Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chełm, podziemia kredowe był może ktoś z dziećmi.

Polecane posty

Gość gość

Mamy w planach odwiedzić to miasteczko przy okazji zawiezienia moja mamy do bardzo dalekiej krewnej. Chyba raczej wielu atrakcji tam nie ma i wiele się nie dzieje z tego co poczytała z necie, a moze się mylę? Pomyślałam sobie ze moze odwiedzimy te podziemia.Nigdy tam nie byliśmy , dzieci w wielu 3 i 6 lat, no i niee wiem czy nie za małe na takie atrakcje.Moż ejest ktoś z tych okolic, albo był w lochach? Co można robić tam przez 3 dni, jakieś atrakcje, wyjazdy nad jeziora odpadają, chodzi o bliższe tereny miasteczka.

Gość gość
Mieszkam koło Chełma i powiem ci, że oprócz tych podziemi to tu nic do oglądania nie ma. Jest jeszcze kościół prawosławny i bazylika, ale to raptem kilka minut zwiedzania. Jeszcze jakieś trzy lata temu można było iść zobaczyć wykopaliska (koło bazyliki odnaleźli zamek księcia Daniela) , ale teraz to nie wiem czy to można jeszcze zobaczyć. Ogólnie to tu nic ciekawego nie ma.

Gość gość
Jest jeszcze muzeum koło IV liceum i można iść do I LO Czarnieckiego to tam chętnie jakiś nauczyciel opowie o historii szkoły i ogólnie Chełma.

Gość gość
może Pstrągowo w Żółtańcach ale to jako wypad na obiad, Ranczo Budrysa, zalew Dębowy Las

Gość gość
Kościóy, bazyliki raczej nie, dzieci nie będą tym zainteresowne, a w tych odziemiach 3 latek będzie czuł się ok, nie będzie się bał?Czytałam,że tam jest ten duch i "straszy" no i nie wiem, czy mi się dzieci nie wystraszą, ale chyba na miejscu dopytam ludzi tam pracujących, doczytałam już o długości trasy, czasie powinni dać rade.To ranczo co ktoś napisał,, zaraz poszperam.Chciałbym mieć co robić z dziećmi, bo będą się nudziły, a nie chcę zameczać nimi tej rodziny u któej się zatrzymamy, nie znam ich prawie, to bardzo dalcy krewni, wieć zdaję sobie sprawę z tego,że i im i nam będzie swobodniej jak nie będziemy siedzeić cały czas u nich.

Gość gość
tylko jesli to ranczo cie zainteresuje to lepiej zadzwon wczesniej i popytaj bo czesto odbywaja sie tam rozne imprezy, sa rezerwacje wiec warto podpytac i upewnic sie wczesniej, w samym Chelmie jest tez takie centrum zabaw dla dzieci Fikoland, to ranczo znajduje sie w Strupinie Duzym ale to blisko chelma, a wy bedziecie w samym Chelmie czy okolicach?

Gość gość
W Horodyszczy jest też ranczo ale tam chyba nie trzeba wcześniej dzwonić. Są tam też ruiny jakiejś osady tylko nie wiem gdzie dokładnie. A w Srebrzyszczu i Krupe są ruiny jakichś zamków. A te ruiny mogą się spodobać trzylatkowi. Mój jak miał dwa lata to tam był i bardzo mu się podobało.

Gość gość
Nie wiem czy to sam Chełm, ale nazywa się Bazylany , ale podobno to bardzo blisko. Dzięi dziewczyny, bo 3 dni jak będzie gorąco musze jakoś spacyfikować dzieciaki.Owszm będzie plac zabaw koło domu tej rodziny, też ma być 2 dzieci ale tylko na kilka godzin. Nie chciałbym tej rodziny jakoś angażować w wycieczki, wyjazdy, nie pojedziemy też daleko i na cały dzień bo w sumie w gości do nich przyjeżdzamy.Myślałam tez o Zamościu, niedaleko moze 45 drogi a jest i zoo i stare miasto, już by mieli atrakcję. Chełm podziemia, po południo może raqnczo jakieś, albo coś tego typu, kolejy dzień Zamość, 3 chodzienie po Chełmie i jakieś lody?No i odjazd. Szukam w necie, alle jakoś mało znalazłam, to nie muszę być nawet typowe sale zabaw, moze być jakaś nawet galeria i zwykłe kulki i też się wyszaleją, albo coś tego typu. Może być też basen z częscią dla maluchów, jakieś zabawy wodne obojętnie w sumie, aby tylko w miarę blisko i w miarę aktrakcyjnie, bez przesady przez 3 dni dadzą rade. Pyutam bo lubie wiedzieć co i gdzie, no i absolutnie nie chę aby ta rodzina nam szukała i czuła się zobowiązana.Dzięki za odzew.

Gość gość
O wielkie dzięki ruiny super , będzie się podobało na 100%, właśnie doczytałam . Te ruiny to w Horodyszczy w w Srebrzyszczu ( ale nazwy do wymawiania swoją drogą ciekawe:)) czy w Krupe? Poszukam tych miejscowości jescze dokładnie, jeszcze raz dzięki za informacje.

Gość gość
Baseny są dwa. Jeden przy I LO, ale typowo pływacki i głęboki więc nie dla maluchów i drugi przy VIII płytki i chyba w sam raz dla dzieci,bo przy (chyba) podstawówce. Jest też fajny fikoland jeden przy Tesco a drugi w pizzeri na przeciwko Tesco.

Gość gość
Ja mieszkam w Zamościu. Mamy piękne zoo. Park z możliwością wypożyczenia rowero-kladow fajna atrakcja. Park linowy i zalew z plażą. W dwóch galeriach fajne miejsca zabaw dla dzieci. Stare miasto samo w sobie piękne. Można też postrzelać z armaty. Atrakcji na kilka dni dla dzieci i dorosłych. Na starówce fajny tani bar mleczny Asia. Gorąco zapraszamy do naszego miasteczka.

Gość gość
Autorko Zamość z powórwaniu z Chełmem w kwestii atrakcji dla dzieci czy też dorosłych to całkiiem inna liga.W Zamościu masz dwie galerie w Chełmie zero, zoo w Zamościu, stare miasto, masa atrakcji, w Chełmie basenu dla dzieci nie ma ten przy LO pływacki przy 8 masakra, wybij sobie z głowy, fikoladny mimimum absolutne , poza podziemiani w Chełmie nic nie ma, możesz iść na deptak z diećmi, tak lody będą i trochę pochodzić po rozwalającym się granice, uwaga na dzieci bo się moge wywalić. Dobrze zaplanowałaś jedż cie na cały dzień do Zamościa, będziecie zadowoleni.Do do Chełma to maraz, musisz bardzo chcieć aby miło spędzić czas, mozęsz iść z dziei na Górkę, ładne widoki i w sumie tyle, 4 godziny na CHelm to max.

Gość gość
Sprawedż jeszcze lotnoisko Depułtycze, bo nie wiem jak z wejściem.Niedaleko masz całkiem fajny Zalew Żółtańce.

Gość gość
bazylany to dzielnica chelma

Gość gość
w Tellepizzy na ul. Lwowskiej sa tez kregle, moze slaba rozrywka dla tak malych dzieci ale popatrzec jak np.tato gra tez mozna

Gość gość
Zamość, zalew Żółtańce, podziemia i jakoś przetrzymacie 3 dni w Chełmie, to miasto bardzo senne, tam nic się nie dzieje.Jak dzieci lubią jeżdzić na rowekach masz fajną trasę spod pakru przy Kamenie aż do zalewu w Żółtańcach.