Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zamiast fenterolu

Polecane posty

Gość gość

Zanim wycofano Fenoterol , to bardzo wiele ciąż było nim utrzymywanych. Po wycofaniu była wielka panika kobiet, że nie donoszą ciąży. Jak jest faktycznie? Cz faktycznie te wszystkie kobiety urodziły przedwcześnie i nie donosiły? Ja również miałam dwie ciąże utrzymywane Fenoterolem z powodu skurczów. Teraz jestem w trzeciej, sytuacja zapewne się powtórzy i zastanawiam się jak to będzie... co teraz daje się ciężarnym zamiast Fenoterolu?

Gość gość
Niedawno też miałam ten problem. Zamiast fenoterolu dają duże dawki magnezu i nospę. Jeśli to nie pomaga to idzie się do szpitala gdzie przez kilka dni podają fenoterol w kroplówce.

Gość gość
To jest nadal fenoterol w kroplówce? myślałam, że wycofali całkowicie

Gość gość
Ja 5 lat temu miałam ciąże na fenoterolu od 23 tc później w 33 zmieniony na cordafen i ten już bez izoptinu?!(nie pamiętam jak sie pisze) czyli teraz może to podają

Gość gość
pierwszą ciążę podtrzymywałam fenoterolem w najwyższej dawce od 26 tygodnia do końca. Teraz sytuacja się powtórzyła, znowu ciągłe skurcze, twardy brzuch, skrócona szykka i pessar od 27 tygodnia. Brałam dużo magnezu i nospę. Jeżeli mój stan by się pogorszył to miałam jechać do szpitala i podano by mi fenoterol w kroplówce. Problem w tym, że wtedy podają go przez góra kilka dni i odstawiają po czym następuje akcja porodowa, czyli czasami o wiele za wcześnie. Całe szczęście dałam radę. Nie wiem czemu wycofali fenoterol w tabletkach. Ja brałam go 8 razy ma dobę bez isoptinu, bo normalnie się czułam, ale to chyba rzadkość, bo aż się lekarz dziwił.

Gość gość
Dokładnie, fenoterol jest, ale podawany wyłącznie w szpitalu. Są też inne leki, ale również do stosowania w szpitalu. Tak więc w razie czego czeka Cię szpital.