Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odleżyny u osoby starszej materac

Polecane posty

Witam, osoby starsze nie powinny kupować zbyt twardego materaca, gdyż może on nasilać problemy z krążeniem. Przy tego typu problemach dobrze sprawdzi się materac piankowy z pianką Sensipur, pod wpływem ciepła wydzielanego przez ciało dopasowuje się do jego kształtu, równomiernie podpiera, zmniejsza ryzyko powstania odleżyn. W razie pytań służę pomocą Online Ekspert marki Sembella

Gość gość
Bardzo dobre materace robi firma http://bjas-design.pl/ . używam swojego od dłuższego czasu i uważam, że sprawdza się świetnie.

Materac dla seniora powinien być odpowiednio dobrany, nie możemy być ani zbyt miękki, ani zbyt twardy i musi dobrze utrzymywać całe ciało podczas snu. Najważniejsze jest, żeby senior wysypiał się na takim materacu, bez bólów pleców i kręgosłupa. Polecamy zainteresować się materacami ekologicznymi PlantPur, które polecane są przy różnego rodzaju schorzeniach.

Dla swojego taty zamówiłam materac lateksowy średniomiękki ponieważ ma problemy z krążeniem. Na www.expertsnu.pl znajdziecie duży wybór materacy dla seniorów i wiele porad.

Gość Barbara

Moja mama od kilku miesięcy leży w łóżku. Długo zastanawiałam się jaki materac dla niej kupić, aby nie miała odleżyn. W rezultacie zakupiłam lateksowy materac Hetman Aqua z firmy Sembella. Posiada on siedem stref twardości, a mama nie narzeka na bóle, a i odleżyny są niewielkie. Dodatkowo cały czas leżąc nie zauważyłam, żeby pociła się tak bardzo jak na poprezdnim materacu, po prostu pokrowiec wykonany jest z bardzo przepuszczalnego materiału, co dla mnie jest bardzo ważne przy opiece nad nią.