Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiówa0000

czy dentysta zorientuje się, że mam bulimię?

Polecane posty

Gość gośćiówa0000

jw czy jest w stanie wywnioskować to z kondycji moich zębów?

Gość gość
Tak, będzie w stanie się zorientować, ale raczej nic nie powie na ten temat.

Gość gość
Jesli jest kompetentny to tak. I chyba o to chodzi zeby wiedzial i mogl sie pacjentka dobrze opiekowac. Nie mow ze sie wstydzisz.

Gość gośćiówa0000
ostatnio przy wizycie proponował wprowadzenie tzw. szyny relaksacyjnej. to dlatego, że stan moich zębów zwaliłam na mechaniczne ścieranie. chociaż wydaje mi się, że nie do końca było to wiarygodne. czy jest różnica między uszkodzeniem szkliwa spowodowanym ścieraniem a tym wywołanym przez kwas z żołądka?

Gość gośćiówa0000
wstydzę się. to charakterystyczne dla tej choroby. wstydzę się nawet przed dentystą, mimo że mam 25 lat i nie muszę się "bać, że powie moim rodzicom", bo jestem niezależna...

Gość gość
Oczywiście, że tak. Przy wymiotach uszkadza się szkliwo na całym zębie, szczególnie z tyłu. Przy mechanicznym ścieraniu szkliwo ściera się tylko na górze.

Gość gość
No i co jeszcze chcesz dodatkowo zeby stracic z powodu niewlascigo leczenia? Jak lekarz moze ci pomoc skoro ukrywasz swoj prawdziwy stan zdrowia. Musisz sie przemoc, po prostu. Bulimia to nie ty i nie zaslaniaj sie nia. Powodzenia i powrotu do zdrowia.

Gość gośćiówa0000
to trwa już 6 lat i dopiero od kilku miesięcy zaczęłam zwracać uwagę na swoje wyniszczone zdrowie. zawsze wmawiałam sobie, że nie umiem bez tego żyć i tak już będzie. teraz postanowiłam się leczyć, więc jest to jakiś krok, ale od postanowienia do czynu daleka droga. zwłaszcza, że to taki wstyd. boję się, że jeśli dentysta się dowie, to będę się czuła niekomfortowo robiąc u niego zabiegi, które i tak potem szlag trafi, z mojej własnej winy.