (nie mąka) od czasu do czasu oliwa z oliwek, ocet, sezam, majonez cukana, kostki rosołowe i należy jeszcze jeść dziennie 1 łyżkę stołową otrąb pszennych

Gość gość
nerek nie rozwala już.. bo powstała książka dukana co sam się poprawia i lekko zmienia dietę :) poza tym żeby nerki dobrze pracowały trzeba po prostu dużo pić wody i już :) a dieta bardzo skuteczna :)