Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jezusie tak boli ze sie poplacze zaraz

Polecane posty

Gość gość

Mam tak bolesne miesiaczki ze podczas skurczy musze trzymac sie mebli, biurka w pracy . Wzielam ketonal z pol godz temu i nic , jade metrem i chyba sie poplacze zaraz Dlaczego tego nie da sie leczyc ? Dlaczego nikt niz z takimi bolami nie robi :o lekarze mowia tylko - taka pani uroda a mnie boli brzuch krzyz pochwa cipka wszystko !jak bym co miesiac dziecko rodzila

Gość gość
A skad masz ketanol?

Gość gość
Ginekolog może przepisać na bolesne miesiączki ketonal. Mnie też tak bolało. Po porodzie przeszło. Powinnaś też nad tym pomyśleć;)

Gość gość
Dokladnie , mam od lekarza ketanol . Nie przeszlo mi po pierwszym porodzie , nie przeszlo po drugim porodzie a trzeciego nie planuje .

Gość gość
Współczuję ci bardzo. Tez tak mam, co miesiąc umieranie, a moja mama i siostra o dziwo nic. Jeśli cie to pocieszy, to porod nie bolal mnie bardziej. Bardzo podobnie bylo. Nawet powiedziałam to w trakcie porodu położnej, a ona na to wielkie oczy. A skurcze miałam straszne, bo wywoływane.

Gość gość
Malo tego rano bylam tak oszolomiona bolem ze zapomnialam wziac portmonetke i caly dzien bede w pracy pic tylko wode bo na obiad nie mam kasy yyyyyyyyy jaka jestem w****iona

Gość gość
To zmien lekarza skoro mowi ze taka twoja uroda. Ja chodzilam od jednego do drugiego i mam spokoj z bolesnymi miesiaczkami. Ps. Popros lekarza zeby aulin ci wypisal.

Gość gość
Bolesne okresy mozna wyregulowac odpowiednimi lekami, chodzisz do konowala a nie lekarza :o Kobieto, jest XXI wiek, nie zazynaj sie jak swinia tylko zmien gina :o Tymi ketonalami rozwalisz sobie tylko zoladek, nic wiecej, a bolu zoladka po tym leku to najwiekszemu wrogowi nie zycze.

Gość gość
Ja tak miała, potem brałam 5 lat tabletki hormonalne i problemu nie było, potem chciałam odstawić i bałam się jak cholera, że znowu będę umierać i co miesiąc faszerować się ketonalem jak cukierkami ale... nie wrócił :) Także może warto pomyśleć o tabletkach antykoncepcyjnych?

Gość gość
Miałam tak samo. W średniej szkole np.na wf siedząc w szatni nauczycielka sama mnie zwalniala do domu - widać było po mnie ból okrutny. Jak nie miałam ketonalu to w ciągu 3 godz.brałam 5szt.ibupromu. teraz jestem w ciąży ale nie robię sobie nadzieji ze po urodzeniu dziecka przejdzie bo nie zawsZe przechodzi. Podobno gdy są takie bóle to coś się zbiera w środku i powinno się to oczyszczać raz na jakiś czas.

Gość gość
Miałam tak samo. W średniej szkole np.na wf siedząc w szatni nauczycielka sama mnie zwalniala do domu - widać było po mnie ból okrutny. Jak nie miałam ketonalu to w ciągu 3 godz.brałam 5szt.ibupromu. teraz jestem w ciąży ale nie robię sobie nadzieji ze po urodzeniu dziecka przejdzie bo nie zawsZe przechodzi. Podobno gdy są takie bóle to coś się zbiera w środku i powinno się to oczyszczać raz na jakiś czas.

Gość gość
Dziewczyno tak jak juz ktos wyzej pisal. Idz do lekarza nawet pierwszego kontaktu opowiedz mu o sytuacji i popros o aulin. Do mnie przyjezdzalo pogotowie bo mdlalam z bolu i tez ketonal nie pomagal. Az dostalam aulin. Dziala genialnie 15 minut i nie pamietam ze mam okres. Jak jestes z warszawy to moge sie podzielic na szybko. Pozdrawiam

Gość gość
endometrioza. laparoskopia zwiadowcza potwiedzi moje przypuszczenia

Gość gość
Autorko, mnie przeszło po drugim porodzie, ale chyba dlatego, że miałam wyłeżyczkowaną macicę. Idź do innego lekarza, zrób usg dopochwowe itp. Antykoncepcja hormonalna też pomaga. Jeśli masz silne całe psm to spróbuj ograniczyć zboża i cukier przez cały miesiąc i zobaczysz, czy jest poprawa. Ból bólem, zdarza się, ale żeby brać silne leki, które nie pomagają to tak nie powinno być.

Gość gość
Podobne bole występują w przypadku endometriozy. Poszukaj dobrego lekarza, który postawi prawidłowa diagnozę. Skończyły już się czasy "to pani uroda, przejdzie po dziecku". Szkoda mieć co miesiąc kilka dni wyjęte z życiorysu.

Gość gość
Dzieki dziewczyny. Poszukam innego lekarza

Gość gość
miałam to samo + gorączka i rozwolnienie .... o.O masakra.. teraz jestem w ciąży i mam spokój z tym, ciekawe jak będzie po ciąży, bo lekarze niektórzy twierdzą, że ciąża na to " pomaga "

Gość gość
rozumiem Cie autorko co strasznego tez to przezywalam po ciazach przeszlo zadne tabletki nie pomagaly raz wzielam od mamy miala problemy z kregoslupem i wielkie bole z przepisu lekarza dicloduo chyba tak sie nazywalo opakowanie z wielbladem i to mi pomoglo czulam mega ulge