Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepokojąca krostka guzek w okolicy podniebienia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Założyłam wątek, ponieważ już od paru miesięcy pojawia mi sie na podniebieniu krostka. Jest ona wyczuwalna językiem, nie sprawia praktycznie bólu ale czuć w ustach dyskomfort. Jej obecność powoduje rownież moj dyskomfort psychiczny, ciagle dotykam jej językiem i sprawdzam czy dalej tam jest... bo pojawia sie i znika. Zawsze w tym samym miejscu. Ma kolor białawy i jest twarda w dotyku. Zaczyna sie od wielkosci głowki od szpilki i rośnie przez caly dzien az w koncu zanika niemal calkiem, czuć tylko w tym miejscu lekką wyniosłość. Jak wyrośnie jest tkliwa i dotkiecie językiem powoduje szczypanie i lekki ból. Miejsce wokól niej jest jakby nabrzmiale i powiększone. Czuć ją rownież przy przełykaniu śliny. Używalam już rożnych maści, miedzy innymi Dezaftan i Sachol. Zero rezultatow. Pytalam sie o porade dentysty to kazal przebic igłą(nic nie dalo), inny plukac na zmiane szalwia i rumiankiem(tez nie dalo). Ciężko mi umówić się z tym do lekarza bo nigdy nie wiem kiedy sie to pojawi... Czasami pojawia sie co 2-3 dni a czasem dopiero po tygodniu. Mam ją wtedy przez czas 1-2 dni. Wczoraj zdecydowalam, ze wybiore sie chyba do lekarza prywatnie tego dnia kiedy sie pojawi owa krosta, żeby mogl ja obejrzec... Wiem, ze pewnie jestem przewrażliwiona, ale zaczelam sie bać ze to moze jakis nowotwor... bo już około pól roku sie pojawia i nic nie pomaga...Dodam tez ze od jakiegos czasu czuje po tej stronie powiekszony wezel chlonny i nie wiem czy nie ma to z tym zwiazku.

Gość gość
Odświeżam.

Gość gość
Robiłaś kiedykolwiek loda partnerowi

Gość gość
tak

Gość gość
gość dziś To się zaraziłaś to woina partnera nigdy penisa nie bierze się do buzi bo powoduje raka krtanii i jężyka!!! masz za swoje robiąc tak coś obrzydliwego

Gość gość
HIV lub zakażenie HPV Należy zapamiętać, że biorąc do buzi bez prezerwatywy grozi zarażeniem tak jakbyś uprawiała seks bez zabezpiecznia.

Gość gość
seks oralny powoduje raka języka i krtanii należy o tym pamiętać

Gość gość
Prawdopodobnie to etap przed rakowy :) to wina, że brałaś do buzi penisa partnera

Gość gość
Moze to byc od próchnicy zębów?

Gość gość
Nie! od seksu oralnego coś takiego się robi zaraziłaś się syfem od partnera.Na przyszłość nie bierz penisa do buzi jak nie chcesz mieć takich niespodzianek w przyszłości.

Gość gość
Miałam i mam tylko jednego partnera..

Gość gość
biała krostka na podniebieniu i powiększone węzły chłonne to już wiadomo o czym świadczy. Masz zmiany łagodne przednowotworowe w jamie ustnej!

Gość gość
gość dziś I co z tego twój partner cię zaraził HPV może on miał dużo partnerek seksualnych stąd się zaraziłaś.

Gość gość
I biegiem do lekarza jak nie chcesz żeby się rozwinęło na raka!

Gość gość
I podziękuj swojemu facetowi, że taką ci niespodziankę sprawił kompletny debil.